NJPW: Best of the Super Jr. 29 – Finale recenzija

Dan po dan stigosmo do finala. Je li Hiromu osvojio povijesna 3 BoSJ turnira za redom ili mu je Despy pomrsio planove saznajte u recenziji.

Ryohei Ogawa vs Tomoaki Honma

Ovdje je trebalo biti Juice Robinson vs Honma. Međutim, Juice je zbog bolesti (kao i još troje imena koja su se trebala pojaviti) morao otkazati nastup. Jako kratak meč u kojem Honma uzima rijetku pobjedu. Ništa vrijedno spomena.

CHAOS (YOH & Robbie Eagles), Clark Connors & Titan vs El Lindaman, Ace Austin, Wheeler Yuta & Alex Zayne

Proletjeli kroz poteze, nekoliko zabavnih diveova i Zayne uzima pobjedu nad Connorsom. Prekratko za išta više. Nakon meča tenzije Eaglesa i Yute, Eagles želi priliku za RoH pure titulu.

Six or Nine (Master Wato & Ryusuke Taguchi) vs United Empire (TJP & Francesco Akira)

Još jedan zabavan sprint u kojem je UE tim očekivano skupio pobjedu. Meč služio samo za postavljanje budućeg meča za jr. tag titule i kao takav je dobar.

Suzuki-gun (Zack Sabre Jr. & Yoshinobu Kanemaru) vs House of Torture (SHO & EVIL)

Tipične HoT kerefeke, ali barem je meč bio kratak i brz. Yoshinobu se pokazao kao bolji heel od sve trojice iz HoT-a i low blowom asistirao ZSJ-u za pobjedu. Više segment nego pravi meč.

United Empire (Jeff Cobb, Aaron Henare & Great-O-Khan) vs Bullet Club (Bad Luck Fale, El Phantasmo & Chase Owens)

Opet meč koji je više segment. Tratili vrijeme dok nije došao trenutak da se Ace Austin otkrije kao najnoviji član Bullet Cluba, što je Aarona otvorilo za Phantasmov finisher i pobjedu BC-a. Austin bi se trebao i više nego dobro uklopiti u BC.

LIJ (Tetsuya Naito, Shingo Takagi & BUSHI) vs Suzuki-gun (Taichi, TAKA Michinoku & DOUKI)

Još jedan prilično kratak tag meč koji je služio samo za postavljanje mogućeg budućeg sukoba Taichia i Takagia oko KOPW titule. Nakon meča Takagi ga je pinnao dok je Naito izbrojao do pet. Tokom meča jedina stvar vrijedna spomena je lijep suicide dive Doukia na Naita i pobjeda LIJ tima.

CHAOS (Kazuchika Okada & Toru Yano), Tama Tonga & Jado vs Bullet Club (Jay White, Gedo, Taiji Ishimori & Doc Gallows)

Prije meča imamo povratak Kente. Sjajna vijest. Sam meč još jedan u nizu kratkih tag sukoba čiji je cilj samo postavljanje mečeva za Dominion, ovaj put Okada vs White. Samim time akcija u ringu sporedna. Tama Tonga uzeo pobjedu za face tim.

Hiromu Takahashi vs El Desperado

Na ovo smo navikli od ove dvojice. Pola sata čiste uživancije. Otvaranje u kojem Despy ima prednost napadom na Hiromuovo već oštećeno koljeno i napada to koljeno prvu trećinu meča. Kada se kontrola vrati Hiromuu imamo jako lijepu kontru speara u triangle choke. Zatim zgodan trenutak gdje Hiromu ne može pogoditi sunset bomb zbog koljena. I nakon toga samo nižu kontru za kontrom. Previše se dobro poznaju da bi ijedan mogao stvoriti ikakvu veću ofenzivu. U završnom stretchu imamo kickoute na finishere. Generalno bi mi smetalo, ali mislim da su to ovdje solidno ukomponirali u meč pa neću im uzeti za zlo. Za kraj Hiromu nekako stvara prostora, pogađa apsolutno sve što ima u arsenalu i ima pobjedu. Priželjkivao sam trofej za Despya, ali nakon ovakvog meča ne smijem biti razočaran.

Sveukupni dojam

Jedan meč je trebao bit dobar i bio je odličan. Ostalo je bilo neuvredljivo i dobili smo jedan povratak u Kenti i jedan prelazak u frakciju u Acea. I više nego solidno finale i uvod u Dominion.

Be the first to comment on "NJPW: Best of the Super Jr. 29 – Finale recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*