NJPW: Best of the Super Juniors 28 – Dan 7 Recenzija

Ryusuke Taguchi vs DOUKI

Ivan Sučić: Comedy otvaranje (koje je bilo prilično dobro) prije nego su prešli u ozbiljan meč. I to je isto bilo poprilično dobro. Ništa specijalno, ali kompetentan undercard meč od početka do kraja. Pomaže i što nisu morali popuniti veliku minutažu.

Robbie Eagles vs BUSHI

Ivan Sučić: Za standarde Bushija ovo je bilo fantastično. Za standarde Eaglesa ovo je bilo u redu. Iznadprosječan meč, ali ništa više. Očekivano pobjeda Eaglesa.

YOH vs Taiji Ishimori

Ivan Sučić: Mislim da obojica imaju bolji meč u sebi. Nije ovo bilo loše, i u završnom stretchu je bilo jako dobro. Ali velik dio meča je samo bilo nizanje signature poteza bez ikakvog smisla i kao da su trošili vrijeme do tih zadnjih nekoliko minuta. Još jedna pobjeda Yoha da moje predviđanje prije turnira izgleda još gluplje.

Master Wato vs SHO

Ivan Sučić: U jednom trenutku je Wato bio lansiran put ograde oko ringa. preskočio je ogradu na jako traljav način (i pritom se skoro poskliznuo u publiku). Zatim se okrenuo, odskočio od ograde i i izveo crossbody. Nešto najbolje ikad. Wato je u ovom meču pokazao više žara nego kroz cijeli run pod ovim čudnim gimmickom. Stalno je napadao i nije imao puno milosti. Više ovoga. Sho je opet bio jedan od boljih heelova u NJPW-u. Pretrpio visual pin, ali ref bump i low blow su ga spasili i izvukao je pobjedu. Sjajan meč, jedan od najboljih uopće za Watoa.

El Desperado vs Yoshinobu Kanemaru

Ivan Sučić: Nevjerojatno. Meč turnira za sada. Zapravo i jedan od boljih mečeva koje sam gledao ove godine. Za SHO/Kanemaru meč sam rekao da će vjerojatno biti najbolji za Kanemarua. Pokazuje da ne znam ništa i da bih trebao prestati raditi predviđanja. Prvo uvod u kojem je Kanemaru spreman uzeti gubitak na countout samo da bi Despy dobio dva boda. Onda se ispostavi da je to trik. Pa dominacija Kanemarua koristeći samo rest holdove što je iz nekog razloga funkcioniralo savršeno. Završni stretch u kojem Desperado ipak tjera Kanemarua da ozbiljno hrva kao šlag na kraju. Još dva boda za Desperada kojem je opet ukraden main event.

Hiromu Takahashi vs El Phantasmo

Ivan Sučić: Teško bi pratili prijašnji meč da je Hiromu imao dobrog protivnika. Ovako nisu imali šanse. Cijeli uvod su proveli dokazujući da Phantasmo ovaj put nije napunio čizmu. I to je trajalo vječnost. Kada je hrvanje napokon krenulo bilo je nekog privida priče oko Hiromuovog upitnog ramena. Nažalost nisu bili dovoljno fokusirani na to. Puno više fokusa je bilo na tome kako Phantasmo radi poteze puno boljih i popularnijih hrvača od sebe. Pred završni stretch smo dobili ref bump i onda opet jedna vječnost dok je Phantasmo napunio čizmu. Siguran sam da su im ovi spotovi u glavi bili puno bolji nego je bila realizacija. Ubrzo nakon toga, ali ni blizu dovoljno brzo, Phantasmo udara svoj superkick za pobjedu.

Sveukupni dojam:

Ivan Sučić: Dok me iznenadilo da su Yoh i Taiji imali slab meč, puno veće su iznenađenje bili Kanemaru i Despy. Taj meč obavezno odgledati. Isplati se i baciti pogled na Watoa. Ostatak showa na više-manje očekivanoj razini. Main event vjerojatno u vakuumu nije toliko loš, možda bi i ostavio bolji dojam da nije bio main event. Ovako kako je prilično razočarenje.

Be the first to comment on "NJPW: Best of the Super Juniors 28 – Dan 7 Recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*