NJPW: Best of the Super Juniors 28 – Dan 8 recenzija

Master Wato vs Yoshinobu Kanemaru

Ivan Sučić: Prosječan meč što znači da je barem bolje od njihovog prijašnjeg singles susreta. Nadam se da je to rezultat Watova poboljšanja. Ovaj put je i rezultat drukčiji, Wato kupi pobjedu.

Robbie Eagles vs DOUKI

Ivan Sučić: Stepenica iznad prosječnog meča, ali ne velika stepenica. Ništa posebno, ali dovoljno dobro dok se gleda. Očekivano Eagles kupi 2 boda.

BUSHI vs Taiji ishimori

Ivan Sučić: Nebo je plavo, trava je zelena, Bushi ima dosadne mečeve. Iako nije jedini kriv ovdje, Taiji je isto uzeo dan za odmor. Nothing meč koji nije imao ništa osim šok pobjede za Bushija. Daleko najslabiji ovog dana.

SHO vs El Phantasmo

Ivan Sučić: Prilično zabavno. Prvo Sho želi da Phantasmo legne za pin u ime Bullet Cluba. Zatim Sho iz too sweeta hvata Phantasma u svoj finisher. Dovoljno da publika stane iza Phantasma kroz meč. Zabavni su bili i spotovi gdje su obojica varali na isti način (prst u oko, čupanje kose). Finish jedan od boljih turnira. Phantasmo udara Shoa ispod pojasa svojom napunjenom čizmom, nakon čega se Sho jednostavno predaje. Ne sumnjam da će ovo biti ELP-ev najbolji meč turnira.

Ryusuke Taguchi vs Hiromu Takahashi

Ivan Sučić: Sjajno. Kratak meč (ispod 10 minuta) u kojem je Taguchi bio bolji hrvač 99% vremena. Minimum komedije, fokusirao se na rollupe i ankle lock. Imao je odgovor na svaki Hiromuov potez. Ali nije bilo dosta. Hiromu hvata jednu priliku, lovi Taguchia u rollup i pobjeđuje. Rijetko kada meč uspije 100% u svom naumu, ovo je jedan od rijetkih koji je.

YOH vs El Desperado

Ivan Sučić: Desperado kroz ovaj reign/turnir ima gimmick gdje želi maksimum iz svakog protivnika i da se svaki meč tretira kao da je za titulu. Generalno je to uspješno ukomponirao u mečeve. Ovdje nije. Nedostajalo je drame čak i sa šokantnom Yoh pobjedomMožda bi bilo bolje da Yoh još lovi prvi pobjedu. Ako ništa šok oko finisha bi bio bolji. S druge strane imalo bi i dalje probleme sa strukturom. Nisam stekao dojam da grade prema nečemu kroz meč i onda je samo završilo. Nije bilo loše za gledati jer je barem akcija u ringu kompetentno izvedena, ali nije ni opravdalo status main eventa. Generični undercard meč koji je zalutao.

Sveukupni dojam:

Ivan Sučić: Preporučio bih ELP/Taiji (samo zbog finisha) i Taguchi/Taka. Sve ostalo skoro pa nebitno. Čudno jer se bližimo kraju turnira i svi osim 2 učesnika su na samo 2 pobjede od vodećeg Shoa. Nisam stekao dojam kroz ovaj show da ulozi rastu.

Be the first to comment on "NJPW: Best of the Super Juniors 28 – Dan 8 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*