NJPW: Best of the Super Jr. 29 – Dan 9 recenzija

Nakon pauze ulazimo u prvi dan gdje se odlučuju neke sudbine. Svi koji su na 2 boda (Wato, Titan, Taguchi i Akira) moraju uzeti pobjedu da ne bi ispali.

Master Wato vs Titan

Čak i u kratkoj minutaži koju su dobili nisu napravili ništa posebno. Da je bilo negdje po sredini carda možda bi dojam bio bolji, ali ovo je bilo poprilično sporo s obzirom tko je u ringu i kakve smo imali openere do sada. Titan je imao bolju predstavu, šteta što Wato uzima bodove i izbacuje ga iz ikakve šanse za pobjedu.

DOUKI vs TJP

Zabavno otvaranje u kojem obojica pokušavaju varati. I onda nakon toga samo ispucavaju signature poteze i diveove. Uključujući i jedan odličan suicide dive od Doukia. Nije mu bilo dovoljno, TJP ipak uzima pobjedu. Šteta što ih je zakinulo vrijeme, da su imali još koju minutu ovo je moglo biti puno bolje jer su poprilično kliknuli.

Clark Connors vs Yoshinobu Kanemaru

Djelovalo je duže od onih niti 5 minuta koje su dobili i to nije kompliment. Sporo i generično s Connorsovom pobjedom za kraj.

Ryusuke Taguchi vs Alex Zayne

Daleko najslabiji meč dana. Taguchi kontrolirao većinu meča komedijom koja nije bila smiješna. Zayne je imao nešto lijepih poteza, ali ni blizu dovoljno da se iz ovoga nešto izvuče. Barem je bilo kratko. Taguchi je druga osoba koja ispada iz turnira.

YOH vs Francesco Akira

Očekivao sam malo više. Sjajno otvaranje u kojem Akira izvodi suicide dive prije zvona i pokazuje ogroman žar. Ipak je pred ispadanjem. I onda je sve samo splasnulo kada su se vratili u ring. Desetak minuta nizali signature poteze nakon čega Akira pogađa finisher. Preživljava u turniru još jedan dan.

Wheeler Yuta vs El Lindaman

Osjetan skok u kvaliteti u odnosu na show do sada. Ništa spektakularno, ali kompetentan 7 od 10 junior meč s dobrim tehničkim izmjenama i high flyingom. Lindaman uzeo pobjedu i ide na 8 bodova. Bilo bi sjajno kad bi se Yuta zadržao neko vrijeme u NJPW-u. Barem do Forbidden Doora.

Ace Austin vs Taiji Ishimori

Gledajući card ovdje sam imao najveća očekivanja. I dosegnuli su ih poprilično lagano. Da main event nije iznenadio na najbolji način ovo bi mi sigurno bilo MOTN. Ugurali su suludu količinu akcije u 10-ak minuta, nisu izašli iz pete brzine i još ispričali kakvu-takvu priču. Na kraju Ace uzima pobjedu i prvi u turniru ide na dvoznamenkasti broj bodova, što me poprilično iznenadilo. Ne bih imao ništa protiv revanša, ne sumnjam da mogu i još bolje od ovoga.

BUSHI vs El Desperado

Meč na istoj razini kao Yuta/Lindaman, što je malo čudo samo po sebi. Despy od Bushija napravio underdog babyfacea, dao mu jedan od najboljih (ako ne i najbolji) meč u turniru i dao mu i dva boda. I sve to u meču koji je bio prilično kratak. Sve pohvale.

Hiromu Takahashi vs SHO

Prije sam često hvalio Shoa kao najboljeg hrvača u HoT-u (što, realno, i nije neka hvala). Govorio sam kako jedini u toj frakciji zna kako hrvati kao HoT tip heela bez da to bude dosadno. Ovaj turnir je u tom aspektu prilično podbacio. Kao da gledam manjeg Evila, i tako iz meča u meč. Isto se anstavilo ovdje. Barem je finish imao smisla s obzirom da je napao Hiromuovu nogu i dobio na submission.

Robbie Eagles vs El Phantasmo

Bilo mi je malo čudno što nijedan meč do sada nije išao puno preko 10 minuta. Nakon što je main event bio najduži meč turnira do sada neke su mi stvari jasnije. MOTN, iako bilo bi pomalo sramotno da nisu odradili MOTN. Čak i s Phantasmom u ringu. Ne znam kako ovo opisati osim da su ostavili zdrav razum u backstageu. U vremenskom periodu kada su mečevi u undercardu završavali Phantasmo je ovdje šetao po konopcu, došao do pola, napravio moonsault van ringa kojeg je promašio i sletio na noge. Nakon toga se naslonio na metalnu ogradu u koju se zaletio Robbie i zabio koljenima. I onda je to bilo praćeno s još 15 minuti stvarno sjajnog hrvanja. Sigurno jedan od najboljih mečeva turnira. Bravo za obojicu.

Sveukupni dojam:

Realno jedini mečevi koje bih preporučio su main event i Taiji/Ace. Ali kada je main event ovako dobar teško je ne imati dojam da je show bio prilično dobar, čak i kad nije.

Be the first to comment on "NJPW: Best of the Super Jr. 29 – Dan 9 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*