NJPW Best of the Super Juniors 27 dan 4 recenzija

Yuya Uemura vs. Taiji Ishimori

Još jedan jako kvalitetan YL meč. Ishimori je fokus bacio na Yuya-inom ramenu i u tim početnim delovima sam mislio da će ovo da bude prost squash meč, međutim Yuya se vratio pred kraj jači nego ikad. „Single leg crab“, „armbar“ i „dropkick“, Yuya je izgledao pred kraj sjajno. Ishimori uspeva da odnese pobedu jednom zanimljivom varijantom „yes lock“-a. Na nivou prethodnog meča (Desperado/Yuya), čak bih rekao i neznatno bolje.

7/10

Robbie Eagles vs. BUSHI

Očekivano, najslabiji meč večeri, ali ni najmanje nije razočarao kao prethodnih nekoliko (naravno govorim o BUSHI-ju). Kad smo već kod njega, mnogo više se ovde potrudio. Bio je prilično brz i izveo je nekoliko fenomenalnih „dive“-ova i „codebreaker“-a. Eagles mi se činio za nijansu slabiji nego do sada, mada svakako na nivou.

6/10

Hiromu Takahashi vs. DOUKI

Izuzetno mi je krivo što ovo nije bio main event. Čekao sam ovakvu verziju DOUKI-ja i konačno sam je i dobio. Prelepo, zaista prelepo. Od eksplozivnog početka preko sredine sa dosta tehničkog rvanja pa sve do kraja. Evidentno je bitan samo protivnik što se DOUKI-jevih mečeva tiče. Sjajno.

9/10

Ryusuke Taguchi vs. SHO

Imali smo „čistog“, „komičnog“, sada i „mešanog“ Taguchi-ja. Obojica su pokazali kako stoje u ringu i bilo je vrlo kvalitetno. Ako izuzmemo Taguchi-jeve „komične“ delove (koji meni samo kvare užitak jer je čovek objektivno kvalitetan), nemam nikakvu zamerku. SHO je mnogo lepo izgledao i već vidim da ćemo vrlo verovatno imati Hiromu/SHO u finalu i neću biti razočaran,

8/10

Master Wato vs. El Desperado

Nije me mnogo interesovao ovaj meč, ali je bio dobar. Imali su jasnu psihologiju od samog početka, ali sem par Wato-ovih poteza i rvanja van ringa, nisam bio nešto posebno impresioniran. Desperado je ovde igrao ulogu „čistog“ heel-a, pa je koristio sve heel poteze poput: provokacija, low blow-a i upotrebu čekića. Razumem da se nekom to sviđa, meni ni najmanje. Smislena i zaslužena pobeda Wato-a. Pored toga još i najveća (za sada). Kao što rekoh, dobar meč.

7/10

Be the first to comment on "NJPW Best of the Super Juniors 27 dan 4 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*