NJPW: 49th Anniversary Show

Anniversary event, veče gde se Jr. i Hw šampion imaju ritualan meč. Simpatičan događaj. Počeo je i New Japan Cup, pa smo ovde gledali prva dva meča. Ostatak tj. tag mečevi su bili rezervisani za build ka budućim mečevima u kupu.

Iznad možete videti raspored.

Hirooki Goto, Tomoaki Honma, Gabriel Kidd and Master Wato vs. Suzuki-gun (Taichi, Zack Sabre Jr., DOUKI and Minoru Suzuki)

Danilo Otašević: Ič mi se ovo nije svidelo. Od tri singles meča odavde, najviše se radujem Taichi vs. Goto, a oni su uglavnom stavljali akcenat na ZSJ vs. Kidd. Jasno mi je da su svi mladi lavovi u konstantnom rivalstvu sa Suzuki-gun-o, ali ovo je bilo krajnje nepotrebno. Uz to, Wato se maltene nije ni uključivao, pa ne znam čemu je on služio u ovom meču, sem da imaju Jr. kečera jer je u suprotnom timu DOUKI. Loš početak.

3/10

Ivan Sučić: Ništa bolje ili gore od bilo kojeg drugog NJPW undercard tag meča. Akcenat na Kidd vs ZSJ je bio čudan, ali barem imaju dobru kemiju pa se nemam za što buniti.

Hiroshi Tanahashi, Juice Robinson, David Finlay, Toa Henare and Ryusuke Taguchi vs. Bullet Club (EVIL, KENTA, Chase Owens, Jay White and Taiji Ishimori)

Danilo Otašević: Prosečan meč. Kraj je bio kranje iznenadan, no efikasan. Juice-ova nova frizura je perfektna. Mali privju KENTA/Juice i Toa/Jay mečeva je bio simpatičan. Uz sve to, Taguchi davno nije bio ovako harizmatičan. Baš me interesuje kako će BC da se pokaže u ovom turniru.

5/10

Ivan Sučić: Van interakcija Juice i Whitea (čitaj: beštimanje jedan na drugog tokom cijelog meča) još jedan prosječan tag meč. Kraj u kojem Taguchi čim uđe gubi meč za svoj tim mi se svidio.

CHAOS (Kazuchika Okada, Tomohiro Ishii and SHO) vs. Los Ingobernables de Japon (Shingo Takagi, SANADA and BUSHI)

Danilo Otašević: Ovo je već bio kvalitetan tag meč. Treba da se uzme u obzir i da me ovi singles mečevi interesuju tj. SANADA/Ishii i Shingo/Okada. SANADA i Ishii su imali najbolji build cele večeri, što u ringu, što van njega. Prosto, a efikasno. Nećete verovati, Okada je ponovo smarao sa money clip-om. U manjoj meri nego inače, ali to nije opravdanje. Pretpostavljam da će Okada osvojiti ovaj kup, pa me interesuje kako će se pokazati u mečevima. Meč sa EVIL-om je bio boljitak u odnosu na prošlu godinu, no nije bilo ni približnom onom Okada-i na koga smo navikli.

6/10

Ivan Sučić: Za mene najslabiji od tri tag meča, iako nema velike razlike među njima. Interakcije Ishiija i Sanade su za mene bile vrhunac, imaju dobru kemiju skupa i veselim se njihovom meču.

New Japan Cup 2021 First Round Match: Satoshi Kojima vs. Jeff Cobb

Danilo Otašević: Svidelo mi se više nego što sam očekivao. Jako stiff meč. Iako je izgubio, Kojima je izgledao fenomenalno. Tehnički ništa nije promenio u svom pristupu, no Cobb-u je to trebalo. Brutalni chop-ovi, lep brawl van ringa i jedan predivan superplex. Objektivno dobar meč.

8/10

Ivan Sučić: Jako dobro, ne bi nikada Kojimi dao 50 godina. Stiff meč, nisu se štedjeli. Imali su i predivan superplex i odličan spot u kojem je Cobb uhvatio Kojimu dok je izvodio planchu. Izgledalo je kao da se ni ne mora truditi.

New Japan Cup 2021 First Round Match: Tetsuya Naito vs. Great-O-Khan

Danilo Otašević: U jbt, O-Khan izbacio Naito-a. Wow, još uvek sam u šoku. Nije samo stvar što ga je izbacio, već kako ga je izbacio. Opravdao je svoj nadimak, dominirao je u ovom meču. Po meni, nisu kliknuli onako kako bi možda trebali, ali da je ovo bila efikasna pobeda, to je neosporno. Uz to, ovo je prvi bitan singlas meč koji je O-Khan dobio od kad se vratio. I to mnogo bitan. Neću da lažem, na momente mi je bilo strašno dosadno i smatram da su ovakav meč mogli da izvedu i da je bio minimum pet minuta kraći. O-Khan se usredsredio na Naito-ovo koleno i to je ukratko sve što se desilo u meču. Baš me interesuje šta će se desiti sa United Empire-om u turniru. Za sada je sve krenulo kako treba.

7/10

Ivan Sučić: Meč od dvije polovice. U prvoj je Naito dominirao Okhana, rugao mu se kroz meč, i dok mi je jasno da je to Naitu gimmick stvarno mi nije leglo. Ne mislim da bi monster heel ikada trebao izgledati slabo neovisno o protivniku. Druga polovica puno, puno bolja i nije mi jasno zašto meč nije mogao biti takav od početka. Fokusirali se na to da je Okhan napadao Naitu nogu i bilo je odlično odrađeno. Oka je izgledao ubitačno, Naito je izgledao jak kao underdog, i finish gdje su dugo bili u submissionu a Naito se odbija predati me podsjetilo na odlični Suzuki/Tanahashi meč od prije nekoliko godina. Čak mi i ne smeta što je Naito udario Destino i nije pobijedio jer je savršeno uklopljeno u priču meča. Na kraju mislim da je dobro nadjačalo loše, preporuka za ovaj meč.

IWGP Heavyweight/IWGP Intercontinental Title Match: Kota Ibushi (c) vs. El Desperado

Danilo Otašević: Opet koleno. I opet variranje u sell-ovanju. Sad se već pitam da li Ibushi to radi namerno. Već lagano počinje da mi smeta što je skoro svaka odbrana struktirana isto. Možda treba da se uzme u obzir i što smo gledali malo previše odbrana u poslednje vreme. Despy, logično, nije razočarao. Izvukao je maksimum iz meča kada uzmemo u obzir sve kritike, posebno u završnom strech-u koji je bio nenormalno neizvestan. Još jedna solidna odbrana, ali ništa više od toga.

8/10

Ivan Sučić: Za mene su imali jednu ključnu razliku u napadu na nogu Ibushija od drugih njegovih mečeva, a to je da ovog puta napadnuta mu je lijeva tj. noga kojom ne udara. Nije izgledalo kao da Desperado pokušava oduzeti Ibushiju oružje, nego isključivo kao da želi olakšati izvođenje stretch mufflera. Je li zbog toga oprostivo što Ibushi opet nekonzistentno sella nogu? Ne, ali barem nije kriminalno kao u nekim drugim mečevima. Također mi se i svidjela priča meča, Desperado nakon Ibushijevih komentara želi dokazati da je bolji nego kada su imali svoj prošli singles susret. U skladu s tim ne vara (iako svejedno hrva kao heel) niti se u meč miješaju njegovi prijatelji iz Suzuki-guna. Pohvale obojici za neka tranzicije između poetza koje su imali, nevjerojatno glatko i brzo. Završni stretch odličan, uspjeli su me na trenutak (točnije s jednim kickoutom na 2.99) uvjeriti da El Desperado možda postane četverostruki prvak. Definitivna preporuka.

Ukupni utisak:

Danilo Otašević: Objektivno bitan event, mada ne nešto naročito dobar. O-Khan je imao nenormalno bitnu pobedu i Ibushi je zvanično prvi „ujedinjeni“ prvak. Tag mečevi pomalo naporni za gledanje, iako je prvo kolo puno jako dobrih mečeva. Baš me interesuje ko će da pobedi kup ove godine jer ima dosta potencijalnih kandidata. Solidno.

7/10

Ivan Sučić: Sva tri singles meča su bili jako dobri (sem uvoda Oka/Naito), tako da definitivna preporuka za show. Odličan početak Cupa.

Be the first to comment on "NJPW: 49th Anniversary Show"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*