NJPW Best of the Super Juniors 27 dan 5 recenzija

Yuya Uemura vs. Hiromu Takahashi

Niz jako kvalitetnih YL mečeva se nastavlja. Hiromu je igrao svoju (sada već klasičnu) nezainteresovanu ulogu i to je bilo od velike pomoći za Yuya-u. Imao je vremena da pokaže svoj arsenal poteza poput: „armbar“-a, „boston crab“-a i nekolicinu lepih „dropkick“-ova. Naravno, nije to nešto što se viđa retko u NJPW-u, ali je impresivno videti njegov napredak u toku „korona“ ere. Ipak, Hiromu se nije mnogo uključivao, pa je delovalo jado jednodimenzionalno i providno. Još jednom svaka čast za Yuya-in turnir i nadam se da će dobiti makar jednu pobedu do kraja.

6/10

Master Wato vs. DOUKI

Nastavak njihovog „mini“ rivalstva i bilo je na nivou njihovog prethodnog meča, možda čak i bolje. Obojica su se mnogo potrudili i njihova psihologija je bila evidentna od starta. Iako ovo nije bio ni približno meč večeri, bio mi je najzabavniji. Kao što sam do sada mnogo puta rekao, Suzuki-gun je najbolji van ringa i to se još jednom videlo. Jako kvalitetno.

7/10

Ryusuke Taguchi vs. BUSHI

Opet Taguchi i opet dupe. Već smo na četvrtoj večeri turnira i sada to postaje naporno. Osim toga, klasičan meč od obojice, ali zaista klasičan. Ni dobro, ni loše. BUSHI je dobro izgledao u par navrata, dok je Taguchi-ju jedini vid odbrane bio „ankle lock“. Ništa posebno.

5/10

Robbie Eagles vs. Taiji Ishimori

Fenomenalno. Očekivano, ali mnogo dobro. Nisam gledao NJPW u periodu kada su njih dvojica bili tag partneri, ali kada je komentator to napomenuo sve mi se razjasnilo. Zabavno, dinamično i sa neizostavnom dobrom psihologijom. Pored Hiromu/Ishimori meča, rekao bih da je ovo najbolje nešto na celom turniru (makar za sada). Velika preporuka.

9/10

SHO vs. El Desperado

Malkice mi je zasmetalo što, ako posmatramo kompoziciju, identičnu stvar smo dobili kao i u prethodnom Desperado meču. SHO je, makar meni, mnogo poboljšao kvalitet. Priznaću, Desperado je imao par zanimljivih poteza (poput „indian death lock“), ali fore poput čekića i ref bump-a mi ne štimaju. Nisam očekivao da SHO izgubi, ali je i u porazu izgledao jako. Svakako stojim iza toga da gledamo SHO/Hiromu u finalu. Što se ovog meča tiče, jako dobro, iako sam mislio da će da bude znatno bolje.

8/10

Be the first to comment on "NJPW Best of the Super Juniors 27 dan 5 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*