NJPW: Best of the Super Jr. 29 – Dan 1 recenzija

Najvažniji turnir za juniore u NJPW-u se vraća u punom sjaju. Nakon dvije godine popunjavanja jednog bloka s kim god su mogli, ovog puta imamo opet dva bloka i nekoliko imena koja nismo dugo, ili ikad, vidjeli u NJPW ringu. Kako je prošao prvi dan saznajte u recenziji.

Ace Austin vs Clark Connors

Odmah postavili priču. Ace je brži, Clark je jači, iako nijedan u početku ne pogađa pravi udarac. Prvu pravu ofenzivu ima Connors koji ne pokazuje puno, srećom Ace je tu da ubrza meč kada ga kontrolira. Ili, ako ne ubrzaje, onda barem ima nekakav character work. Srećom kako je išlo dalje obojica su više pokazivali. Austin imao predivan dive i par akrobatskih spotova, Clark s puncem bacio Austina preko ringa. Na kraju ipak pobjeda Austina u ugodnih 10 minuta. Solidno otvaranje, što dana, što turnira.

Alex Zayne vs Yoshinobu Kanemaru

Solidno brzo otvaranje da Alex pokaže sposobnost letenja i kontra Kanemarua napadom na koljeno. I to koljeno je priča meča narednih pet minuta. Da bi onda u drugoj polovici meča samo bilo zaboravljeno kada se Alex vratio letenju i tako skupio pobjedu. Nije bilo loše, ali nije bilo ni posebno dobro. I jedan i drugi mogu bolje s boljim protivnicima.

Francesco Akira vs SHO

Akira otvara brzo da Sho nema vremena varati. U početku je uspješan u tome. Ipak se Sho vraća u meč nakon što izađe u svoj teritorij van ringa. Nažalost dosadni brawl van ringa traje malo previše za moj ukus. Tipični HoT spotovi koje Sho inače puno bolje uklapa u svoje mečeve. U završnom stretchu izmjene sigova i zgodan spot u kojem TJP, koji se nije mješao u meč, krade Shou oružje. Akira koristi otvaranje i ima prilično lijep arsenal poteza kojima zatvara meč, uključujući i brutalnu meteoru u zatiljak kao finisher. Van dosadnog brawla van ringa ovo je bilo prilično jako predstavljanje Akire NJPW publici.

Ryusuke Taguchi vs Hiromu Takahashi

Ryusuke prije turnira govorio da neće biti napada stražnjicom da bi doslovno manje od sekunde od prvog zvona prvog meča pokušao takav napad. Hiromu izbjegava i Taguchi mu nudi slobodnu pobjedu, leži na podu i čeka da ga Hiromu pina. I to je zamka, pokušava ga uloviti u ankle lock i Hiromu bježi van ringa. I ovo je bio cijeli meč. Taguchi lovi ankle lock (i samim time Hiromua) svugdje po dvorani dok Hiromu bježi i pokušava stvoriti nešto ofenzive. Završni stretch, ako se tako može nazvati, isto prilično dobar jer su u komediju ubacili i nešto pravog hrvanja. Na kraju Hiromu uzima još jednu pobjedu nad Ryusukeom. Baš me zanima hoće li ikada prekinuti taj negativni niz za jadnog Taguchija. Sve u svemu meni se svidjelo. Dapače, meni je ovo MOTN. Ali razumijem da nije za svakoga.

YOH vs Taiji Ishimori

Otprilike što sam i očekivao. Malo manje akrobacija (iako brzine nije nedostajalo, ipak je junior meč), malo više psihologije. Obojica odabrali metu, držali se toga kroz meč, dok Taiji ipak nije ulovio očekivanu pobjedu. Daleko od lošeg i dostojan main event, ali isto tako ništa posebno i ne nešto što će mi ostati u sjećanju. Ne sumnjam da imaju bolji meč u sebi.

Sveukupni dojam:

Realno bez lošeg meča, iako ništa nije ni posebno zadivilo. Preporučujem zadnja dva meča, ostalo samo ako vas zanimaju nova imena u NJPW-u.

Be the first to comment on "NJPW: Best of the Super Jr. 29 – Dan 1 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*