NJPW: Best of the Super Juniors 28 – Dan 2 recenzija

YOH vs DOUKI

Ivan Sučić: Jako zabavno. Akciju su generalno držali u ringu i ne pada mi na pamet bolja riječ od “fluidno.” Meč je djelovao kao da su ga izvježbali unaprijed do točke da su ga mogli zatvorenih očiju. Douki kupi još dva boda što je odlično. Sada očekujem da će Yoh imat samo jednu pobjedu i to protiv Shoa.

Ryusuke Taguchi vs BUSHI

Ivan Sučić: BUSHI je imao masku koja pušta dim. Taguchi je sellao low blow kao da ga je netko upucao. I nakon toga cijeli meč je bio sastavljen od napada na njegovo međunožje. Ne bi rekao da je bilo dobro, definitivno najslabiji meč dana, ali barem me nasmijalo.

Master Wato vs Robbie Eagles

Ivan Sučić: Jako dobro. Brz meč i dosta više stiff nego sam očekivao. Rano su ustanovili da će Wato imati prednost u udarcima dok će Eagles imati prednost u svemu drugom. Eaglesov konstantni fokus na Watovo koljeno je definitivno podiglo meč. Mislim da je svaki drugi njegov potez ciljao na nogu. Finish mi se isto svidjeo, Wato lovi šok na roll up jer zna da drukčije više ne može, samo da bi Eagles preokrenuo i sam uzeo pobjedu na roll up. Bravo.

Yoshinobu Kanemaru vs El Phantasmo

Ivan Sučić: Kraće od Taguchi/Bushi meča i samo zbog toga bolje. Kanemaru se nije ni pravio da se trudi, Phantasmo je i dalje crna rupa karizme.

Hiromu Takahashi vs SHO

Ivan Sučić: Uplitanje su sveli na minimum. Iako nije bilo potrebe jer Sho može sam nositi meč, ne mogu reći da je ovdje umanjilo dojam. Pogotovo s obzirom na povijest Evila i LIJ-a. Sam meč divota. Sho je odlično dodao heel poteze u repertoar i svako varanje mu služi samo da bi postavio nekakav velik potez ili submission. Hiromu se isto odlično borio kao underdog i baš kada je izgledalo da će preokrenuti meč dogodilo se uplitanje. Prvi meč iz turnira koji bi preporučio.

El Desperado vs Taiji Ishimori

Ivan Sučić: Fantastično. Sve što je main event prvog dana trebao biti. Ne znam koliko je to samo do Desperada, ali ne može biti slučajno što su svi njegovi mečevi strukturirani tako da obojica u ringu odaberu smislen ud kao metu i toga se drže. I ne može biti slučajno što mu to uvijek upali. Taiji se fokusirao na rame i izmrcvario je Despya kroz meč. Imam dojam da je dominirao 80% vremena. Očekivano Desperado se držao noge kada je mogao, i odlično su ispričali da se Taiji, iako je kontrolirao meč, mučio da ga provede kraju jer su mu finisheri dosta ovisni o koljenima. U završnom stretchu su imali i nekoliko izmjena submissiona kakvih se ZSJ ne bi posramio. Stvarno sjajno. Šok da prvak ide na dvije izgubljene. Možda planiraju multi man za WK, ili više obrana.

Sveukupni dojam

Ivan Sučić: Zadnja dva meča su svakako podigli ovaj show i oba bi toplo preporučio. Ostatak je bio mješavina dobrog i lošeg, ali sve u svemu ovo je bilo daleko bolje od otvaranja turnira.

Be the first to comment on "NJPW: Best of the Super Juniors 28 – Dan 2 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*