NJPW: Best of the Super Juniors – Dan 4 recenzija

Povratak komentatora. Nadam se da ovo znači da će kvaliteta hrvanja porasti.

Yoshinobu Kanemaru vs DOUKI

Ivan Sučić: Šokiralo me koliko je publika reagirala na ovaj meč s obzirom da su u ringu dva jobbera iz heel factiona. To je definitivno pomoglo ovom meču. Pomogli su i međufrakcijski spotovi poput jednog gdje su izmjenili oružja. Sve ostalo je bilo u redu, ali ništa posebno. Kanemaru sa 6 bodova je iznenađenje.

Master Wato vs Taiji Ishimori

Ivan Sučić: Standardni junior meč, iako lakoća s kojom su izvodili poteze ga je podigla stepenicu iznad toga. Sve je bilo jako glatko i jako brzo. Problem je što je nedostajalo ono nešto. Nije bilo neke priče, samo nizanje poteza. A ako su već htjeli tim smjerom trebali su onda odraditi ludi spotfest, pogotovo uzevši u obzir s kojom lakoćom su ovaj meč odradili. Očekivano Taiji uzima bodove ovdje.

Ryusuke Taguchi vs YOH

Ivan Sučić: Otvorili su jako tehnički i već sam u glavi vidio povratak Wrestling Machine Taguchija barem na jedan meč. Nažalost to nije trajalo dugo, iako comedy spotovi koji jesu bili u meču su bili prilično dobri. Sviđa mi se i što se pred kraj Taguchi uozbiljio i počeli su ispucavati velike poteze. Dragon suplexi, tiger suplexi i german suplexi su letjeli na sve strane. Tako da se ne mogu previše biniti na komediju. Nešto razmišljam da bi Yoh mogao završiti i bez te pobjede nad Shoom.

BUSHI vs SHO

Ivan Sučić: Barem se nije uplitao House of Torture. Tu hvala prestaje. Ovo je bilo jako dosadno. Puno bolji hrvači od Shoa nisu iz Bushija izvlačili posebno dobre mečeve. Ref bumpovi i varanje u završnom stretchu nisu pomogli. Srećom sve skupa je bilo relativno kratko i Sho je uzeo bodove.

Robbie Eagles vs El Phantasmo

Ivan Sučić: Vidio sam da ljudi po internetu hvale ovaj meč. Stvarno mi nije jasno zašto. Van nekoliko potez koji su bili, moram priznati, suludo impresivni ovdje nije bilo ničega. Što mi znači to što je Phantasmo izveo Burning Hammer pred kraj meča kada su do te točke samo trošili vrijeme? Svetogrđe kickouta na isto neću ni spominjati. Ovo je moglo biti puno više i puno bolje, ovako kako je je prilično standardni meč s predugom minutažom. Barem ELP nije skupio pobjedu.

Hiromu Takahashi vs El Desperado

Ivan Sučić: Kada smo već kod prevelike minutaže, evo meč koji je bio time limit draw od pola sata. Otvorili su jako, nije bilo perioda ispipavanja nego odmah izmjena udaraca podlakticom. Stekao sam dojam da ovdje nije cilj samo uzeti pobjedu, nego dokazati tko je zapravo na vrhu divizije. Raniji dio meča je kontrolirao Hiromu, tu je bilo i brawlanja van ringa. Nakon povratka u ring Despy preuzima meč spearom, te on izvodi meč van ringa i vraća Hiromuu. I nakon toga kreće standardna ofenziva Desperada. Potezi fokusirani na lijevu nogu Hiromua. Posebno mi se svidjelo kada je Despy na rampi ispred sudca udario Hiromua stolicom i odmah nakon toga imao govor tijela “nisam ja.” Čovjek je zlato. Ono malo prostora što je Hiromu stvarao sebi u meču je bilo isključivo rezultat ili grešaka Desperada ili toga što je jednostavno lud. Srećom ni Desperado nije ispadao slab u tome, kad je mogao uvijek se vraćao na nogu i tako preuzimao momentum. Kako je dalje išlo jaz između dvojice je bio sve manji i prije nego sam se okrenuo prošlo je pola sata. Finish je bio savršen za ovakav meč. Djelovalo je kao da je Hiromu na korak do pobjede, međutim zadnji potez meča je bio roll up Desperada i vizualni pin do tri. Ako imam jedan prigovor to je više na booking Desperada kao prvaka divizije, a ne sa samim mečom.

Sveukupni dojam:

Ivan Sučić: Mislim da je ovo prvi dan koji bi preporučio i cjelosti, iako naravno main event je tu u svojoj kategoriji i smatram da se taj meč mora pogledati pod obavezno. Svaki meč (sem Bushijevog) je nudio barem nešto vrijedno gledanja. Čak mislim da Phantasmo/Eagles nije bio toliko razočaravajuć koliko jednostavno nije bio moj tip meča.

Be the first to comment on "NJPW: Best of the Super Juniors – Dan 4 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*