NJPW: Best of the Super Juniors 28 – Dani 5 i 6 recenzija

S obzirom da su u rasporedu dva BoSJ dana za redom (i da poprilično kasnim) odlučio sam recenzirati oba odjednom.

Ryusuke Taguchi & Master Wato

Ivan Sučić: Bolje nego je imalo ikakvo pravo biti. Taguchi je u uvodu bio dominantan i krao poteze Watoa. Ali kako je išlo dalje Wato se lagano vraća u meč i dobili smo nenormalnu količinu glatkih kontri i nearfallova. Za kraj Wato ipak uzima pobjedu. Ne sumnjam da bi ovo bilo puno lošije da ova dvojica nisu bili u tag teamu jedno vrijeme.

Robbie Eagles vs YOH

Ivan Sučić: Prvi od 4 međufrakcijska meča. Iako Wato i Taguchi su tehnički u istoj frakciji. Kelly je dao zanimljivu informacijud a Yoh nema singles pobjedu od petog mjeseca 2019. Akcija u ringu nije bila ništa poseno, ali zato je ispričana priča podigla meč. Obojici ovdje treba pobjeda, ali ipak su na istoj strani i nijedan neće varati, ali ni nanositi nepotrebnu štetu da dođe do te pobjede. Na kraju to ipak ide više u korist Yoha. Eagles ne napada nogu koliko i inače, i čak oštećuje svoju više nego protivnikovu. Yoh to na kraju koristi i uzima pobjedu na rollup. Prva singles pobjeda u dvije i pol godine! Violio bi da je Eagles malo bolje sellao, ali nemam nekih žalbi van toga.

Yoshinobu Kanemaru vs SHO

Ivan Sučić: Vjerojatno najbolji meč koji će Kanemaru imati u turniru. Ovo je bio sprint, ali ne kakav bi se očekivao u ovom turniru. Priča meča je da je Kanemaru puno iskusniji od Shoa u varanju i bilo je savršeno. Napada ga prije zvona, oduzima mu oružje, a u završnom stretchu izbjegava ref bump i low blow te na brzinu roll upa Shoa za pobjedu. Fantastično. I nakon zvona daje Shou low blow za kraj.

El Desperado vs DOUKI

Ivan Sučić: Despy zakinut za main event. Znam da Douki nije neka zvijezda, ali nije ni Bushi. Otvaranje je bilo bliže nečemu što se da vidjeti u Meksiku nego u Japanu. Dok se Desperado nije sjetio gdje su i napao Doukijevu nogu. Kao i svaki Despy meč napadao je nogu dok je Douki koristio prilike da stvori prostora za svoje zračne napade. Nije mu pošlo za rukom i morao je tapkati. Jako dobro.

Taiji Ishimori vs El Phantasmo

Ivan Sučić: Priča meča je zapravo mogla biti odlična, ali nažalost nisu nam tod ali. Rano su ustanovili da je Taiji ukrao što god Phantasmo ima u svojoj čizmi, usprkos čistom otvaranju bez (puno) varanja. Ali kako je meč išao samo su nizali poteze i spotove koje inače koriste. Tek pred sami kraj se priča vratila i Taiji je ne trenutak oklijevao završiti meč. Trenutak je Phantasmu dovoljan i pobjeđuje na rollup. Nije bilo loše jer je akcija bila dobra, ali na dan kada su svi mečevi stavili fokus na priču ovakvo nešto se samo isticalo po svemu negativnom.

Hiromu Takahashi & BUSHI

Ivan Sučić: Naito se priključio japanskom timu da komentira meč. S obzirom na minutažu i mjesto na cardu i tko je u meču mislim da su odradili najbolji meč koji su mogli. Bushi se potrudio dosta više nego inače, iako je jasno da je Hiromu nosio ovaj meč. I ovdje je priča stavljena po strani, fokus je bio više na izmjenama i tome da su obojica spremni na sve za pobjedu. Hiromu je ispucavao velike poteze ne mareći za Bushija, dok je Bushi koristio sve moguće trikove pa čak i mist. Mislim da su opravdali main event status, iako ne bi rekao da je najbolji meč dana.

Sveukupni dojam:

Ivan Sučić: Definitivno jedan od boljih dana turnira. Mislim da nijedan meč ne bi individualno preporučio i teško bi izabrao MOTN. Ali ako imate vremena svakako se isplati odgledati cijeli show.

Ryusuke Taguchi vs Yoshinobu Kanemaru

Ivan Sučić: Većinom comedy meč gdje je većina komedije bila dobra. Taguchi uzima pobjedu u kratkih 10 minuta. Ništa posebno, ali nije bilo loše. Tek sada sam shvatio da je Kanemaru ovdje pobjedio bio bi, barem neko vrijeme, prvi na ljestvici. Ovako je drugi.

DOUKI vs SHO

Ivan Sučić: Daleko najslabiji meč dana. Jedino što mogu reći je sreća pa je završilo brzo pobjedom Shoa.

Master Wato vs YOH

Ivan Sučić: Jako dobro. Yoh se nadovezao na prijašnji meč i imao puno dominantniji performans. Wato možda ušao previše samouvjereno i zbog toga većinu meča lovio momentum koji je imao na samom početku. Potezi nisu bili spektakularni, ali su služili priči i svaki signature je imao smisla. Sviđa mi se što je ovdje Yoh pobjedio svojim finisherom a ne na roll-up i na neki način uklonio upitnike s prve pobjede.

BUSHI vs El Phantasmo

Ivan Sučić: Još jedan meč di samo mogu reći sreća pa je bilo relativno kratko. Ni jedan ni drugi nisu posebno dobri ni kad imaju bolje protivnike, tako da barem mogu reći da nisam razočaran. Bushi uzima pobjedu, što je isto dobro jer mi je marginalno draži od Phantasma.

Robbie Eagles vs El Desperado

Ivan Sučić: Za mene je ovo bilo nijansu ispod njihovog meča s Power Strugglea, iako ne sumnjam da će biti ljudi kojima je ovaj bolji. Sve što sam rekao o tom prijašnjem meču vrijedi i ovdje. Prilično jednostavna priča, ali savršeno strukturirana s odličnom akcijom u ringu. Roll up za finish ima smisla. Eagles je očekivao dugi meč dok Desperado od početka lovi brzu pobjedu. I jedna greška Eaglesa je bila dovoljna za to.

Hiromu Takahashi vs Taiji Ishimori

Ivan Sučić: MOTN, bez puno razmišljanja. Stvarno odličan meč i pokazuje koliko je obojicu dan ranije kočio nedostatak kvalitetnog protivnika. Jedina mana je da nisu imali neku posebnu priču. I da jesu ovo bi možda bio MOTY kandidat. Ovako se moraju zadovoljit s tim da su odradili “samo” potencijalno meč turnira. Da krenem pričati što se dogodilo samo bi ovdje sjedio i nabrajao poteze i sjajne kontre. Odgledajte ovo.

Sveukupni dojam

Ivan Sučić: Slabiji dan od prvog kada se pogleda ukupna slika. S druge strane ovdje mogu preporučiti zadnja dva meča bez previše razmišljanja i ta dva meča su bolja od ijednog s dana prije.

Be the first to comment on "NJPW: Best of the Super Juniors 28 – Dani 5 i 6 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*