NJPW Best of Super Juniors 2017 – Dan 1 recenzija

Turnir za NJPW juniore je krenuo. Prvi dan je iza nas. Kako je on prošao i jeli razočarao ili oduševio, pročitajte u nastavku.

Jushin Thunder Liger vs. TAKA Michinoku – **

Meni je ovo jako dosadan meč. TAKA nije ništa pokazao. Više bi volio da je Liger ovdje dobio jer je imao donekle bolju izvedbu od TAKE.

Tiger Mask IV vs. Volador Jr. – **1/2

Ovaj meč je bio bolji od prethodnoga, ali također ništa posebno. Volador mi je bio velika nepoznanica do ovoga meča. Djeluje mi kao solidan wrestler. Drago mi je da je on pobijedio. U meču mi se najviše svidjelo što su napravili vrlo dobru napetu završnicu.

Ricochet vs. Taichi – ***

Ricochet se s pravom nazvao kraljem ove divizije. Stvarno je fantastičan. Meč je bio solidan u najveću ruku. Većinom se bazirao na heel poteze i stvari od Taicha. Kao što je na primjer bilo udaranje mikrofonom i čekićem. Odlični highfly potezi su mi povećali ocjenu meča. Ricochet je dobio i vjerojatno bi mogao završiti na samome vrhu bloka premda je skupina dosta teška. Sutra ima meč protiv Ospreaya. Jedva čekam.

ACH vs. BUSHI – ***1/2

ACH mi je kao i Volador bio velika nekakva nepoznanica. U ovome meču se jako dobro pokazao.Pobijedio je Bushija koji je za mene bio među favoritima za osvajanje B bloka. Sam meč je bio dosta dobar. Pregršt lijepih highfly poteza.

KUSHIDA vs. El Desperado – ***3/4

Jako dobar meč. Oba dvojica su ušli agresivno u meč što je rezultiralo lijepim spotovima i potezima. KUSHIDA je i u ovome meč zablistao, ali ipak nije dobio na kraju. El Desperado je na nečist način dobio. Sudac je slučajno dobio udarac u leđa i bio je na podu jedno 2-3 minute i nije vidio kad je Desperado tapkao na KUSHIDIN submission. Taj dio mi je malo uništio meč jer je sudac pao prelako. Nije to bio nešto jak udarac da ti moraš ležati 3 minute kao da umireš. Nije to samo problem u meču, često se događaju takve situacije.

Will Ospreay vs. Marty Scurll – ****

Super zabavan meč. Will Ospreay je kao i uvijek radio super spotove dokle god je mogao. Scurll me je ugodno iznenadio. Odlično je odrađivao svoju heel ulogu. Sjajni izrazi lica i grimasa. U ringu je također zadovoljio. Odličan debi za njega. Na kraju je čak i pobijedio i to je natjerao Ospreaya da tapka. Ovaj turnir je odlična prilika da se od njega napravi velika zvijezda.

Ryusuke Taguchi vs. Yoshinobu Kanemaru – ***

Ovaj meč je trebao služiti tome da odmori publiku nakon vrlo dobrog prethodnoga meča i da se publika pripremi za main event. Meč je uglavnom takav i bio. Nije bilo ništa posebno. Solidno sve u svemu. Taguchi je pobjedio, po meni očekivano. Nije mi baš najbolje sjeo kao wrestler, ali dobro. Vidjet ćemo što će nam pružiti u nastavku turnira.

Hiromu Takahashi vs. Dragon Lee – **** 1/2

Super što smo dobili odmah u prvoj epizodi ovakav meč. Još jedan odličan meč su nam pružili ova dvojica. Nije bio najbolji ali je svejedno bio dobar. Trajao je 18 minuta u kojima sam lijepo uživao. Nije bilo previše situacija izvan ringa, što je malo neobično za njih. Većinom su se bazirali na borbu u samome ringu. Nisam imao problema s time. Moram pohvaliti par odličnih super kickova i onu izmjenu German suplexa. Drago mi je da je Lee Dragon dobio. Male šanse su da Takahashi pobjedi na ovome turniru tako da je bolje što je Lee dobio. Bit će zanimljivo vidjeti njegove mečeve sa Ricochetom, Ospreayom i Scurllom. Neko od njih četvorice će vjerojatni izaći kao pobjednik A bloka


UKUPNI DOJAM:
Ja sam jako zadovoljan prvi danom. Upoznali smo se sa svim wrestlerima u jednome danu. Od sutra ćemo gledati svaki dan po jedan blok. Znači četiri meča po danu. Druga dobra stvar je ta što smo vidjeli 3-4 jako dobra meča. Ja sam dva ocijenio sa 4+ zvjezdice.

Be the first to comment on "NJPW Best of Super Juniors 2017 – Dan 1 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*