NJPW Best of the Super Juniors 27 dan 2 recenzija

Yuya Uemura vs. BUSHI

Na kraju ću da počnem da mrzim BUSHI-ja. Nebitno kako se kotirate u bilo kojoj promociji, ovakav meč je nedopustiv. Koliko god da je Yuya talentovan i dobar za mladog lava, uz svo dužno poštovanje, nema dečko dovoljno iskustva da sam nosi meč. Nažalost, BUSHI ga je stavio u takvu pat poziciju da je morao da vodi i meč. Možete misliti kako je to izgledalo. Napomenuo bih samo jednu stvar. BUSHI-jev „performans“ u ovom meču je bio nedopustiv čak i za YL standarde. Očajan botch je imao pri izvođenju „dropkick“-a. Jedino pozitivno što mogu da kažem o ovom meču je da se Yuya mnogo potrudio i bio je zaista energičan. Jedva čekam da vidim kako će se pokazati u ring-u sa pravim kečerima jer ima potencijal da izvuče jako kvalitetan meč.

2/10

Master Wato vs. Robbie Eagles

Ovome se nisam nadao. Što se mene tiče MOTN. Retko kad se viđa meč sa ovako dobrom psihologijom. Pored toga zaista su se potrudili da obojica izgledaju fenomenalno, pa je do zadnjih momenta meča bilo neizvesno kako će se završiti. Jedini blagi problem ovde je bio veliki akcenat na spotfest-u čega nisam fan, pa ovo dobija malkice manju ocenu nego što zaslužuje. Sem toga nemam ni jednu drugu zamerku i svima mogu da preporučim ovaj meč. Svetla je budućnost za Wato-a.

9/10

SHO vs. DOUKI

DOUKI ima problem što uvek gledamo isti meč od njega. Još jednom ću da napomenem kako je imao fenomanlan meč na road programu pa su mi se očekivanja malkice povećala što se njega tiče. Nažalost, bio sam razočaran, ali ipak je ovo bio sasvim solidan meč. Dok je SHO išao na suvu snagu, DOUKI je išao tehničkom rutom. Školski primer dobrog meča, ali sem toga ne vidim nikakve druge pozitivne kvalitete. Tek se stvari zahuktavaju tako da očekujem samo bolje mečeve od SHO-a.

6/10

Ryusuke Taguchi vs. Taiji Ishimori

Imao sam prilike da vidim Taguchi-jevo dupe tako da ovaj meč imao automatski dve ocene niže. Šalim se naravno. Posle provog pojavljivanja Taguchi-ja u ovom turniru, očekivao sam da će do kraja da preuzme „ozbiljnu“ personu, što nije bio slučaj. Ovakvi mečevi najviše zavise od psihologije i koliko vaš protivnik učestvuje u tome i ovde su oba kriterijuma ispunjena. Iznenađujuće Taguchi je kontrolisao dobar deo meča, pa smo gledali različite Ishimori-jeve odbrane. Ishimori je odlično sell-ovao „ankle lock“. Jako zabavno i duhovito.

7/10

Hiromu Takahashi vs. El Desperado

Ni ovde mi nisu očekivanja u potpunosti zadovoljena, ali ni najmanje ovo nije bilo loše. Mislio sam da će da bude odlično, bilo je vrlo dobro. Problem je po meni bila sredina meča. Početak je krenuo jako energično i dobro, sa dosta rvanja van ring-a gde su svi pripadnici Suzuki-guna najbolji i vrlo inovativan kraj. Produžili su i previše za moj ukus, a to se najviše videlo po već spomenutoj sredini meča. Svakako, svaka čast za obojicu posebno za onakav početak. Jako dobro.

8/10

Be the first to comment on "NJPW Best of the Super Juniors 27 dan 2 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*