NJPW: Castle Attack (27/02/2021) recenzija

Prvo veče Castle Attack-a je bilo rezervisano za rivalstvo između CHAOS i Bullet Club frakcija. Standardna NJPW ekipa je tu, i evo naših utisaka vezanih za ovaj PPV.

Hiroshi Tanahashi, Hiroyoshi Tenzan and Satoshi Kojima vs. The United Empire (Will Ospreay, Great-O-Khan and Jeff Cobb)

Ivan Sučić: Pristojan, iako poprilično traljav, meč za otvoriti show. Ništa posebno loše, ali jednostavno ljudi u ringu nisu kliknuli i stalno je bilo sitnih grešaka i botcheva. Fokus na Oku i Tanahashija je bio puno manji nego bi volio.

Danilo Otašević: Još jedan u nizu tag mečeva koje mnogo često imamo prilike da gledamo. Za nijansu slabije nego što se da očekivati. Nije ovde bilo kardinalnih botch-eva, ali bilo je mnogo manjih. Pored toga, manji je akcenat bio na rivlastvu između O-Khan-a i Tanahashi-ja. Sledećeg dana gledamo odbranu NEVER titule, pa mi je ova odluka apsurdna. Prolazan meč.

5/10

YOSHI-HASHI vs. Tanga Loa

Ivan Sučić: Zadnji singles meč koji je Loa imao je bio u osmom mjesecu prošle godine, a prije toga zadnji mu je bio u New Japan Cupu 2017. S tim u vidu ovo je bilo i više nego solidno. Većinu meča je nosio Yoshi koji se fokusirao na Loinu ruku. Srećom Loa je konzistentno sellao. Uplitanje BC-a za kraj mi nije posebno smetalo, iako je bilo predvidljivo. Loino konstantno izazivanje Yohija kroz meč je isto puno pomoglo da meč digne iznad mediokriteta.

Danilo Otašević: Mnogo bolje nego što sam očekivao. Najbolja stvar mi je bila psihologija samog meča, mnogo više nego in ring akcija. Loa je konstantno prozivao Hashi-ja, i na neki način ga terao da se pokaže u najboljem svetlu. To se Loa-i obilo o glavu, pa je na kraju zahtevao pomoć ostatka Bullet Club-a. Povremeno mi ova uplitanja smetaju, ali ovde je sasvim logično odrađeno. Obojica su, uslovno rečeno, „najslabiji“ pripadnici svojih frakcija i ovaj meč je mnogo više značio obojici nego što se na prvi pogled čini. In ring akcija je bila solidna. Ništa posebno, no ništa drugo nisam ni očekivao od obojice.

6/10

Hirooki Goto vs. Tama Tonga

Ivan Sučić: Nakon prošlog meča BC napada Yoshija, Goto ulijeće da ga spasi i odmah prelazimo u ovaj meč. Briljantno. Strukturno inverzija prošlog meča. Tamo smo imali bržeg facea i jačeg heela, ovdje obrnuto. Shodno s tim i sami meč je bio duplo kraći, ali i puno brži da to nadoknadi. Non-stop akcija i brza pobjeda Gotoa.

Danilo Otašević: Meč kreće odmah nakon prethodnog jer je Goto došao da odbrani Hashi-ja. Nisam mnogo impresioniran. Najgori od svih singles mečeva. Završni stretch mi je bio najbolji. Ostatak je, iako kratak, povremeno bio usporeniji nego što sam očekivao. Pored Ishii/White, ovom meču sam se najviše radovao, a ispostavilo se da je jako kratak i ne mnogo dobro struktuiran meč.

5/10

KOPW 2021 Title Match: Toru Yano (c) vs. Chase Owens

Ivan Sučić: KOPW je jedna od boljih odluka koje je NJPW donio. Omogućilo je NJPW-u da povremeno ubaci gimmick mečeve, a da to ne djeluje forsirano. Jako zabavan meč. Iskoristili su strap stipulaciju maksimalno i imali su nekoliko stvarno kreativnih spotova (posebno kada je Chase Yanou zalijepio prste da ne može ukloniti padove s kutova). Yano je čak pokazao i svoju verziju figthing spirita. Pohvale obojici.

Danilo Otašević: Iznenađujuće brutalno. Kada sam video minutažu meča, očekivao sam da će biti dosadno. Kombinacijom dobre psihologije, inventivnih spot-ova i dobre strutkure, rekao bih da je ovo bila najbolja Yano-ova odbrana KOPW titule. Ingeniozno je bilo vezivanje Yano-ovih prstiju i moram da pohvalim što je Yano po prvi put posle nekoliko godina uradio pravi kečerski potez. Mnogo zabavno.

6/10

Tomohiro Ishii vs. Jay White

Ivan Sučić: Nakon što su za G1 imali jedan od najboljih mečeva 2020., očekivanja za ovaj su mi bila jako, jako visoko. Dosegli su ih. Jedini prigovor koji imam je da je u usporedbi s tim prošlim mečom ovaj djelovao manje bitan. Opipljivi rezultati poput mjesta u G1 finalu su uvijek bolji za atmosferu od ovakvih mečeva. Van toga stvarno nikakvih prigovora nemam. Dali su nam još jedan kandidat za meč godine, pametnom dosta.

Danilo Otašević: Sjajno. Složiću se sa kolegom da je ovo MOTY kandidat. Nisam sumnjao da će ovo biti dobro, samo je bilo pitanje koliko će biti dobro. Iako je njihov prethodni susret imao mnogo veći značaj, ovaj meč je bio na tom nivou. Mnogo neizvesno, sa velikim brojem kontri. Ovo je tip meča koji je za Ishii-ja najbolji i White se u potpunosti prilagodio. Nemam nikakve zamerke, svima preporučujem da odgledaju ovo umetničko delo.

11/10

Kazuchika “Money Clip” Okada vs. EVIL

Ivan Sučić: Daleko je ovo bilo od njihovog najboljeg susreta. Overbooking i uplitanje je jako naštetilo meču, pogotovo jer to gledamo kroz cijeli show. Nastavilo se i forsiranje Money Clipa od strane Okade, imam dojam da je zadnjih 5-10 minuti meča sve se vrtilo oko tog poteza. S tim rečenim ovo mi nije ostavilo isti dojam kao i najgori Okadini mečevi iz 2020. Moguće je da mi se samo čini, ali ovo je djelovalo puno manje formulaično nego standardni Okadin main event. Korak u pravom smjeru prema povratku starog Rainmakera.

Danilo Otašević: Ni najmanje me nije interesovao ovaj meč, ali ovo je bilo sasvim okej. Da se nisu odlučili da meč bude pola sata i da od tih pola sata poslednjih 10 minuta nije bilo vrtenje oko money clip-a, ocena bi bila mnogo veća. Svi spot-ovi obojice su bili tu, da ih sada ne nabrajam, ali iz nekog razloga je to ovde funkcionisalo. Prvi meč od kada je EVIL heel da je predstavljen kao kredibilan oponent jednoj ogromnoj zvezdi u ovoj promociji. Kao što rekoh, da nije money clip-a, mnogo bi bilo bolje.

7/10

Ukupni utisak:

Ivan Sučić: Solidan B show, djelovalo je više kao malo jači road to nego išta drugo, ali dobili smo jedan od najboljih mečeva u godini za sada tako da ne mogu posebno pregovarati. Preporuke za White/Ishii i Chase/Yano mečeve.

Danilo Otašević: Jako zabavno prvo veče. Očekujem da sledeći dan bude makar za dve ocene više. Jedini meč koji bih baš preporučio je Ishii/White, ali nećete pogrešiti ako pogledate ceo event.

7/10

Be the first to comment on "NJPW: Castle Attack (27/02/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*