Money in the Bank 2016 recenzija

WWE je sinoć održao svoj ovogodišnji Money in the Bank PPV. Iako je bilo i onih predvidljivih rezultata, na kraju večeri se ispostavilo da je bilo i nekoliko iznenađenja. Koja su to iznenađenje i kakva su naša mišljenja o pojedinim mečevima pročitajte u nastavku.

 

003_MITB_06192016ej_003--65fcf3c84bef86aa01cbc104f9751b6c

The Golden Truth vs Fandango & Tyler Breeze 

Alen Butumović: Meč je bio ono što smo već vidjeli 10 puta dosad od ova dva tima. Trajao je kratko i nije bio vrijedan spomena. Goldust i Truth su očekivano uzeli pobjedu. Šteta što nemaju neke veće planove za Fandanga i Breezea.

Emir Ahmethodžić: Ništa zanimljivo, očekivana pobjeda Golden Trutha. Barem i Breeze dobija neku pozornost, iako je prilicno podcijenjen.

Kojom ocjenom biste ocijenili ovaj meč?

View Results

Loading ... Loading ...

025_MITB_06192016rf_156--147e2b1ba546c82d5e9fe0fe93fa4eb1

Lucha Dragons vs The Dudley Boyz

Alen Butumović: Drugi Kickoff meč bio je nešto zabavniji od prethodnoga, većinom zbog solidnog izdanja Lucha Dragonsa. No, problem je bio taj što je ovo bilo potpuno nasumično i nisam znao zašto se bore. Lucha Zmajevi su ostvarili pobjedu. Izgleda da ništa od te ideje da učine Dudleye relevantnim. I bolje, neka idu u House of Hardcore natrag.

Emir Ahmethodžić: Dragonsi su bili kul, kao i Dudleyi sa svojim izazivanjima, ali u konačnici, opet ništa zanimljivo. Dragonsi ništa nisu dobili ovom pobjedom jer Dudleysi nemaju više zrni kredibilnosti. Usput moram spomenuti da dva matcha ovakvog tipa u preshowu je previše.

Kojom ocjenom biste ocijenili ovaj meč?

View Results

Loading ... Loading ...

MITB_4way--b02b5026f7160470f6cb9da7277a5c53

New Day (c) vs The Vaudevillains vs Gallows & Anderson vs Enzo & Big Cass (WWE Tag Team titule)

Alen Butumović: Kao i očekivano veoma zabavan meč i dobar način za otvoriti show. Nije trajalo dugo, akcija je bila dosta dobra i svaki tim je dobio svoju minutu sjaja. Bilo je nekoliko sjajno odrađenih near fallova pri kraju i mislio sam da bismo mogli dobiti nove prvake, ali ipak ne. Više bih preferirao tu odluku da se doda malo svježine u tu diviziju jer bi novi prvaci sigurno dobro došli. Ovako je New Day već postao pomalo dosadan. Vaudevillainsi su očekivano bili tu koji su pin pretrpjeli.

Vedran Karlić: Bio je ovo kaotičan i zavbavna meč u kojem imam samo jednu zamjerku. Big Cass je izgledao puno opakije nego Luke Gallows. To me je jako smetalo, pogotovo zato što me svojim solo radom u ringu dok je Enzo bio ozlijeđen nije oduševio. Trebali su ih predstaviti kao minimalno ravnopravne. New Day je zadržao titulu, nemam ništa protiv toga, samo mi se pred kraj činilo kako niti sudac nije znao tko je legalan u ringu.

Emir Ahmethodžić: Match je bio solidan. Mislim da je moglo malo bolje, pogotovo sa konceptom. Dojadili su mi fatal four way i triple threat tag team matchevi gdje imaju samo dva borca u ringu. To je haoticno, i to ne u dobrom smislu, i buni gledaoce. Prošle godine na Rawu su imali match sa Dudleyima, Wyattima, LoN i još jednim timom, gdje je bio po jedan borac iz svakog tima u ringu. To je Fatal 4 Way. Ovo je bezveze. Ali dobro, u suštini je bio solidan match. New Day je očekivano retainao. Idu oboriti rekord i nakon toga im titule uzimaju Anderson i Gallows.

Kojom ocjenom biste ocijenili ovaj meč?

View Results

Loading ... Loading ...

MITB_Corbin--6bc2ca450b5de892a8c29edff2de15e4

Baron Corbin vs Dolph Ziggler 

Alen Butumović: Iako je ovo bio tko zna koji meč njih dvojica u zadnjih par mjeseci, bio je veoma solidan. Početak i nije nešto obećavao, ali onda je akcija izbila i van ringa i u ringu, bilo je nekoliko zanimljivih poteza i kontri te su uspjeli uvesti ponešto inovativnih stvari. Corbin se treba riješiti onih svojih dosadnih control segmenata, to je ono što zna upropastiti njegove mečeve. Očekivano, Corbin je uzeo pobjedu. Zaista se nadam da je ovo završetak njihova rivalstva. Što je previše, previše je.

Vedran Karlić: Publika je u jednom trenu skandirala ‘dosadno’. Neću reći kako nisu bili daleko od istine, al’ u konačnici smo dobili bolji meč od očekivanog. A čak i takav je bio samo prosječan. Corbin dobio, što je bilo i očekivano.

Emir Ahmethodžić: Match je bio pomalo dosadan, ali se popravio pred kraj. Corbinovi control segmenti su mana u skoro svakom njegovom matchu. Možda najviše zbog toga što predugo traju i skoro je svaki na isti kalup. Kad je Ziggler počeo da se vraća, i Corbin je podigao svoj game te je postalo zabavnije. Corbin konačno uzima, i drago mi je zbog toga, te se nadam da će naredni protivnik biti zanimljiviji.

Kojom ocjenom biste ocijenili ovaj meč?

View Results

Loading ... Loading ...

139_MITB_06192016rf_1936--74ac0a9876f82137a5b78fa4a5499f77

Charlotte & Dana Brooke vs Natalya & Becky Lynch

Alen Butumović: Meč zaista nije bio ništa posebno, pokoji solidan potez, ali to je otprilike to. Moram priznati kako sam očekivao malo više od meča. Dana Brooke je tijekom meča gurnula Becky u Natalyu, što je omogućilo njoj i Charlotte da pobijede. Nisam očekivao ovakav rezultat, bio sam prilično siguran kako će Becky i Natalya uzeti. Ali barem Charlotte ne gubi mečeve i solidno je bookirana. Nakon meča, Natalya je napala Becky s leđa i tako joj vjerojatno vratila onaj udarac iz meča za koji Becky nije bila kriva. Cure malo previše mijenjaju uloge u zadnje vrijeme, ali to su žene pa im opraštam. Rivalstvo Becky i Natalye bi trebalo biti zabavno, ali Becky stvarno treba izaći kao pobjednik iz njega.

Vedran Karlić: Ovaj meč je bio filler, cijela divizija je trenutno filler, a Charlotte je filler dok Sasha Banks ne postane prvakinjom. Charlotte je puno lošija sada nego što je bila u NXT danima. Izgleda ako je ovaj meč služio samo kako bi Natalya napravila heel turn nakon poraza. Zaista mi je žao Becky, ona je jedina pozitivka u ovoj diviziji.

Emir Ahmethodžić: Match ništa specijalno, ali je bilo nekoliko dobrih poteza, pogotovo od Becky koja je briljirala u ovom matchu. Iznenađen sam da je Charlotte uzela pobjedu ovdje, jer je izgledalo kao da navlače da prvakinja izgubi na PPVu a da pri tome sačuva titulu. Ne znam, drago mi je doduše da bookiraju heel prvakinju da izgleda jaka. Turn Natalye mi je bio bezveze. Nepotrebno. Ovo je stoti put da neko izda Becky, i već sad počinje izgledati kao glupača, pogotovo jer nije vratila niti jednoj od izdajnika do sad. Paige i Charlotte su je prešli i pobijedili kada je ona tražila osvetu.

Kojom ocjenom biste ocijenili ovaj meč?

View Results

Loading ... Loading ...

163_MITB_06192016rf_2037--9176092e7df8ab2cf3f55d5b2184396a

Apollo Crews vs Sheamus

Alen Butumović: Upravo ono što sam i očekivao sam i dobio od meča. Bilo je to vrlo solidna i ne pretjerano duga borba dva hrvača koja mogu pružiti zabavan meč kada hoću. Bilo je nekoliko lijepih poteza Crewsa, te par stiff udaraca. Crews je na kraju ostvario pobjedu Roll Upom i tako iznenadio Sheamusa. Dobro je što su dali pobjedu Crewsu jer sam mislio da će ovaj meč ići u korist Sheamusa. Ovo je dobra pobjeda za Crewsa i daje mu malo momentuma kojeg nije baš imao pošto je u zadnjih nekoliko tjedana potpuno zaboravljen. Vjerujem kako će se ovo rivalstvo nastaviti što je u redu.

Vedran Karlić: Više sam gledao po mobitelu nego u meč, no nemam osjećaj kako sam išta propustio. Već sam rekao kako je Sheamus dosadan i ostajem pri tome. Ubije mi volju za gledanjem bilo kojeg meča u kojem se nalazi. I zato mi je drago što je Crews dobio.

Emir Ahmethodžić: Meni je bio solidan match. Nažalost je prekratko trajao, ali su se fino uklopili stilovi Crewsa i Sheamusa. Imam primjedbu u tome što je Crews predstavljen kao underdog u ovom matchu. Njegovi fizički atributi ne bi smjele dozvoliti da se bookira na takav način. Čovjek je kao od planine odvaljen. Trebao bi se prikazati dosta snažnijim i dominantnijim nego što je to slučaj bio u ovom matchu. To pogotovo možemo vidjeti sa njegovom roll up pobjedom. Mislim da je trebala biti uvjerljivija pobjeda, i da je trebalo malo duže trajati. Inače, sasvim dobro.

Kojom ocjenom biste ocijenili ovaj meč?

View Results

Loading ... Loading ...

181_MITB_06192016jg_0695--f5b3025ea563c18fcb53dc5010b7b3ef

John Cena vs AJ Styles

Alen Butumović: Da nije bilo loše bookiranog kraja, meč bi bio mnogo bolji. Ovako je bio veoma dobar svejedno, ali moglo je ispasti puno bolje da je Styles čisto pobijedio. Što su ovime napravili? Ne baš puno. Styles je pobijedio a kao da nije. Pobijedio je uz pomoć Cluba i sad će se hvaliti tom pobjedom, ali će onda na Battlegroundu Cena svojom sa svojom super moći pobijediti cijeli Club. Nadam se da to neće ići u tome smjeru i da će Styles ostvariti jednu čistu pobjedu protiv Cene jer mu ovo baš i ne ide u korist. Što se tiče meča, bilo je nekoliko dosta zanimljiv kontri, a Cena je uveo skroz inovativne stvari u meč. Iako je na kraju bili kickouta na finishere, nisu toliko išli Cena/Owens formulom nego su uspjeli razgraditi meč do određen granice. Samo da je kraj bio bolji i meč bi bio kvalitetniji. Potpuno sam siguran kako se rivalstvo nastavlja i kako ćemo još vidjeti minimalno dva meča ove dvojice.

Vedran Karlić: Mislim kako će ovaj meč i vaš dojam o njemu ovisiti o tome što volite kod hrvanja. Na papiru je meč izgledao sjajno, čak je i počeo vrlo dobro, no onog trena kada se pretvorio u tipičan Cenin meč u kojem imamo potez-pin postalo mi je čak malo i naporan. U takvom trenutku se gubi i priča koju su probali ispričati, a dodatno se izgubila kada smo imali kraj u kojem je Club donio AJu pobjedu. Pokazano je kako AJ ne može čisto dobiti Cenu, što nije nužno loše, ali nije nužno ni dobro. Mogli su imati kraj u kojem su nakon svega što su napravili u ringu, a napravili su podosta za WWE standarde, oba ostala ležati na podu dok sudac broji do deset. Mogli su i tako nastaviti zavadu.

Emir Ahmethodžić: Match je bio dobar, ali meni sve to kvari tipičan Cena big match template sa ispucavanjem finishera. AJ je dobro izgledao, i pobijedio je što bi trebalo biti pozitivna stvar, ali način na koji je to uradio je loš. Club mu je pomogao, nije clean, što ok, shvatam, heel je, ali Cena će zgaziti i njega i Club u naredne matcheve sigurno. E to je problem. Cena pobjeđuje sve ostale matcheve u seriji, i Styles ništa neće izvući iz ovog feuda, kao što nije ni Owens.

Kojom ocjenom biste ocijenili ovaj meč?

View Results

Loading ... Loading ...

MITB_Ladder--b8dbc3d69e639ff90b4dad359b5a5e43

Money in the Bank Ladder meč

Alen Butumović: Meč večeri za mene. Meč je bio potpuno zabavan, bilo je mnogo kreativnih spotova i korištenje ljestava bilo je dosta dobro. Svatko je dobio svoju minutu slave u meču i to je ono što mi se svidjelo. Nisu toliko forsirali konstantno penjanje na ljestve što često zna uništiti meč. Za razliku od prošlogodišnjeg, ovdje je bilo dosta više akcije i dosta više uzbuđenja. Završni spot je bio dosta dobro postavljen, svidjelo mi se kako su svi odjednom išli na kovčeg, no na kraju su samo ostali stajati Owens i Ambrose te je Ambrose osvojio kovčeg. Izmjena udaraca Owensa i Ambrosea na kraju je bila veoma napeta jer se znalo da je to završni spot i da jedan od njih pobjeđuje sasvim sigurno. Drago mi je da je to bio Ambrose. Owens će dobiti svoju priliku, ima još vremena za njega.

Vedran Karlić: Za mene neupitno meč večeri. Uživao sam u svakoj sekundi, u spotovima, u ludilu grabljenja kofera. Naravno, bilo je standardnih nelogičnosti, no u ovakvom tipu meča sam ih navikao ignorirati. Prihvatiti stvari takvima kakve jesu i uživati. Svaki sudionik je imao svojih pet minuta, nitko nije pokazan slabim, bilo je ludih bacanja na ljestve, a na kraju je Dean Ambrose osvojio naslov. Sjajna odluka, no da je bila ikoja druga bila bi jednako dobra.

Emir Ahmethodžić: Ladder match je bio dobar. Bilo je dosta dobrih spotova, većina je uključivala ljestve, ali drago mi je da neke i nisu i da se nsiu morali oslanjati samo na njih. Mnogo bolji match od prošlogodišnjeg razočarenja. Ambrose je pobijedio, što mi je ok, dobro je za priču, ali da sam nešto pretjerano uzbuđen oko toga, i nisam.

Kojom ocjenom biste ocijenili ovaj meč?

View Results

Loading ... Loading ...

MITB_rusevtitus--1ae3b478c9ea389958fe2487a7b5df89

Rusev (c) vs Titus O’Neil (United States titula)

Alen Butumović: Prvi dio meča je bio dosadan, drugi dio je bio nešto zanimljiviji. No, rezultat nije bio nikada u pitanju tako da se nisam niti uzbudio oko ovoga meča. Rusev je očekivano pobijedio i zadržao titulu. A sada mu dajte nekog izazivača koji ima više od 0,5% šanse pobjede u meču. I koji će prije njihovog meča na PPV-u ostvariti koju pobjedu na Rawu ili SmackDownu.

Vedran Karlić: Nisam shvatio poantu njihove zavade, nisam shvatio poantu meča, a niti kvaliteta istoga nije bila dobra. Rusev je i dalje US prvak. Što bi tek bilo kada bi US titula nešto značila…

Emir Ahmethodžić: Nisam nešto pretjerano zadivljen matchom. Rusev je očekivano pobijedio, i tako i treba da bude. Zanima me koga će poslati na Ruseva sad kad se bliži i SummerSlam.

Kojom ocjenom biste ocijenili ovaj meč?

View Results

Loading ... Loading ...

300_MITB_06192016rf_6518--3d31b7642b316b76a17c957e90ea3a42

Roman Reigns (c) vs Seth Rollins (WWE World Heavyweight titula)

Alen Butumović: Drugi najbolji meč večeri. Iako je bio prilično spor meč i bilo je dosta brawla na početku što se možda nekom neće svidjeti, meni je. Roman je u početku pokazao da je on s pravom prvak, a ne samo zato što je Rollins bio ozlijeđen. No, onda je Rollins promijenio plan i krenuo dominirati. Tada su ubacili u veću brzinu i akcija je na kraju bila mnogo bolja. A što je najbolje, Rollins je pobijedio Reignsa na čist način. Tko bi se tome nadao? Zanemarimo ref bump, mislim kako on nije imao apsolutno nikakvog utjecaja na završetak. To je bilo i prošlo. Ispričali su jednu odličnu priču s Reignsom kao izdržljivim prvakom, ali je Rollins na kraju bio bolji.

NO! Ono što je bilo još bolje od najboljeg je bilo ono što se dogodilo nakon meča! Dean Ambrose je došao, udario Rollinsa kovčegom, unovčio ga i osvojio titulu. Bilo je to fantastično odrađeno, a ja sam samim time bio u sedmom nebu kada se to dogodilo. Neki će reći kako je udaranje s leđa potez negativca, ali to nema veze. Što je Rollins sve napravio Ambroseu u 2014. godini i zašto Ambrose se ne bi sada osvetio za to u samo par minuta? Bilo je to fantastično odrađeno. Ako netko zaslužuje titulu u ovoj kompaniji, onda je to Dean Ambrose. Drago mi je za njega i nadam se da će njegova vladavina potrajati dugo. Publika je odlično reagirala na njegovo osvajanje i to bi trebao biti dovoljan znak za WWE.

Vedran Karlić: U globalu imali smo jedan vrlo dobar meč kojeg su definirale tri stvari – sjajan spear to pedigree (za mene je ovo trebao biti potez kojim meč završava), Seth čisto dobiva svog protivnika i to što gubi titulu niti pet minuta kasnije kada Dean Ambrose kešira kofer.

Neki će reći, Vedrane, kako je dobio čisto kada je u jednom trenutku sudac bio onemogućen suditi, i to baš kada je Roman imao Setha pinanog? A ja ću na to kazati kako je Roman krivac što je sudac pao, što me malo podsjetilo na onaj moment kada je Vince bio sudac i kada ga je Roman nokautirao te krenuo na pin znajući kako sudac neće moći reagirati. Stoga, Roman je sam kriv što sudac nije mogao suditi u tom trenutku.

I za kraj, Dean Ambrose koji koristi prvi priliku za osvajanje pojasa. Odlična odluka, barem se neće morati ponašati oportunistički kao čovjek koji drži kofer. Na ovaj način je zatvoren krug i sada možemo krenuti prema Shield meču kojeg svi toliko dugo iščekujemo.

Emir Ahmethodžić: Dobar match. Mislim da njih dvojica mogu to i bolje, ali dobro, ima vremena. Drago mi je da je Rollins pobijedio i to na čist način, jer je ovako predstavljen kao ravan Reignsu. To znači da proizvode još zvijezda i da nećemo imati Cena efekat gdje buildaju jednog lika toliko da ostale zanemaruju i onda se uhvate za glavu za jedno 5-6 godina shvatajući da nemaju zvijezda. Ambrose poslije cashirao, jako dobar momenat, i logičan slijed događaja. Mislim da možemo očekivati Ambrose vs Reigns ili Ambrose vs Rollins na Battlegroundu, i onda da sve kuliminira sa Shield Triple Threatom na SummerSlamu. Očekivano sve, ali da, nekad je ono očekivano ono što je dobro.

Kojom ocjenom biste ocijenili ovaj meč?

View Results

Loading ... Loading ...

Ukupni dojam:

Alen Butumović: PPV je počeo dobro sa zabavnim 4-Way mečom. Zatim je ušao u rupu od nekoliko prosječnih mečeva, ali tri glavna meča su odradila svoje i na kraju je ispao kao zabavan PPV.

Vedran Karlić: Standardna WWE boljka ponovo je bila u centru. Ono što je dobro je zbilja dobro, no puno više je onoga što nije dobro i ubija volju za gledanjem. Barem ovog puta nemam gorak okus u ustima. U svakom slučaju zabavno.

Emir Ahmethodžić: Inkonzistentan PPV. Neke stvari su bile bezveze i loše, a neke stvari prilično dobre. Sveukupno, ok pretpostavljam, ali nije baš opravdao WWEov hajp najvećeg Money in the Bank PPVa u historiji.

Kojom ocjenom biste ocijenili Money in the Bank PPV?

View Results

Loading ... Loading ...

Be the first to comment on "Money in the Bank 2016 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*