NJPW: BoSJ 28 i WTL 2021 – Finale recenzija

S manjim zakašnjenjem evo nas i do finala oba turnira.

Ryusuke Taguchi, Yuto Nakashima & Kosei Fujita vs Suzuki-gun (Minoru Suzuki, TAKA Michinoku & DOUKI)

Ivan Sučić: Young Lion meč je Young Lion meč. Generalno su dobri, ali ako ste vidjeli jedan vidjeli ste ih sve.

Tiger Mask & Ryohei Oiwa vs Bullet Club (Taiji Ishimori & El Phantasmo)

Ivan Sučić: Trajalo je dvije minite, stvarni nemam što reći. Ali je zato post meč bio sjajan. Prvo Eagles spašava svog tag partnera i postavlja se BC vs Tiger/Eagles za WK. I onda Taguchi baca svoje ime u taj meč. Savršenstvo.

Master Wato, Toru Yano & GBH (Tomoaki Honma & Togi Makabe) vs Suzuki-gun (Taichi, Zack Sabre Jr, El Desperado & Yoshinobu Kanemaru)

Ivan Sučić: Bolje nego je imalo ikakvo pravo biti i još je Honma bio MVP kada je uhvatio Zacka u Octopus Stretch. Non stop akcija i svatko je dobio dovoljno vremena i prostora. I ponavljam, Honma je uhvatio Zacka u octopus.

Hiroshi Tanahashi, Yuji Nagata & TenCozy (Hiroyoshi Tenzan & Satoshi Kojima) vs Bullet Club (Tama Tonga, Tanga Loa, Bad Luck Fale & Chase Owens)

Ivan Sučić: Neuvredljivo. U kratkom roku prošli kroz signature poteze i face tim kupi pobjedu. Nakon meča Kenta izaziva Tanu na WK za US titulu u no DQ meč.

LIJ (Tetsuya Naito & SANADA) vs United Empire (Jeff Cobb & Great-O-Khan)

Ivan Sučić: Cobb se vratio! I bio najbolji dio ovog meča. Još jedan standardni tag gdje su postavili LIJ vs UE mečeve za WK.

LIJ (Shingo Takagi & BUSHI) vs CHAOS (Kazuchika Okada& Robbie Eagles)

Ivan Sučić: Slabije od očekivanog. Prilično spor meč i nitko nije pokazao neku posebnu želju da bude ovdje. Ako ništa publika je bila zagrijana za Okada/Shingo interakcije što je odličan znak.

CHAOS (Hirooki Goto & YOSHI-HASHI) vs Bullet Club (EVIL & Yujiro Takahashi)

Ivan Sučić: Na jednu ruku Evil je u meču što je loše. Na drugu Huge Yuje je u finalu turnira u 2021. i tehnički u co-main eventu, što je fantastično. Koliko god ne volim gledati njega kako hrva toliko mi je drag. Vjerojatno najbolji mogući meč s obzirom na to tko je u ringu i kakav stil ima ovaj BC tim. Suzdržali su se što se tiče najgorih tendencija (iako je i dalje bilo brawlanja van ringa i puno uplitanja, čak smo dobili i Ishii run in) i akciju su većinski držali u ringu. I to je pomoglo donekle, ovo je bio najbolji meč koji je ovaj BC tim imao u turniru. Svejedno ne bih rekao da je ovo opravdalo finale, niti da su završili turnir na nekoj posebno visokoj noti. Dobar meč generalno, ali ne puno iznad prosjeka.

Hiromu Takahashi vs YOH

Ivan Sučić: Za razliku od WTL finala ovo je bilo fantastično. Brzo (čak i kad se uzme u obzir minutaža), puno stiff udaraca i poteza, i još tona storytellinga. Sve što se očekuje od jednog junior meča, ali i velikog NJPW main eventa. Yoh potvrdio da se itekako može snaći u main eventu, Hiromu pokazao zašto je naslijednik Kushide na poziciji junior acea i Dick Togo potvrdio zašto se mora udaljiti od ikakve backstage pozicije koju drži. Ne sumnjam da bi mi ovo ušlo u konkurenciju za najbolji meč godine da u jednom trenutku Sho nije izašao, napao obojicu i onda bio otjeran. Taj totalno nepotreban spot je em uništio tok meča do tog trena, em pojeo dobar dio minutaže koji je mogao biti bolje iskorišten ili izbačen. Kada je to završilo vratili su se uspješno na razinu prije toga, ali nisu mogli izbrisati što se dogodilo. Svejedno preporuka. Da, to uplitanje je bilo nepotrebno, ali fantastičan meč je fantasičan meč.

Sveukupni dojam:

Ivan Sučić: Postavili neke WK mečeve tako da undercard nije za totalno izignorirati. Ne mogu reći da je ijedno finale podbacilo jer od WTL-a nisam ni očekivao puno, dok su Yoh i Hiromu skoro odradili jedan od mečeva godine. Stvarno se nadam otvaranju granica dogodine.

Be the first to comment on "NJPW: BoSJ 28 i WTL 2021 – Finale recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*