NJPW: Best of the Super Jr. 29 – Dan 11 recenzija

Master Wato vs El Lindaman

Previše kratko da bi napravili išta vrijedno spomena s obzirom na tip meča koji su odradili. Gledajući minutažu bilo bi bolje da su napravili nekakav sprint, a ne ovakav “pravi” meč. Wato skupio veliku pobjedu nad prvakom GLEAT-a i usput ga izbacio iz utrke za finale.

Titan vs DOUKI

S obzirom da su obojica ispali i sada samo popunjavaju card ovo je bilo bolje nego sam mislio da će biti. Zabavan miks lucha libre letenja i strong style udaraca u meču koji nije trajao previše. Ovo je trebalo biti opener. Titan nakon predivnog springboard stompa ide na 6 bodova.

YOH vs Alex Zayne

Brzina i letenje Zaynea protiv malo sporijeg i preciznijeg Yoha. Na papiru zanimljvo. U praksi su podbacili. Yoh se fokusirao na nogu protivnika od samog početka. Što bi bilo odlično da se Zayne iole trudio sellati tu nogu, van toga što bi Sethovski povremeno lupao po koljenu. Nije bilo loše, ali sigurno imaju bolji meč u sebi. Yoh uzeo pobjedu i preživljava još jedan dan.

BUSHI vs TJP

TJP čekao meč koji ne znači ništa za turnir da preskoči tehničko otvaranje. Van toga ništa posebno. Nizali poteze desetak minuta, TJP ulovio Bushia u STF i skupio pobjedu. Za pojmove Bushia i s obzirom na kontekst meča dovoljno dobro.

Clark Connors vs Hirou Takahashi

Možda najbolji Connorsov meč u turniru, barem do sada. Iako nekako sumnjam da će ga nadmašiti. Nije radio ništa drukčije nego inače, ali srećom Hiromu je radio oko njega. Bumpao kao lud, lijepo kontrirao Connorsovu ofenzivu kada je trebalo i još vodio priču u meču stalnim fokusom na Connorsovu ruku. Na kraju ga taj fokus spašava i uzima pobjedu na submission. Connorsu je trebala pobjeda ovdje tako da je i on ispao iz utrke za finale sada.

Ryusuke Taguchi vs Ace Austin

Opener je barem trajao kratko. Ovdje smo imali preko deset minuta neuspjelih pokušaja komedije kakve Taguchi radi cijeli turnir. Da mu se nije svaki, ili barem skoro svaki meč svodio na iste spotove ne bi mi smetalo. Ovako najslabiji meč dana. Austin opet gubi, iako mu ostaje teoretska šansa finala.

Wheeler Yuta vs El Phantasmo

Meč u kojem Yuti igra samo pobjeda pa napada protivnika prije zvona. Briljantno. Nažalost, ipak je u ringu s Phantasmom tako da meč nema neke posebne šanse za visoku kvalitetu. Gledljivo dok traje, ali ništa više od toga. Phantasmo uzeo pobjedu, ide prvi preko 10 bodova i ostaje u užoj utrci za finale.

Yoshinobu Kanemaru vs SHO

Sho u strahu ide put ringa jer nema nijednu singles pobjedu nad Kanemaruom. I nijedna od tih Kanemaruovih pobjeda nije bila čista. Nije ni ova. Zasjeda prije zvona, napad stolicom, low blow i brainbuster. Nobu nas spasio dugog HoT meča punog gluposti.

Francesco Akira vs Taiji Ishimori

Akira kreće brzo i direktno. Ima smisla s obzirom da je zbog drugih rezultata eliminiran. Pobjeda nad prvakom ti opet garantira šansu za titulu. Baca sve što može na Taijia. Ipak, iskustvo je na strani prvaka. Kroz meč ciljano Akiri napada rame u pripremi za oba svoja finishera, a Akira si ne pomaže svojom sve ili ništa ofenzivom. Na kraju je prvak ipak previše jak i ide na 12 bodova.

Robbie Eagles vs El Desperado

Pomislio bi čovjek da je Desperado prvak s obzirom na broj main eventova. Mečevi ove dvojice su uvijek super. Takav je bio i ovaj. Usudim se reći možda im je ovaj bio i najbolji do sada. Puno ciljanja na noge od obojice, što je uvijek priča njihovih mečeva. Ali i puno kontri jer se već dobro poznaju. I puno drame jer je ovo za Robbiea meč za opstanak, dok bi se Desperadu prilično zakomplicirao turnir ako izgubi. I nakon sjajnog završnog stretcha Robbie ipak tjera Desperada da tapka i preživljava još jedan dan. Lagani MOTN.

Sveukupni dojam

Nakon 10. dana koji je bio kiks gotovo od početka do kraja ovo je bilo osjetno bolje. Pokoji slab meč, ali oni koji su morali biti dobri su to i bili. Preporuka za zadnja dva meča i Connors/Hiromu.

Be the first to comment on "NJPW: Best of the Super Jr. 29 – Dan 11 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*