NJPW G1 Climax 25 – Dan 10 i 11 recenzija

DAN 10

Yujiro Takahashi vs Michael Elgin – **1/2

Ovo je čak bilo solidno. Mislio sam da će biti puno lošije. I nisu krenuli previše dobro, no Elgin je bio dobar u meč i izveo je par vrlo dobrih poteza. Takahashi nije bio ništa posebno kao i dosada u turniru, no imali su solidnu završnicu. Elgin na kraju pobjeđuje sa Spinning Sitout Powerbombom.

 

Tomoako Honma vs Satoshi Kojima – ***

Dobar meč. Zabavna akcija tokom cijelog meča s par dobrih poteza i uzbudljivim završnim minutama. Satoshi Kojima na kraju dobiva s Lariatom i tako Honma i dalje ostaje bez pobjede i bez bodova na Climaxu.

 

Tomohiro Ishii vs Yuji Nagata – ***3/4

Ovo je bilo upravo onako kako je trebalo biti! Užasno stiff meč, velika doza raznih udaraca, šamara chopova i Lariata, upravo ono što sam očekivao od ovog meča! Niti u jednom trenutku nisu posustali, stvarno je izgledalo kao da se žele ubiti. Ona izmjena šamara je bila izvrsna. Ishii dobiva s Lariatom.

 

Karl Anderson vs Kazuchika Okada – ***1/4

Vrlo dobro iako sam mislio da će ovo ispasti i bolje s obzirom da se Andersona pokazao dobrim kada ima odlične protivnike. Krenuli su malo sporije i meč nije bio pretjerano dobar, no onda su dobro izgradili završnicu s zabavnom i brzom akcijom te par dobrih kontri. Okada na kraju pobjeđuje s Rainmakerom.

 

Hirooki Goto vs Shinsuke Nakamura – ***1/2

Vrlo dobar meč. Malo sporije na početku, no zato je završnica bila jako dobra. Gotov rad na Nakamurinoj ruci je bio solidan, ali ništa posebno. Kao što rekoh, završnica je bila prilično uzbudljiva s nekoliko dobrih poteza i kontri. Shinskay na kraju dobiva s Cross Armbreakerom i tako uzvraća pobjedu Gotu.

Dobar dan. Svi mečevi su skoro bili vrlo dobri. 7.25/10

 

 

DAN 11

Hirooki Goto vs Bad Luck Fale – *1/2

Nisam niti očekivao nešto od ovoga meča, tako da se nisam niti razočarao. Loš meč stvarno. Dosadna akcija bez ikakvog tempa i meč je izgledao grozno sve skupa. Nikakvih dobrih izmjena kontri niti bilo čega. Fale dobiva sa High Fly Flow.

 

Katsuyori Shibata vs Toru Yano – *3/4

Ovo mi je bilo pomalo glupo. Otkud je meč trajao kratko, oko 4 minute što ga čini najkraćim mečom ovog Climaxa, tu je još i Toru Yano ostvario pobjedu nad Shibatom koji je do toga trenutka bio vodeći u skupini. Ne znam baš zašto je Shibata od Yana morao izgubiti. Yano je dobio Roll Upom.

 

Doc Gallows vs Hiroshi Tanahashi – **1/2

Bilo je solidno, ali nije bilo baš pretjerano dobro. Gallows je dominirao prvim dijelom meča, a to u većini slučajeva i nije baš zanimljivo za gledati. Akcija u završnim minutama je bila nešto bolja i obojica su ispucali svoje poteze. Na kraju je Tanahashi ostvario pobjedu tako što je kontrirao pokušaj Powerbomba u Roll Up.

 

AJ Styles vs Togi Makabe – ***

Dobar meč. Na početku je bilo malo sporije i ništa posebno se nije dogodilo, no onda su ubrzali tempo u završnici i ondje napravili dobru akciju. Par dobrih kontri od kojih mi se najviše svidjela ona iz Tornado DDTa u Suplex. AJ Styles dobiva sa Styles Clash na kraju te je sada došao na vrh ljestvice bloka A.

 

Kota Ibushi vs Tetsuya Naito – ****

Ovo je bilo odlično kao što smo mogli i očekivao. Jako zabavan meč. Ibushi nastavlja imati izvrsne mečeve na ovom turniru, dok se Naito i dalje odlično snalazi u prikazivanju svog novog karaktera. Dobar i ujednačen tempo tokom cijelog meča s mnoštvom dobrih poteza i kontri te naravno udaraca. Naito je na kraju ostvario pobjedu sa svojim novim finisherom koji se zove Destino te se i on probio na vrh ljestvice. Napeta situacija i bloku A.

Osim Main Eventa koji je bio odličan meč, ništa posebnog nismo vidjeli na ovom showu. Solidan show svejedno. 6.5/10

 

TABLICA:

Block A Block B
AJ Styles 8 Kazuchika Okada 8
Katsuyori Shibata 8 Tomohiro Ishii 8
Tetsuya Naito 8 Karl Anderson 6
Bad Luck Fale 8 Hirooki Goto 6
Hiroshi Tanahashi 8 Shinsuke Nakamura 6
Kota Ibushi 6 Michael Elgin 6
Togi Makabe 6 Yujiro Takahashi 4
Toru Yano 4 Satoshi Kojima 4
Doc Gallows 2 Yuji Nagata 2
Hiroyoshi Tenzan 2 Tomoaki Honma 0

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NJPW G1 Climax 25 – Dan 10 i 11 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*