NJPW: Best of the Super Jr. 29 – Dan 7 recenzija

Prošli smo do pola turnira. Što znači da od sada pa do kraja blokovi idu istoremeno. Hoće li dupli broj mečeva svaki dan uduplati kvalitetu turnira saznajte u recenziji.

Alex Zayne vs Francesco Akira

Zayne je ludo over. Mogao bi i ostati u Japanu. Rasprodani Korakuen jako, jako zagrijan. I baš su podigli meč. Daleko od toga da je bilo loše, ali po reakcijama publike rekao bi čovjek da prvi put gledaju juniore. Brz meč s dosta akrobacija i nekoliko velikih slamova u kratkom paketu. Pobjeda Zayna za kraj, ide na 6 bodova. Jako dobro za otvaranje.

Titan vs TJP

Titan u Tiger Mask maski je kjut. Za nijansu bolje od openera, ali i ovo je prilično tipični junior meč. Ili je barem bio takav do završnog stretcha. TJP kontrolira otvaranje i drži brzinu svega relativno nisko. Kako meč ide dalje brzina raste i ispucavaju se veliki potezi (posebno bih izdvojio predivan superplex od TJP-a). U kraju smo dobili stomp s vrha konopa van ringa. Nisam mislio da je TJP dovoljno lud da primi takav bump. Još jedan stomp na leđa TJP-a u ringu i Titan uzima svoja prva 2 boda turnira. Sjajno.

Ryusuke Taguchi vs Clark Connors

Definitivno najslabiji meč dana. Komedija nije bila smiješna, a van toga su samo nizali poteze bez neke želje da ispričaju priču. Connors uzima prva dva boda u meču koji je barem bio kratak.

BUSHI vs Wheeler Yuta

Lako je imati MOTN s Despyem. Bushi je već izazov. Bolji od Wheelera bi se namučili da iz ovog izvuku nešto, sama činjenica da je bilo barem gledljivije i manje dosadno od prijašnjeg meča govori puno. Kratko i Yuta je pobijedio, više se ni ne smije tražiti ovdje. Za one koje zanima, od zvona do izlaska van ringa minut i pol. U meču koji je jedva išao preko 8 minuta.

YOH vs Ace Austin

U kratkom vremenu proletjeli signature poteze i Austin skupio pobjedu. Dovoljno brzo da je bilo zabavno dok sam gledao, ali prekratko za ikakav realan dojam. Bio sam siguran da ovo Yoh uzima.

DOUKI vs El Phantasmo

Ovako se koristi Phantasmo. Dat mu drugi najkraći meč na showu i jobbati ga u istom. Ruku na srce ovo je bilo bolje nego je imalo ikakvo pravo biti. Teško je ne imati osmijeh na licu kada Douki radi crossbody tako da se baci preko engleskih komentatora i kada minutu nakon toga Phantasmo radi moonsault van ringa. Maksimizirali ono malo vremena što su imali, jedina mana je malo slab kraj s roll upom.

Master Wato vs Robbie Eagles

Malo duži meč za promjenu! I nisu baš nešto posebno napravili u njemu. Nije bilo loše, ali upravo sam završio s gledanjem i znam samo da je Wato uzeo prva dva boda na roll up. Sve ostalo je kroz neku maglu. Možda je bio koji atraktivan dive, ali kada imaš 10 singles mečeva na cardu potrebno je malo više od toga da se istakneš.

Hiromu Takahashi vs Yoshinobu Kanemaru

Izgleda da je Kanemaru za juniore ono što je Yano za HW diviziju. Netko kome daš pobjedu nad glavnim favoritima turnira bez da ih pri tome oštetiš. Zadnji baš kratki meč dana, i bio je sjajan. Kanemaru napada prije zvona i kroz idućih 5-6 minuta samo napada nogu Hiromua. Figure 4 u ringu, figure 4 oko stupa, stolicom po koljenu, opet figure 4 dok Hiromu ne tapka. Kanemaru uzima prva dva boda na najbolji mogući način.

Taiji Ishimori vs SHO

Marginalno bolje od Taguchi/Connors meča jer ima nešto u tome gdje se cijeli meč svede na varanje i gotovo ništa drugo. To nešto nije posebno dobro, ali je barem nešto. Očekivano Taiji uzima 2 boda.

El Desperado vs El Lindaman

El MOTN. Napad prije zvona i jako otvaranje Lindamana, što ima smisla s obzirom da ga je Despy više puta spominjao tokom svog reigna. Nakon toga ide prosječan Despy meč po strukturi. Sreća pa je taj meč uvijek odličan, nešto kao i Ishiieva formula. Despy se fokusira na nogu, svaki preokret u meču je savršeno tempiran, selling obojice prilično dobar. Pobjeda Lindamana me poprilično iznenadila.

Sveukupni dojam

Vjerojatno najbolji show do sada. Osim dva meča sve je bilo u najmanju ruku gledljivo, nekoliko mečeva je bilo odlično, i ništa nije trajalo predugo. Bilo bi sjajno kada bi ovako nastavili do kraja turnira.

Be the first to comment on "NJPW: Best of the Super Jr. 29 – Dan 7 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*