NJPW: BoSJ 28 i WTL 2021 – Dan 11 recenzija

I stigli smo do zadnjeg dana oba turnira prije finala. Gdje je tko završio na kraju saznajte u recenziji.

Master Wato vs DOUKI

Ivan Sučić: Obojica su već ispali tako da je ovo meč bez neke težine. I tako su ga odradili. Trošili vrijeme desetak minuta prije nego je Douki skupio pobjedu, vjerojatno da mu konačni rekord izgleda malo ljepše.

BUSHI vs Yoshinobu Kanemaru

Ivan Sučić: Još jedan meč gdje su dvoje otpisanih. Standard za ovu dvojicu je generalno prilično nizak tako da se ovdje nije moglo očekivati ništa posebno van signature poteza i ničeg drugog. Barem je ovo bio najkraći meč tako da se nemam razloga posebno buniti. Bushi kupi pobjedu i završava s dvoznamenkastim brojem bodova.

Ryusuke Taguchi vs Taiji Ishimori

Ivan Sučić: Prvi meč koji ima neku težinu. Taiji ako pobjedi ima matematičku šansu finala. I osjetilo se. Prvo kroz sjajnu priču u kojoj Taguchi u početku ne shvaća meč posebno ozbiljno dok Taiji lovi pobjedu pod svaku cijenu. Pomaže da je i akcija u ringu bila na malo višoj razini, pogotovo kontre. Kako je meč eskalirao tako je i Taguchi postajao ozbiljniji. Na kraju koristi Taijievu brzopletost, hvata pobjedu i izbacuje ga iz turnira.

YOH vs SHO

Ivan Sučić: Borba bivših tag partnera u kojem obojici treba pobjeda ako žele u finale. Yoh izlazi u odjeven u crno i puno je agresivniji nego inače. Sjajno, tako i treba biti kada je blood feud u pitanju. Problem je što većina ostatka meča nije nastavila u tom duhu. Nijedan nije hrvao ništa drukčije nego kroz ostatak turnira. U biti su većinski krali vrijeme do završnog stretcha i uplitanja ostatka House of Torturea. Zatim u ring ulaze Goto i Yoshi da spase Yoha. Yoh pogađa jedan nenormalno brutalan superkick i udara finisher za pobjedu. Ne mogu reći da je bilo loše, ali očekivao sam više.

El Desperado vs El Phantasmo

Ivan Sučić: Katastrofalno mjesto na cardu za ovaj meč. Prije main eventa ide meč u kojem nijedan lik nema ikakve šanse da bude u finalu. Phantasmo jer je već ispao, Desperado jer je prvak. Teško je mariti za meč gdje odmah znate pobjednika, pogotovo kad je taj pobjednik Phantasmo. Također je meč bio predug. Da ne bi bilo sve negativno akcija u ringu je bila stvarno dobra bez ijedne greške. Priča i struktura isto, što se očekuje od Despya. Da je ovo bilo u vakuumu (ili ranije na cardu) vjerojatno bih imao bolji dojam. Ali ne mogu opisati koliko mi je bilo teško mariti za ovakav meč ovoliko duboko u turniru.

Robbie Eagles vs Hiromu Takahashi

Ivan Sučić: Očekivano MOTN. Daleko iznad prosjeka za ovaj turnir i samim time više nego dostojan kraj za ovaj dio turnira. Brzo, s tonom akrobatskih poteza bez da su izgubili vida i da moraju ispričati nekakvu priču u ringu i sve te akrobacije nekak uklopiti. Definitivno preporuka da ovo odgledate. Ipak očekivano Hiromu uzima pobjedu i imamo finale. YOH protiv Hiromua. Gledajući nazad sad onaj squash koji su othrvali ranije u turniru ima puno više smisla.

TenCozy (Hiroyoshi Tenzan & Satoshi Kojima) vs Suzuki-gun (Minoru Suzuki & TAKA Michinoku)

Ivan Sučić: Prelazimo u slabiji od dva turnira i kao da bi me podsjetili što točno gledam Tenzan bude u openeru. Oba su tima ispala i jedino što se zanimljivo moglo dogoditi u ovom meču je da Suzuki-gun tim završi bez ijedne pobjede. Tako je i bilo, tako da ovo nije bia totalni gubitak vremena. Samo većinski.

Great Bash heel (Togi Makabe & Tomoaki Honma) vs Yuji Magata & Tiger Mask

Ivan Sučić: Ako ste iole upoznati s ikim u ringu možete vjerojatno predvidjeti sve poteze u ovom meču, ako ne i redoslijed. Srećom ovo je bio najkraći meč showa. GBH kupi drugu pobjedu, iako oba tima su već ispali odavno.

Hiroshi Tanahashi & Toru Yano vs Bullet Club (Bad Luck Fale & Chase Owens)

Ivan Sučić: Svaki dan sam iznova razočaran jer pomislim da je WTL najvjerojatnije potrošio sve loše kombinacije timova i nikako da bude tako. Stvarno loš turnir. Iako ovaj predzadnji show barem ima jasnu diobu na lošiji dio carda i bolji dio carda. Možda ste primjetili kako nisam još ništa napisao o ovom meču, tako će i ostati. U recenziju ovoga ću uložiti jednak trud koliki su uložili ljudi u ringu.

United Empire (Aaron Henare & Great-O-Khan) vs Guerillas of Destiny (Tama Tonga & Tanga Loa)

Ivan Sučić: Očekivao sam više. Puno više. Većina meča je bio prilično dosadan brawl, što u ringu, što van njega. Jesu živnuli u završnim minutama, ali nedovoljno da poprave generalni dojam. Ne sumnjam da oba tima imaju puno bolji meč u sebi, ali ovo je barem bilo u duhu turnira do sada. GoD uzeo pobjedu i izbacuje UE.

LIJ (SANADA & Tetsuya Naito) vs Bullet Club (EVIL & Yujiro Takahashi)

Ivan Sučić: Otvaranje je bilo zanimljivo jer su pokazali kako je ovo zapravo borba dva bivša tag teama (Evil/Sanada i Yujiro/Naito). Nažalost nije dugo trebalo da Evil krene sa svojim trikovima i da se meč raspadne. BC kupi pobjedu i imamo prvog finalista.

CHAOS (Hirooki Goto vs YOSHI-HASHI) vs Dangerous Tekkers (Taichi vs Zack Sabre jr.)

Ivan Sučić: Ovdje neću prigovarati što je predvidljivi meč još gore smješten na card nego Despy/Phantasmo. Prvo jer ovdje nema Phantasma tako da je meč odmah bolji, a drugi razlog je što je ovo zapravo jedini dobar meč ovog dana WTL-a tako da ovaj dio turnira može završiti na nekakvoj višoj noti. Moglo je trajati pokoji minut manje, ali neću previše pregovarati. Najgori NJPW turnir je barem završen poprilično dobrim mečom. Tražiti više od toga bi bilo pohlepn. Naravno CHAOS osvaja dva boda i ide u finale.

Sveukupni dojam:

Ivan Sučić: Mislim da su oba turnira završila u istom duhu koji je bio kroz većinu turnira. BoSJ je bio generalno neuvredljiv, niti smrdi niti miriše što bi rekli. Iako valja izdvojiti zadnji main event kao stvarno sjajan meč i preporuku. WTL je bio loš, i dok je zadnji meč bio dobar svejedno nije nešto što je must-see. Stvarno se nadam povratku u stari format za oba turnira u 2022.

Be the first to comment on "NJPW: BoSJ 28 i WTL 2021 – Dan 11 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*