NJPW Dominion 2019 predviđanja

Ispred nas je događaj koji nekako otvara ljetnu sezonu wrestlinga i sigurni smo kako ćemo je opet otvoriti s apsolutnim klasikom od showa. No, proći ćemo kroz sve mečeve i vidjeti što nam to Dominion ove godine donosi.

Jon Moxley vs. Shota Umino

Alen Butumović: Drago mi je da je i Moxley dobio svoje mjesto na ovom cardu, čak iako to nije neki bitan meč i rezultat je očit, ali otvorit će show i što je najbitnije, pojavit će se. Nadam se da će ovo biti neki squash u kojem će Moxley još jednom pokazati svoju brutalnu i agresivnu stranu i sasvim sigurno odnijeti pobjedu.

Vedran Karlić: Kada je Moxley već tamo zašto ga ne iskoristiti za još jedan meč? Prije par dana izgledao je kao zvijezda, tako da mislim da ovdje rezultat ne bi smio biti upitan.

Satoshi Kojima vs. Shingo Takagi

Alen Butumović: Baš kao i za Moxa, drago mi je da je i Shingo dobio svoj meč na ovom cardu jer ima ogromnu količinu momentuma od BOSJ finala i bilo bi šteta da se nije pojavio ovdje. Ovo bi čak možda i mogao biti dobar meč, ovisi sve kakav će Kojima biti, a Shinga smo već dosta nahvalili u recenziji BOSJ finala, tako da se od njega uvijek može očekivati dobra predstava.

Vedran Karlić: Mislim kako će Shingo dobiti prilično uvjerljivo nakon svega odličnog što je odradio na BOSJ turniru. I zbilja mi je drago što ću ga ponovo gledati.

Jushin Thunder Liger & YOSHI-HASHI vs. Suzuki-gun (Minoru Suzuki & Zack Sabre Jr.)

Alen Butumović: Veselim se ovom meču samo da vidim što će sada napraviti po pitanju Suzukija i Ligera jer su započeli njihov feud prije par dana pa me baš zanimaju njihove interakcije. Sam meč će vjerojatno biti čisti Suzuki-gun meč.

Vedran Karlić: Mislim kako će glavni fokus biti na nastavku Suzuki vs Liger priče, a nekako mislim kako će Suzuki-gu ovo dobiti.

Hiroshi Tanahashi, Juice Robinson & Ryusuke Taguchi vs. Bullet Club (Jay White, Chase Owens & Taiji Ishimori)

Alen Butumović: Ovo bi mogao biti dosta zanimljiv meč jer imamo stvarno dobrih ljudi u njemu tako da ako dobiju desetak minuta, moglo bi ovo biti dobro zagrijavanje pred one glavne mečeve za titule.

Vedran Karlić: Ne očekujem puno od ovoga, premda bi mogli dobiti neke priče. No to je otprilike to, čak nemam ni favorite.

NEVER Openweight Championship: Taichi (c) vs. Tomohiro Ishii

Alen Butumović: Samo želim da Ishii uzme ovu titulu. Vrijeme je više. Mislim da su već odavno prošle tri godine otkako je držao NEVER titulu i to je pomalo žalostan podatak, ali zato će valjda trenutak kada je osvoji nazad biti vrijedan toga. Ne volim Taichija tako da ne očekujem neki pretjerano dobar meč, ali tko zna, možda iznenade. Samo da ne bude previše kerefeka koje znaju uništiti mečeva svih članova Suzuki-guna.

Vedran Karlić: Očekujem jednu lijepu i realtivno kratku makljažu u kojoj bi Ishii mogao uzeti titulu.

IWGP Tag Team Championships: Guerrillas Of Destiny (Tanga Loa & Tama Tonga) (c) vs. EVIL & SANADA

Alen Butumović: Nadam se da će i ovdje doći do novih prvaka jer mi se čini da se Loa i Tonga predugo vrte oko titula i bilo bi vrijeme da malo ohlade i Los Ingobernablesi ponovno uzmu titule budući da im je prošla vladavina trajala vrlo kratko, sad bi trebali ustabiliti neku dužu vladavinu, recimo do Wrestle Kingdoma. Jer stvarno su mi oni puno draži kao tim od GoD-a. Meč bi mogao biti solidan ako se Loa i Tonga malo potrude.

Vedran Karlić: Realnost je ta da od kada su Young Bucksi otiši da tag tim divizija nije baš toliko impresivna, ali mislim da nas čeka jedan i više nego pristojan meč. Volio bih da EVIL i SANADA ugrabe titule, zanimljiviji su mi kao tim.

IWGP Junior Heavyweight Championship: Dragon Lee (c) vs. Will Ospreay

Alen Butumović: I dolazimo do prvog meča koji bi mogao biti apsolutno klasik, možda i na razini onoga što smo dobili u finalu turnira prije par dana, jedini je problem taj što će ovdje dobiti kojih desetak minuta manje nego što je finale dobilo. No, svejedno očekujem apsolutnu ludnicu od meča, a što drugo i očekivati od ove dvojice. Ako Ospreay uspio imati još jedan fantastičan performans, onda će stvarno pokazati svoju kvalitetu i lagano ući među glavne konkurente za titulu hrvača godine već sada. No, nadam se da neće osvojiti titulu i da će sada pustiti svoje mjesto i svoj spotlight u ovoj diviziji nekom drugom.

Vedran Karlić: Jao. Nemam pojma ni za koga navijati. S jedne strane bih volio da Ospreay dobije s nakon sjajnog meča kojeg su pružili na BOSJ finalu, s druge strane bih volio da Dragon Lee zadrži titulu, s pričom kako se on ipak nije morao izmoriti u onom finalu, usprkos tome što je imao nekih poteškoća na BOSJ turniru. Kako tod, mislim da nas čeka jako dobar meč.

IWGP Intercontinental Championship: Kota Ibushi (c) vs. Tetsuya Naito

Alen Butumović: Evo drugog meča koji bi mogao biti totalna fantazija. Njihov zadnji meč dogodio se na Supercardu prije dva mjeseca i bio je odličan, ali mislim da tada nisu dali sve od sebe a i sada su drugačija okruženja, sada mislim da će razvaliti do kraja. Iako bih volio da Naito izgradi neki stabilan reign s nekom titulom, nije pravo vrijeme da se već sada s Ibushija skine pojas Interkontinentalnog prvaka, tako da ipak navijam da titula ostane kod njega. Ali da će biti uzbudljivo, definitivno hoće. Možda i najnepredvidljiviji meč na cardu.

Vedran Karlić: Publika će bti vruća, prokleto vruća za ovaj meč. Kako i ne bi bila, tu su Ibushi i Naito. Dva čovjeka koji zaslužuju priliku za titulu koju drži Okada u meču za Interkontinentalnu. I mislim kako će ovo biti meč večeri. Nekako mi se čini kako će Naito uzeti titulu.

IWGP Heavyweight Championship: Kazuchika Okada (c) vs. Chris Jericho

Alen Butumović: Iako su se neke glasine pojavile kako bi se možda mogla dogoditi zamjena po pitanju redoslijeda meča i da bi Ibushi i Naito bili main event, nekako ne vidim poantu u tome. Ovaj meč će vjerojatno biti treći najbolji na showu i bit će mu malo teško pratiti dva fantastična meča prije toga, ali prednost ove borbe i prednost Jerichovih mečeva općenito u New Japanu je ta što su drugačiji od svega, tako da će i ovaj meč vjerojatno biti drugačiji od svega ostaloga na showu i nemam sumnje da će biti odličan. Što se pobjednika tiče, nekako ne vidim da će dati Jerichu titulu budući da bi onda imali dva AEW lika koji drži New Japan titule (ne govorim to kao nešto loše nego čisto kao neku opservaciju, ne bih ja imao ništa protiv toga), ali eto, vidjet ćemo.

Vedran Karlić: Palo mi je na pamet kako postoji šansa da bi ovaj meč mogao do time limita, i biti remi. No nekako mi se čini da to neće biti tako. Kako će Jericho ipak na kraju izgubiti (premda mislim da ga čeka još jedna pobjeda u budućnosti, moja pretpostavka na WK protiv Tanahashija). Mislim kako će ovo biti dosta sporiji meč, kako će se igrati na Jerichove adute, kako će pokazati taj ‘painmaker’ aspekt. Zanima me kako će sve to postaviti i premda ovog puta ne očekujem klasik, očekujem barem vrlo dobar meč.


About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NJPW Dominion 2019 predviđanja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*