NJPW: Best of the Super Juniors 28 – Dan 9 recenzija

DOUKI vs Taiji Ishimori

Ivan Sučić: Meč koji je solidan završni stretch učinio donekle gledljivim. Problem je što je sve do tog bilo čisto trošenje vremena. Očekivao sam više, pogotovo od Taijia cijeli ovaj turnir. Očekivano Taiji uzima još dva boda.

YOH vs Yoshinobu Kanemaru

Ivan Sučić: Konzistentniji i bolji meč od prijašnjeg, ali da ocjenjujem i jedan i drugi bi imali 6/10. Samo što je ovaj 6 od početka dok je prijašnji 6 samo zbog zadnjih nekoliko minuta. Povlači se pomalo filozofsko pitanje što je bolje. E da, YOH uzima 2 boda.

Ryusuke Taguchi vs El Phantasmo

Ivan Sučić: Ovo je bilo super. Trebalo je samo 9 mečeva, ali imamo najbolji Phantasmo meč turnira. Akcija praktički nepostojana. Ovo je bio 95% comedy meč i bilo je savršeno. Kada ne pokušava uraditi 7 milijuna kul poteza u meču nego se fokusira na to da odradi zabavan meč i ispriča priču može biti dobar. Tko bi rekao? Finish opet odličan, submission nakon udarca u međunožje. Nadam se da mu je to finisher od sada.

Robbie Eagles vs SHO

Ivan Sučić: Jako zgodan trenutak u otvaranju gdje Sho pokušava podsjetiti Robbiea na njegove BC dane. Jako dobar meč s nekoliko čudnih trenutaka botcheva koji su ga kočili da bude odličan. Robbie se fokusirao na nogu i Sho je odlično prodao da je ovo jedan od rijetkih mečeva gdje je u ozbiljnim problemima jer se Eagles jako dobro nosio s njegovim varanjem. Također jedan od rijetkih mečeva gdje protivnik može parirati u tehničkom hrvanju. Eagles ide na 10 bodova i ostavlja širom otvorena vrata finala ovoliko blizu kraja turnira.

Master Wato vs Hiromu Takahashi

Ivan Sučić: Hiromu je preuzeo ulogu heela u ovom meču i bio neočekivano dobar u toj ulozi. Shvatio ubrzo da će teško protiv Wata na čistu brzinu i snagu, i da će će morati postat kreativan u rastezanju pravila. Pogotovo jer Wato ovdje mora pobjediti ako ikako želi spasiti šanse za finale i išao je 110%. Brza akcija, odličan spoj puroresua i lucha librea i savršena minutaža. MOTN bez razmišljanja.

BUSHI vs El Desperado

Ivan Sučić: Desperado se potrudio maksimalno da izvuče nešto iz ovoga. Zapravo su to i ukompnirali u meč i u ono malo builda što je meč dobio. Despy ne želi standardnog Bushija nego nekoga tko će biti dostojan protivnik. Donekle su uspjeli u tome. Bushi je imao par stvarno sjajnih poteza (uključujući i jedan predivan destroyer) i sekvenci s Desperadom. Ali to nije bilo ni blizu dovoljno da popune 20 minuta akcije. Da je bilo kraće sigurno bi meč bio bolji. Ovako kako je bilo bi mi draže da su Wato i Hiromu dobili main event.

Sveukupni dojam:

Ivan Sučić: Još jedan dan koji je mogao biti bolji, ali u globalu daleko od lošeg. Velika preporuka za Taguchi i Wato mečeve.

Be the first to comment on "NJPW: Best of the Super Juniors 28 – Dan 9 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*