Najbolje mjeseca: APRIL, 2015

I, evo, započinjemo novu rubriku, pod nazivom “Najbolje mjeseca.” Kao što možete zaključiti na osnovu naslova, u ovom članku pravimo listu najboljih mečeva (top 5) koji su se desili u aprilu mjesecu. Mečevi su sa različitih događaja različitih kompanija pa zato nema smisla da mečeve međusobno poredimo, tako da ćemo ih napisati hronološkim redoslijedom, nevezano za kvalitetu meča. Pa, da počnemo!
1. Kenny Omega (c) vs Mascara Dorada – Singles match for IWGP Jr. Heavyweight championship – NJPW Invasion Attack 2015 – 5.4.2015. – ****1/4
Ovo je bio odličan meč. Dorada je odličan high-flyer i radio je odlične stvari, a Kenny ih je sjajno sellao. Koliko je samo dobrih skokova bilo… Doradino skakanje po konopcima je bilo atraktivno i divno za gledati, kao što je bio i Kennyev Dropkick u Doradin potiljak s početka meča, a da ne spominjem onu Hurricanranu sa aprona na zaštitnu ogradu. Kennyevi prethodni mečevi mi i nisu bili nešto naročito dobro i zato ni od ovoga nisam očekivao puno toga, ali je ipak ovo bilo pozitivno iznenađenje. Dorada je izvukao meč, iako je iz njega izašao kao gubitnik. Kenny je zadržao titulu i na kraju je imao promo u kome se obraćao Alexu Shelleyu, a meč između njih dvojice za ovu istu titulu smo gledati na eventu pod nazivom Wrestling Dontaku.
2. AJ Styles (c) vs Kota Ibushi – Singles match for IWGP Heavyweight Championship – NJPW Invasion Attack 2015 – 5.4.2015. – ***3/4
Još jedan meč sa NJPWovog Invasion Attacka, i ovaj je bio za titulu, samo, ovoga puta, za glavnu u kompaniji. Ovo je takođe, bio odličan meč. Bilo je odličnih spotova, pogotovo završni, tojest, kontra iz Phoenix Splasha u Styles Clash, mada je, sve u svemu, moglo biti malo bolje. Ukratko, ovaj meč bi se mogao opisati kao “kolekcija sjajnih spotova”, koji i nije tako sjajan kada se sve sabere.


3. Roman Reigns vs Big Show – Last Man Standing match – Extreme Rules – 26.4.2015. – ***1/2
Što se tiče ovogodišnjeg Extreme Rulesa, ovaj meč je bio najbolji od svih sa tog PPVa i bio je prijatno iznenađenje, pošto je, malo ko očekivao dosta dobar meč, kakav je ovaj ispao. Doduše, ovo je dosta ličilo na jedan Last Man Standing meč, između Big Showa i Alberta Del Ria, ali opet, spotovi su bili odlični. Iako je bilo dosta razmaka između poteza, što je malo usporilo meč, ipak su lomljenje stolova i finisheri izgledali odlično, kao i kraj, tojest, bacanje komentatorskog stola na Big Showa.

https://www.youtube.com/watch?v=D1Iq1Jw3xbA
4. Kota Ibushi vs HARASHIMA – Singles match – DDT Max Bump – 29.4.2015. – ***3/4
Kota Ibushi je bio dobar u većini svojih mečeva ove godine, tako i u ovom. Prva polovina meča je bila nešto sporija, a onda na polovini meča počinje prava akcija. Najzanimljivije je postalo pred kraj meča, sjajna izmjena udaraca. Bilo je luđačkih spotova, od kojih bi ja izdvoji onaj Ibushijev Moonsault sa “balkona”. Sve u svemu, ovo je bio vrlo dobar meč.


5. Tomohiro Ishii (c) vs Togi Makabe – Singles match for NEVER Openweight Championship – NJPW Wrestling Hinokuni 2015 – 29.4.2015. – ***3/4
Ovo je bio najbolji meč na Hinokuniju, koji je inače bio, sve u svemu, prosječan event. Očekivao sam dosta od ovoga meča i mogu reći da je ispunio moja očekivana. Prva polovina meča je bila sporija i nešto lošija, a od polovine je krenula prava tuča, takoreći, pravi brawl. Sve je izgledalo zaista dobro, svaka razmjena udaraca je izgledala dobro. Odlični Lariati, Elbowi, German Suplexi… Drago mi je što je Makabe uzeo titulu.

Be the first to comment on "Najbolje mjeseca: APRIL, 2015"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*