Najbolje mjeseca – Siječanj 2016.

Prvi mjesec 2016. godine je iza nas, a mi smo se odlučili vratiti i malo proći kroz taj mjesec te napraviti listu najboljih mečeva tijekom ovih 30 dana. Od Royal Rumblea pa sve do Wrestle Kingdoma, imali smo hrpu mečeva, no samo neki zaslužuju biti zvani odličnima. Stoga, ako niste bili u toku prethodni mjesec, a želite nešto pogledati, ovo su mečevi na koje trebate baciti pogled.

 

Tomohiro Ishii vs Katsuyori Shibata – NJPW Wrestle Kingdom 10 

Ovo je bilo predivno kao i očekivano. Samo su se udarali i udarali i udarali tokom cijelog meča i nisu prestali sve do kraja meča. Koristili su laktove, kickove i Lariate. Ta tri poteza su im bila dovoljna da naprave aposlutno brutalan meč. S tima potezima su napravili stvarno spektakularnu akciju. Bilo je dosta no-sellanja, ali to je bilo i očekivano i nemam što zamjerati tu. Bilo je stvarno divno. Publika je poludjela. Shibata je uzeo meč i osvojio titulu, još jedna titula mijenja vlasnika danas. Meni je bilo svejedno tko će uzeti titulu ovdje jer su mi obojica dragi, no drago mi je za Shibatu što je postao prvak. Daleko najbolja stvar na showu do ovoga trenutka. Svaka im čast.

Dean Ambrose vs Kevin Owens – WWE Royal Rumble 

Veselio sam se ovome meču kao mala beba kada dobije flašicu mlijeka i definitivno se nisam razočarao. Ova dvojica su opravdala sva moja očekivanja i više. Nije postojao bolji način za otvoriti ovaj show. Ova dvojica su proizvela super zabavan LMS meč i dokazala da mogu napraviti puno toga kada im se prilika ukaže. Odlični potezi, dobro su koristili oružje i postupno su gradili akciju, spot za spotom dok nisu došli do vrhunca, odnosno samog kraja meča kada je Owens pao kroz dva stola. Meč nije izgledao raštrkano, nisu spammali finishere kao što se to često zna dogoditi u ovakvim mečevima. Napokon Interkontinentalna titula dobiva tretman kakav zaslužuje i nadam se kako će ići samo na bolje. Ambrose je pobijedio kao što sam i predvidio. Sad ćemo vidjeti što je sljedeće za njega.

Marty Scurll vs Will Ospreay – RPW High Stakes 

Ako obožavate mečeve s ludom i brzom akcijom, ovaj meč onda definitivno trebate pogledati. Trajao je 25+ minuta, ali je vrijedan svake vaše provedene minute uz ekran. Odmah na početku su krenuli brzo i nisu stali do kraja te su pritom postepeno gradili priču, napetost se sve više povećavala, radili su nenormalne kontre jer zajedno jedan drugoga jako dobro te su na kraju stvorili izvrsnu akciju s velikom napetošću i uzbudljivim near fallovima. Bilo je par pogrešaka tokom meča, no to je apsolutno zanemarivo naspram ovoj silnoj akciji. Revolution Pro Wrestling još jednom dokazuje kako se najbolji wrestling na planeti može vidjeti upravi i kod njih.

Shinsuke Nakamura vs AJ Styles – NJPW Wrestle Kingdom 10 

Fantastično. Apsolutno fantastično. Izvrstan meč, zaista. Čekao sam ovaj meč otkako je najavljen i nisam požalio. Shinskay i Styles borili su se do zadnji djelića snage i napravili ultra zabavan meč. Početak je bio dobar, zatišje pred buru. Krenuli su s nešto chain wrestlinga koji nije bio ništa fantastično, ali je bilo dosta dobro. Styles je dobro prodavao leđa. Sredina je bila ispunjena prvo dominacijom Stylesa, zatim Nakamure. No, završnica je pokidala. Predivna, brza i uzbudljiva akcija, mnogo odličnih poteza, lijepe kontre i par uvjerljivih near fallova. Styles Clash s jednom rukom je bio impresivan, iako sam se malo bojao da neće otići u krivom smjeru i ozlijediti Nakamuru. Nakamura je ipak zadržao titula s brutalnim Shining Wizardima. Nisam se razočarao. Stvarno su dali sve od sebe, još pogotovo uz činjenice da Styles nije sto posto spreman za ovaj meč.

Kazuchika Okada vs Hiroshi Tanahashi – NJPW Wrestle Kingdom 10

Ova dvojica su me definitivno iznenadili. Ne da nisam očekivao kvalitetan meč od ove dvojice, baš naprotiv, ali da će napraviti ovoliku dramu i napetost i tako unijeti svježinu u meč definitivno nisam očekivao. Prvi dio meča je bio prilično spor, nekako mi se nije svidio, ali prema završnici se poboljšavao da bi na kraju doživio svoj vrhunac. Apsolutno fantastično je bilo. Od drame i napetosti do atmosfere i odličnih poteza, ova dvojica su stvorili osjećaj ogromnog meča i prebacili ga na jako visok nivo. Ispucavali su jako puno finishera i krali jedno drugom poteze, ali takvi klišeji su za očekivati u ovakvim mečevima i to je sasvim normalno, tako da tu nemam zamjerke. Bilo je nekoliko izvrsnih, uvjerljivih near fallova. Okada je ipak uspio nakon nekoliko uzastopnih Rainmakera pobijediti Tanahashija i tako stavio sebe na vrh kompanije! Odličan trenutak, zaista. Toliko su gradili taj trenutak tijekom ovih godina i sad se napokon ostvarilo. Čak sam razmišljao da ovome meču dadnem punih pet zvjezdica, ali zbog nekoliko pogrešaka u meču i ne previše zadovoljavajućeg starta meč ipak nije savršen.

 

 

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Najbolje mjeseca – Siječanj 2016."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*