Najbolje mjeseca: MAJ, 2015

Ponovo je došlo vrijeme da se pravi rezime ovomjesečnih, odnosno, prošlomjesečnih wrestling događanja. Kao i prošloga mjeseca, navešćemo pet najboljih. U maju mjesecu bilo je dosta dobrih showova, kao što su WWEov Payback i Elimination Chamber, NXT Takeover: Unstoppable, ROH vs NJPW showova, War of the Worlds i Global Wars, NJPW Dontaku… Pa, evo:

 

1. Shinsuke Nakamura (c) vs Hirooki Goto – Singles match for IWGP Intercontinental Championship –  NJPW Wrestling Dontaku 2015 – 3.5.2015. – ***3/4

Vrlo dobar meč, daleko najbolji na tom eventu. Nakamurini Knee Strikeovi su, kao i uvijek, izgledali dobro, kao i Gotini Lariati, kojih je lupio dosta. Gotin finisher za kraj je izgledao lijepo. Dosta dobrih spotova, meč zabavan za gledanje i to je to, ja sam zadovoljan kvalitetom meča. Jedino mi se ne sviđa skidanje titule Nakamuri, ali nimalo. Ne zato što ne volim gledati Gota ili nešto tako, ne, naprotiv, Gota smatram dobrim rvačem, već bih volio da ju je Shinsuke držao još neko vrijeme.

 

2. Roderick Strong vs KUSHIDA – Singles match – War of the Worlds Night 1 – 12.5.2015. – ***3/4

Odličan meč. Veoma dobro izgrađen, tojest, strukturisan. Dobra akcija, dobre kontre, stiff udarci. Možda jedino pri kraju nepotreban pin nakon Sick Kicka, no dobro.

 

3. Seth Rollins (c) vs Randy Orton vs Roman Reigns vs Dean Ambrose – Fatal 4 Way Match for WWE World Heavyweight Championship – WWE Payback 2015 – 17.5.2015. – ****
Odličan meč. Odlični spotovi, kul interakcije Shieldovaca. Svi su dobro odradili svoje uloge, ali Orton je premalo vremena proveo u ringu. Još jedna zamjerka, možda malo previše uplitanja J&J Securitya u meč.

https://www.youtube.com/watch?v=IEx_qXY7BVs

 

4. Kevin Owens vs John Cena – Singles match – WWE Elimination Chamber 2015 – 31.5.2015. – ***3/4

Vrlo dobar i zabavan za gledati meč, sa puno dobrih spotova. Owens je dobrim dijelom ubijao Cenu, mada mi se cellanje ovoga nije svidjelo. Atmosfera je bila dobra i odluka da Owens dobije je super. Konačno je neko dobio Cenu, samo bi trebalo da Owensa grade pažljivo. Ne mrzim Cenu pa nisam se pretjerano obradovao kada je izgubio, bitno mi je samo da bude prvenstveno dobar feud, a kasnije i Owens kao lik. Vjerujem da imaju ogromne planove sa njim. I ovdje se pokazao odličnim u ringu, uradio je par stvari kakve ne viđamo često u WWEu. Moram priznati da sam se malo iznenadio kada je Owens uradio Moonsault. Plus, odličan promo nakon meča.

https://www.youtube.com/watch?v=6dkgmrVYZXY

 

5. Seth Rollins (c) vs Dean Ambrose – WWE World Hevyweight Championship Match – WWE Eliination Chamber 2015 – 31.5.2015. – ****
Toliko se toga desilo, toliko je bilo zabavno za gledati! Sjajna akcija, puno odličnih spotova. Predobra kontra za kraj. Iznenađenje za kraj, ja nisam očekivao pobjedu Ambrosea. Malo glupo što se završilo na DQ. Mada je i tako bolje. Rollins je kukavica i ima takav gimmick kakav ima, ali i on sada slabi kao lik. Ambrose prvak bi bilo previše. Vrlo dobar meč.

https://www.youtube.com/watch?v=r-ehzRCMkIY

Be the first to comment on "Najbolje mjeseca: MAJ, 2015"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*