NJPW: Best of the Super Jr. 29 – Dan 8 recenzija

Ace Austin vs Alex Zayne

Sjajan opener. Desetak minuta čiste brze akcije, završni spot jedan od najboljih u turniru. Ace s vanjske strane ringa izvodi frankensteiner na Zaynea koji je na vrhu konopaca, zatim odmah pogađa finisher i ide na 8 bodova. Stvarno mi je žao što ne gledam Impact, Austin je za mene otkriće ovog turnira.

BUSGI vs DOUKI

Na papiru epski meč. Sukob dva maskirana junior jobbera. Jako i brzo otvaranje nakon kojeg nažalost nisu nastavili tim tempom. Prošli neke signature poteze i Douki uzeo pobjedu na submission. Jedino vrijedno spomena je što Bushi nije uspio skinuti majicu tokom meča.

Clark Connors vs Francesco Akira

Kao i svaki Connors meč do sada u turniru. Ne loš, al daleko od dobrog. Snaga protiv brzine. Ovaj put snaga pobjeđuje pa Connors ide na 4 boda. Akira zaslužuje više od jobbanja Connorsu.

Titan vs Wheeler Yuta

S obzirom da je ovo bio apsolutni sprint od meča pomalo sam razočaran. Nedostajalo je nekih malo spektakularnijih poteza. Konzervativno je vjerojatno najbolja riječ za ovo. Nekad je manje više, ali to ne vrijedi kada ideš 7 minuta u petoj brzini i ne napraviš ništa vrojedno spomena. Barem je Yuta skupio pobjedu.

El Lindaman vs El Phantasmo

Ništa od El MOTN-a ovaj put. Najbolji od ovih undercard mečeva koji su kraći od 10 minuta, ali to i nije baš neka pohvala. Blago iznadprosječan junior meč, koliko god se ELP trudio da ne dosegnu ni te visine. Zdrava doza high flyinga i brzine, dovoljno da bude zabavno dok gledam, ali svakako ne nešto što ću pamtiti nakon turnira. Naravno ELP pobjeđuje.

Ryusuke Taguchi vs SHO

Katastrofa od meča i uživao sam u svakoj sekundi. Ono malo hrvanja što su ugurali između komedije je bilo dosadno, ali je zato komedija bila sjajna. Ne bih preporučio, i da dajem brojčane ocjene ili zvjezdice ovo bi imalo vjerojatno najnižu ocjenu dana. Ali za razliku od većine mečeva do sada barem ću pamtiti što se dogodilo. Pred kraj meča se upliće ostatak HoT-a i Sho kupi još dva boda.

Yoshinobu Kanemaru vs Taiji Ishimori

Dvije minute, heel kerefeke i pobjeda Nobua. Iskreno prilično dobro.

Robbie Eagles vs TJP

Školski junior meč. Ništa spektakularno, ali ponešto svega u maloj minutaži. Otvorili tehnički jer izgleda da TJP ima u ugovoru klauzulu da tako otvara sve mečeve. Od toga lagano gradili prema finishu, tu ispucali nekoliko velikih poteza i pobjeda TJP-a na submission.

Master Wato vs El Desperado

U drugom mjesecu su imali jedan od najboljih mečeva godine. Ovo nije bilo to. Isto što sam napisao za Eagles/TJP vrijedi i ovdje, samo što su morali popuniti veću minutažu. Ne loše, ali jako 7/10. Barem je Despy uzeo bodove.

YOH vs Hiromu Takahashi

Meč gradili oko koljena Hiromua. I u otvaranju imamo sjajan spot gdje nakon niskog dropkicka Hiromu bježi van ringa, Yoh ga odmah vraća u ring i lovi mu nogu u polugu. Zbog ovakvih stvari obožavam hrvanje. Mislim da su oko 2/3 meča bili napadi Yoha na nogu i pokušaji Hiromua da izdži kroz svoju autodestruktivnu ofenzivu dovoljno dugo da stvori pobjedu. Prema kraju su malo izgubili fokus, ali je bilo nekoliko suludih nearfallova i u završnom spotu su se iskupili. Hitomu izbjegava finisher Yoha, ali ga noga napokon izdaje. Yoh ne ispušta priliku i kupi ogromnu pobjedu. MOTN bez ikakvog razmišljanja.

Sveukupni dojam:

Obavezno pogledati main event i možda opener. Ostali mečevi su svi bili kvalitetni, ali pomalo generični. Uz dvije velike iznimke, koje opet ne bih preporučio.

Be the first to comment on "NJPW: Best of the Super Jr. 29 – Dan 8 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*