NJPW: Best of the Super Juniors 38 – Dan 1 recenzija

Novi mjesec donosi dva nova turnira u NJPW-u. Kao i prošle godine BoSJ i WTL idu paralelno. Koliko uspješno su juniorsi otvorili turnir saznajte u recenziji.

BUSHI vs DOUKI

Ivan Sučić: Solidan opener. Prošli signature spotove, nije bilo dosadno, iako malo više brzine ne bi škodilo. Bushi se potrudio malo više nego inače, dok je Douki nastavio biti jedan od potcjenjenijih ljudi u ovoj diviziji. I i dalje ima jedan od ljepših finishera u kompaniji.

Yoshinobu Kanemaru vs Taiji Ishimori

Ivan Sučić: Podsjetilo me malo na Yano tip meča. Većinom brzi brawl, što u ringu što van njega, prije nego Kanemaru kupi pobjedu na countout tako što baca young liona na Taijia. Jako dobro s obzirom na ono što je bilo.

Ryusuke Taguchi vs Robbie Eagles

Ivan Sučić: Jako čudan meč. Pokušali su napraviti kombinaciju komedije i ozbiljnog hrvanja, na kraju je ispalo kao da imaju egzibiciju, a ne da se bore za dva boda u turniru. Koliko god preferiram Ryusukea kad je ozbiljan, toliko nije bilo potrebe da se gura ta ozbiljnost u nešto što bi bolje funkcioniralo kao čisti comedy meč. Možda bi bilo bolje da je trajalo kraće.

Master Wato vs El Phantasmo

Ivan Sučić: Ne znam koliko je istina, a koliko do toga da mi je Phantasmo jednostavno dosadan, ali imam dojam da je Wato stavio ovaj meč na leđa i sam ga dovukao do razine gledljivosti. Djeluje puno bolji u ringu nego kada se tek vratio iz Meksika. Također njegov recientemente je jedan od ljepših poteza koje se može vidjeti. Nadam se da bi ovo mogao biti breakout turnir za njega.

YOH vs Hiromu Takahashi

Ivan Sučić: Kratka (doslovno niti 4 minute) naprijed nazad borba prije nego je Hiromu pobjedio na roll up. Publika je odlično reagirala na Yoha i njegov napad prije zvona, ako ništa drugo.

El Desperado vs SHO

Ivan Sučić: MOTN, ali više po nedostatku kvalitete u undercardu. Neke stvari su radili stvarno odlično. I jedan i drugi su odabrali udove i držali se toga tokom meča, SHO je zaslužio nadimak murder machine, Despy je ispao prilično dobar face. Ono što je bilo loše je nepotrebni napadi stolicom, uplitanje Togoa i Yujira, ref bumpovi. Standardne stvari koje kvare House of Torture mečeve. Da su se samo fokusirali na akciju u ringu bio bi puno bolji meč, jer kada su samo hrvali ovo je bilo jako dobro.

Sveukupni dojam:

Ivan Sučić: Ne mogu preporučiti niti jedan meč. Ne mogu reći da je ijedan bio loš, ali ovdje stvarno nije bilo ničeg vrijednog posebne pažnje, van toga što je većina rezultata bila upset.

Be the first to comment on "NJPW: Best of the Super Juniors 38 – Dan 1 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*