Night of Champions 2015 Recenzija

Night of Champions PPV je iza nas i urednici ProHrvanja su napravili još jednu grupnu recenziju. Koja su naša mišljenja o pojedinim mečevima saznajte u nastavku recenzije…

 

Kickoff

Lucha Dragons & Neville vs Cosmic Wasteland – Kickoff Match

Emir Ahmethodžić: Nije me zanimalo, tako da to nisam niti pogledao. Očekivano je Stardustov tim pobijedio. Izgleda mi kao da pokušavaju napraviti dosta manje kvalitetnu verziju Wyatt Familije.

Alen Butumović: Ovo je bio zabavan mali meč, kao što sam i očekivao. Neville i Lucha Zmajevi čine jedan veoma zanimljiv tim. Lijepa akcija u završnim minutama s dobrim potezima. Iznenađen sam rezultatom, nisam očekivao pobjedu Cosmic Wastelanda. Drago mi je da će možda i biti nešto od njih te da nisu samo kratkoročni tim.

024_NOC_09202015sb_0484

Ryback © vs Kevin Owens – Intercontinental Championship Match

Emir Ahmethodžić: Dobar način da se započne show. Pogodio sam kada sam rekao da imaju hemiju njih dvojica, jer su pružili dobar match sa finom akcijom Ryback je pokazivao svoju snagu na početku, a Owens svoju lukavost i sadisticnost u nastavku, radom na laktu. Moram priznati kako je Ryback dosta napredovao u WWEu u odnosu na prije dvije godine. Na kraju je Kevin Owens pobijedio roll upom i uzeo IC titulu. Sasvim sam uredu sa ovom odlukom. Owens zaslužuje titulu. Očekivat će ga sada revanš sa Rybackom, koji će se dogoditi na Hell in a Cellu najvjerovatnije. Nakon toga ga očekuju i moguće borbe sa Daniel Bryanom. Intercontinental titula će dobiti na prestižu svakako Owesnovim reginom.

Vedran Karlić: Prvi meč večeri bio je prilično zabavan meč u kojem je Owens dominirao napadima na lakat svog protivnika. Cijela ideja iza toga mi se prilično svidjela pošto je meč imao jasnu direkciju, prodavanje te ozlijede bilo je sasvim dobro, do te mjere da nije uspijevao izvesti Shell Shocked. O Rybacku u ringu je bilo mnogo govora, pogotovo nakon što je CM Punk ispucao cijelu salvu optužbi, ali ostaje činjenica kako uz dobrog protivnika Ryback može pružiti dobar meč, a kada je taj protivnik Kevin Owens njegova fizička snaga dolazi do izražaja. Onako podizati Owensa nije baš lak zadatak, a kada Ryback to radi izgleda nevjerojatno fluidno i lagano. Samo finale meča bilo je isto dobro osmišljeno, Owens je dobio zbog varanja, ali to varanje nije bilo ‘to mi je jedini način da ugrabim pobjedu’, niti u jednom trenutku nije izgledalo kao da će izgubiti meč – to varanje je bila linija manjeg otpora i bilo je sjajno.

Alen Butumović: Ovo je bilo veoma dobro za vrijeme dobiveno, ali šteta što nisu dobili još koju minutu. Prilično je čudno vidjeti kako početni meč traje 9 minuta, jer inače oni znaju dobiti i do 15. No, dobio sam što sam i htio, zabavan meč i pobjedu Owensa. Čak i nisam očekivao da će Owens ovdje dobiti, mislio sam da će ovo završiti nekakvom diskvalifikacijom ili tako nešto. Ali, drago mi je da je Owens IC prvak, definitivno zaslužuje držati tu titulu.

Ziggler-Rusev

Dolph Ziggler vs Rusev – Singles Match

Emir Ahmethodžić: Nisam nešto impresioniran matchom. Ziggler i Rusev su sjajni, ali ovdje nisu pokazali sve svoje kvalitete. Priča koja ih je dovela ovdje je loša i izgleda kao nešto što pripada na španskim i turskim sapunjarama. Nemam ništa protiv ljubavnih trouglova, ali mi smetaju ljubavni trouglovi koji su loše odrađeni kao ovaj, gdje ne znam ni šta se dešava, zašto, niti za koga trebam navijati. Ziggler je pobijedio, što mislim da nije baš najbolja odluka. Rusevu očajno treba pobjeda, koju nema na PPVu još od Fastlanea u februaru.

Vedran Karlić: Sapunica se nastavlja. Nakon što je pola meča umirao, imajući pritom Laninu sliku na hlačama u području međunožja, Dolph Ziggler došao je do pobjede. Način mi je bio urnebesan, Summer je gađajući sudca pogodila štiklom Ruseva u glavu. Umro sam od smijeha na to. U bilo kojem drugom meču imao bi (kao u crtićima) upitnik nad glavom, al’ ovdje je to funkcioniralo. Oba hrvača pružili su dovoljno u ringu, a sve izvan njega još mi nije potpuno jasan. Kojom direkcijom ovo ide? Tko je ovdje pozitivac, a tko negativac? Onaj tko mi kaže kako je Ziggler čisti pozitivac trebao bi u riječniku potražiti opis te riječi i usporediti je s ponašanjem plavušana.

Alen Butumović: Na razini njihovih dosadašnjih mečeva, nemam ništa posebno reći stoga o ovome meču. Samo mi je drago da smo napokon dobili i pobjednika u ovoj priči. Kraj je bio u redu, nemam ništa protiv njega, ali me pomalo zabrinjava da će se ovo nastaviti što ne bih želio jer postaje jako dosadno ovo zato što već traje nekoliko mjeseci. Vjerojatno će sada nastaviti s nekom pričom oko Summer i Ruseva. Neka se Ziggler makne odavde jer više nema Lane i on je nepotreban.

Dudleys

New Day © vs Dudley Boyz – WWE Tag Team Championship Match

Emir Ahmethodžić: Ni ovo mi nije bilo toliko dobro koliko sam očekivao. Mada mi je opet ispalo solidno, jer je New Day jako zabavan. Xavier Woods je sa svojom trubom ponovno ukrao pažnju većine. Svirao je Rockyevu pjesmu dok je Big E kažnjavao Devona. Fenomenalno! Woods je izazvao diskvalifikaciju i tako su Dudleyzi pobijedili, ali New Day zadržali titule. Kada su ih htjeli još probaciti kroz sto (za koji su se borili cijeli mjesec) je bio sjajan trenutak. Upravo to rade negativci. Na kraju je Woods taj koji je završio kroz sto. Ovo je bilo dobro odrađeno. Vidjet ćemo rematch na Hell in a Cellu najvjerovatnije.

Vedran Karlić: Nije ovo bio najbolji Tag tim meč, ali opet je imao taj zabavni faktor zvan New Day. Oni su trenutno ono što je Damien Sandow bio početkom godine – jedna od najboljih stvari koja se dogodila WWEu. Dobili smo DQ završetak, što me je malo smetalo pošto bi takve stvari trebale ostati na Rawu i Smackdownu, sve nakon toga vratilo mi je osmjeh na lice. Dečki koji su pokrenuli peticiju za spas pokućstva probali su isto iskoristiti kako bi protivnicima pokazali tko je gazda. Na kraju nisu, a izraz lica kada Woods leti kroz stol je za pamćenje. Moram još spomenuti jeftini heat koje su dobili kada su spomenuli kako je Barack Obama potpisnik njihove peticije – negativci se drže zajedno.

Alen Butumović: Bolje nego očekivano, više mi se svidio meč nego onaj njihov prvi s Rawa ili SmackDowna, ne sjećam se točno. Woods je najbolji. Otkud je imao onu fantastičnu frizuru, tuda je učinio sam meč još zabavnijim sa svojim sviranjem trombona. Dudleyzi su bili dobri u ringu, najbolja izvedba za njih otkako su se vratili. Predvidio sam da nećemo vidjeti ovdje osvajanje titula su Dudlyeze, to će se dogoditi na sljedećem PPVu. Segment poslije meča je bio dobar i on vjerojatno postavlja Tables meč za Hell in a Cell PPV ova dva tima.

NOC.match

Nikki Bella © vs Charlotte – Divas Champions Match

Emir Ahmethodžić: Nisam bio toliko emocionalno investiran u match, jer je rezultat bio pomalo očit. Match je bio prilično solidan, iako mi se više svidio njihov susret na Rawu. Nikkina dominacija je bila prilično solidno odrađena, a Charlotte je svojim realističnim vrištanjem odlično prodavala tu bol. Charlotte je na kraju natjerala Nikki da tapka sa Figure 8, iako je imala povrijeđenu nogu. Mislim da je ovo bio dobar trenutak da vrati svoj stari finisher Natural Selection, koji nikako nije iskoristila na main rosteru ako se dobro sječam. Trenutak nakon matcha me je osvojio. Charlotte je slavila sa svojim ocem, i oboje su plakali, ali su me Flairove suze pogodile kao i Charlotteov poljubac koji je poslala u nebo. Njen brat se predozirao heroinom u martu 2013., i jasno je da je taj poljubac upučen njemu, kao i njenom mentoru iz NXTa Dusty Rhodesu. Ovo nije bilo dio priče, sve je to stvarno bilo, i te suze su bile iskrene. Zaista emotivan trenutak. Charlotte je zasluženo pobijednica.

Vedran Karlić: Sramotni kraj meča u ponedjeljak ubio mi je svu volju za gledanjem ovog meča. Interes mi je bio gotovo nikakav, samo sam razmišljao o tome kako će maknuti titulu s Nikki i prebaciti se na idući meč. No u konačnici dobili smo jedan solidan meč, Nikki je stalno napadala nogu svoje protivnice u pomalo sadističkim manirama. Cijela ideja iza toga bila mi je super, s jednim veliki ali… zadnjih 100 dana prikazivali ste je kao običnu jadnicu i sada nam pokušavate prodati kako je dovoljno dobra? To se tako ne bi trebalo raditi, konzistencija je ime igre. Kraj meča dobit će jedan mali minus, nakon svih napada na noge Chalotte je izvela Figure Eight Leg Lock za što joj je itekako potreban snaga nogu. Bilo koji drugi potez za kraj bio bi puno bolji.

Alen Butumović: Ovo je bilo bolje nego njihov meč s Rawa. Jest da je Nikki dominirala dvije trećine meč, ali barem joj je rad na Charlottinoj nozi bio solidan, što je rijetkost jer ona često ne obavlja svoje poslove kako treba. Pritom mislim na one u ringu. I da, napokon, imamo novu Divas prvakinju. Čestitke Charlotte. Dobro je prodala nogu poslije meča kada je izvela onaj ples s Ric Flairom i to mi se svidjelo što pazi na detalje. Dobro je pokazala emocije jer je ovo ipak velika pobjeda za nju. Sada neka Nikki dobije revanš kojeg će izgubiti naravno, pa neka Banksica ili Becky idu na titulu pa da tek onda mogu reći kako ova revolucija napokon ide u pravom smjeru.

166_NOC_09202015dg_2816

The Wyatt Family vs Roman Reigns, Dean Ambrose & misteriozni partner – Six Man Tag Team Match

Emir Ahmethodžić: Na početku moram da kritikujem WWE osiguranje, koje je opet dopustilo da fanovi prave problem na showovima. Na Live eventu je Reigns dobio kofer u glavu od fana, na Rawu je fan pokušao napasti Ambrosea (barem tako tvrde, na kameri se teško vidjelo jer su promijenili kadar) i sada se gospodin prišunjao pored Reignsa i Ambrosea. Ovaj trenutak nije bio opasan, čak je bio i komičan, ali je jednog dana neće biti tako smiješno. WWE osigranje treba da živne malo na showovima i trebaju spriječavati ovakvo nešto. Dakle, prelazim na match. Chris Jericho je bio misteriozni partner Reignsa i Ambrosea, i to je bilo odlično! Iznenađenje, koje je i logično jer Jericho ima historiju sa Wyattima. Akcija je bila prilično zabavna i kraj je bio dobar, gdje je Jericho tagao sebe u match iako je Reigns dominirao, i na kraju je bio nokautiran od strane Strowmana. Wyatti su pokupili pobjedu, i vratili su momentum. Sada su opet sila, a Jerichovo guranje Ambrosea i Reignsa nakon matcha možda vodi ka mogućem heel turnu. Nemam primjedbi.

Vedran Karlić: Moj najiščekivaniji meč večeri nije razočarao. Bilo je puno pitanja tko će biti partner bivšim Shieldovcima, a odluka je pala na tko zna koji po redu povratak Jericha. Njegova pojava sjajno je pomogla filozofiji meča. Jericho je pojam, ali kraj svih sudionika u ringu izgledao je maleno i slabo – nešto što nije baš lako postići. Na kraju su to pokazali i sjajnim krajem, kada se upravo on, nakon pohlepnog taga, našao u zagrljaju Strowmana i u konačnici onesvijestio. Sjajna točka za daljnji nastavak priče. Wyatt sada može pričati kako nisu našli dovoljno dobrog borca, ili može pričati kako je obitelj jaka koliko i njen najslabiji član. Kako tod bilo, još uvijek polažem nade u fantastično Survival Series finale između ove dvije frakcije, uz povratak Rollinsa Shieldu, makar samo privremeni. E da, i sama akcija u meču je bila itekako zabavna.

Alen Butumović: Jericho kao misteriozan partner je dobar izbor. Publici se svidjelo i to je dobro jer odmah sami meč je uzbudljiviji i više energetičan kada im daš nešto što će im se svidjeti. Meč je bio jako zabavan, bolje i od onoga meča sa SummerSlama. Jericho je odradio svoj posao dobro. Od onoga što je bio u ringu, sviđa mi se Strowman i to dosta. Dobra akcija u završnim minutama i kraj je bio odličan. Pobjeda za Wyatt obitelj. To je ono što je bitno. Wyattsi su dobili ovaj meč. Izvrsno. Chris Jericho je bio taj koji je pretrpio poraz jer se odlučio sam staviti u meč. To je još bolje. Odlično bookiran meč ovdje. Segment poslije meča je samo dodao šlag na tortu jer nam daje na znanje da bi smo mogli vidjeti Jericha kao negativca što bi bilo odlično. Nemam nikakve zamjerke za ovo, naprotiv, bilo je odlično. Veselim se daljnjem razvoju ovoga.

20150920-john-cena-seth-rollins-night-of-champions-final-642

Seth Rollins © vs John Cena – United States Championship Match

Emir Ahmethodžić: Za mene, match večeri. Iako mnogi hvale Cenine zadnje PPV matcheve, meni su bili prilično odbojni jer su bili klasični spotfestovi – ispucavanje poteza tako reda radi kako bi se stvorio trenutak, sa mnoštvo finishera i kick outanje iz istih. Nadam se da je WWE naučio da mogu imati dobar match i bez silnih finishera. Cena je radio svoje poteze, ali su imali smisla i ovog puta nije griješio kao što je prije to radio. Rollins je pokušavao da završi match na početku, ali nije uspio, tako da je smirio tempo, ali i dalje napadao. Cena je na kraju pobijedio sa jednim AAem i to mi je sasvim ok. Rollins ima match poslije ovoga, svjestan je i on toga i ne želi da se troši mnogo u matchu za US titulu kada ima mnogo važniji match koji slijedi. Sjajno ispričano, sjajno bookirano. Ja sam prezadovoljan ovime.

Vedran Karlić: Dvoboj za US titulu bio je meč večeri. Pribojavao sam se groznih Ceninih poteza i potez-pin strukture. I jednog i drugog je bilo, ali ne toliko kako bih imao zamjerke na meč. Iznenadila me kvaliteta kojoj je pripomogla sjajna atmosfera u dvorani. Nemam ništa protiv što je Cena vratio titulu, ali sam imao itekako protiv napada na Rollinsa nakon meča – nije on imao što njega sprječavati da ode iz iduće borbe. Pozitivci ne bi smjeli raditi takve poteze, ili barem ne ih raditi bez posljedica.

Alen Butumović: Možda i najbolji meč ove dvojice dosada. Ako ste gledali većinu Ceninih PPV mečeva u 2015. znat će te da se oni sastoje od nevjerojatno puno Near Fallova i velikog broja ispucanih finishera. To nije loše napraviti jednom-dvaput u godini, ali nekada se treba promijeniti nešto, pogotovo kada smo već ovaj meč vidjeli na SummerSlamu. To su i napravili. Meč se nije bazirao na Finishere, Near Fallove nego smo imali konkretnu, povezanu akciju s potezima, kontrama i ostalim stvarima s pokojim Near Fallom koji se svaki puta značio nešto i zato je ovaj meč ispao odličan te najbolji na ovome događaju. Ceninu pobjedu sam očekivao, no nisam razočaran, zadržat će se još u Mid-Cardu što je dobro. Segment poslije meča gdje Cena nije dopustio Rollinsu da ode je bio ok.

StingRollinsHQ01

Seth Rollins © vs Sting – WWE World Heavyweight Championship Match

Emir Ahmethodžić: Rollins je pokušao pobjeći, ali ga je Cena zaustavio i vratio u ring. Kada se Sting pojavio, napadao ga je dok se Rollins pokušavao izvući. Kada ge je Rollins bacio kroz komentatorski sto, odlazio je s titulom… i onda se vratio. Vratio se jer je želio da dovrši stinga i želio je pokazati da je legitiman prvak. Upravo je t i napravio kada je nakon prilično dobrog matcha uspio pinati Stinga, koji se izmorio u matchu i čak trebao ljekarsku pomoć. Sting je u godinama i jednostavno nije mogao pratiti tempo mlade nade Seth Rollinsa, kojem je ovo bio drugi match ali je svejedno imao dosta više kondicije od Stinga. Mlada krv na kraju pobjeđuje. Opet, odlično prepričano! Na kraju je Sheamus pokušao cashirati, ali se vratio Kane i zaustavio to. Chokeslamao je Sheamusa i Rollinsa, te Rollinsa udario sa Tombstone piledriverom. Nisam zadovoljan što se Kane vrača u main event scenu, ali shvatam. Gluplje bi bilo da su stvari između njih ostale nerazrjašnjene. Prihvatam ovo.

Vedran Karlić: Umorni Rollins protiv Stinga u godinama. Vjerojatno nije nešto što bi stavili u svoj fantasy booking, ali je meč u konačnici ispao sasvim solidan. Dio mene žali što Stingu nisu dali titulu, ali isto tako razumijem zašto je donesena takva odluka. Moram reći kako sam se usred meča zabrinuo za Stinga, čak je i doktor morao reagirati, no kako je nastavio meč nisam siguran da li mu se zaista nešto dogodilo ili je samo pokušavao zavarati protivnika. Puno više će se pričati o onome nakon meča. Prvo Sheamus koji pokušava unovčiti svoj kovčeg, te opet nije uspio ni započeti meč?!? A onda demon Kane. Mislim kako njemu više nije mjesto u high cardu, ali itekako sam htio vidjeti osvetu za ono što mu je Rollins napravio. Zadovoljavajuć kraj.

Alen Butumović: E, ovo je bilo jako dobro, što nisam očekivao nimalo. Nisu radili regularan meč i to mi se svidjelo nego je Sting odmah iskoristio svoje glavne poteze, Scorpion Death Drop, odnosno Death Lock. Sting je izgledao odlično, moram priznati. Naravno da se neće bacati u ringu kao lud, ali svoj posao je odradio dobro ovdje. Priča u meču je bila jako dobra i to je bilo to što je uzvisilo ovaj meč. Radili su sporim tempom, ali je bilo dobro. Mislim da onaj prekid kada su doktori pregledavali Stinga nije bio planiran ili se možda varam pa je Sting tako dobro prodao sve to, ali kako god da bilo, dobro je došlo u tome trenutku. Čak ni ovdje se nisu ispucavali finisheri što mi je drago. Rollinsova čista pobjeda protiv Stinga je odličan potez WWEa jer vrlo pridonosi Rollinsu kao prvaku. Segment poslije meča sa Sheamusom i povratkom Kanea je bio dobar. Očekivao sam maskiranog Kanea. Izgleda da će on sada na WWE titulu. Neka im dadnu HIAC meč i ja zadovoljan.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Night of Champions 2015 Recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*