Meč koji morate pogledati

Trenutno se nalazimo u najvećem wrestling tjednu u godini, u WrestleMania tjednu. Stigao nam je i WrestleMania vikend gdje će se održati NXT Takeover i WrestleMania 34. Večeras je po rasporedu NXT Takeover . Jedan meč me jako bode u oči i želim vam ga što više približiti. Riječ o Unsanctioned meču između Johnny Gargana i Tommaso Ciampe.

Krenimo od početka, njih dvojica su bili Tag Team, savršen Tag Team. Došli su 2015. godine u NXT i debitirali kao Tag Team u Dusty Rhodes Tag Team Classicu. Tim  se zvao DIY. U 2016. godini su doživjeli svoj procvat. Tu su krenuli najbolji Tag Team mečevi u povijesti i WWE i NXT-a. Krenula je i triologija mečeva sa Revivalom. Osvojili su NXT Tag Team titule na NXT Takeoveru u Torontu u 2 Out oF 3 Falls Tag meču. Taj meč je po kvaliteti bio u top 3 meča u 2016. godini, a po nekima je bio i najbolji meč godine.

[wptg_comparison_table id=”11″]

Želim biti što objektivniji, pa sam koristio Meltzerove ocjene mečeva. Uzeo sam u uzorak 5 NXT Takeover mečeva od DIY-a. Mečeve sa NXT epizoda nisam uzimo u obzir jer su tamo mečevi dosta uskraćeni minutažom i kvalitetom izvedbe. Iz tablice možemo iščitati da je DIY-u prosječna ocjena meča 4,25. To je brutalno visoka ocjena i govori sve o kvaliteti ovoga tima.

U međuvremenu u 2016. godini ih je ždrijeb spojio odmah u prvom krugu Cruiserweight Classica. Pružili su odličan meč. Izgradili su ga kao veoma važnu borbu za obojicu, borbu između tag team partnera, ali i dva najbolja prijatelja. I definitivno nisu razočarali u ringu. Akcija je bila sjajna, intezivnost chopova i udaraca obojice bila je sjajna i ispričali su odličnu priču. Trenutak kada su se krenuli šamarati kao ludi je bio fantastičan. Odličan završetak, Ciampa je oklijevao hoće li udariti Gargana koljenom ili ne te se na kraju odlučio za drugu opciju, što ga je na kraju koštalo i meča. Poslije meča su se zagrlili i nastavili svoje veliko prijateljstvo.

2017 godina je krenula na isti način sa sjajnim mečevima. Izgubili su titule na NXT Takeoveru u San Antoniju, ali su zadržali visok nivo kvalitete mečeva. 20. Svibnja 2017. godine, Authors of Pain je branio titule protiv DIY-a u Ladder meču. U izvrsnom meču, AoP je zadržao je titule, ali se poslije meča dogodilo nešto što nitko nije očekivao. Ciampa je turnao nad Garganom. Brutalno ga je isprebijao. Svi fanovi su bili u šoku. Ovo je bila prekretnica za obojicu u njihovoj karijeri.

Par tjedana nakon izdaje, Ciampa se pojavio na NXT epizodi. Ciampa je izašao na štakama, no ubrzo ih ostavio i krenuo govoriti. Kazao je kako se ozlijedio dva dana prije Takeovera i kako su odmah svi na društvenim mrežama tražili zamjene za njega u tom meču, odnosno novog partnera za Gargana, pritom misleći da je Ciampa previše slab da bi hrvao pod ozljedom. No, on je i dalje hrvao i još više je ozlijedio svoje koljeno ondje, no njegovo žrtvovanje nije bilo prepoznato i smatrao je da bi ga Gargano ubrzo izdao kako bi pronašao zamjenu, pa ga je ovaj presreo i izdao njega. Kazao je kako je oporavak od ozljede pred njim, no kako će biti najopakiji čovjek u ringu jednom kada se vrati.

Ozljeda je bila dosta teška. Nije bio u stanju hrvati oko 7,8 mjeseci. Dotad je Garagano već duboko zaplovio u ozbiljne solo vode. Čovjek je odmah u prvom nastupu pokazao koliko je dobar performer. Na početku ga nije baš išlo, puno je gubio. Pružao je sjajne mečeve sa Almasom koje je izgubio jer ga je Zelina Vega ometala sa DIY majicama.

Prije NXT Takeovera Philadelphia mu se otvorila prilika da postane izazivač za NXT titulu. On je tu priliku iskoristio, pobijedio je u Fatal 4-way meču za prvog izazivača. U main eventu NXT Takeovera su se sastali Almas i Gargano. Meč je za većinu fanova bio 5 star meč. To je potvrdio i najveći wrestling stručnjak Dave Meltzer koji mu je dao istu tu ocjenu, prvi put nakon 2011. godine. Poslije meča se pojavio Ciampa i udario štakom Gargana.

Prije 2 mjeseca, Gargano je stavio svoju NXT karijeru na liniju u meču za NXT titulu protiv Almasa. Gargano je imao pobjedu u rukama, ali dok sudac nije gledao, pojavio se Ciampa i još jednom udario štakom Gargana. Almas je uz Ciampinu pomoć obranio titulu, a Gargano je morao napustiti NXT.

Ciampa je narednih tjedana na NXT epizodama dolazio u ring da bi održao svoj promo govor, ali nije uspijevao od publike. Publika nije dala da ništa govori, cijelo vrijeme su mu davali negativne reakcije i chantali Johnny wrestling. Ovo skoro nikada nećete moći vidjeti da publika toliko voli jednog pozitivca, a da toliko mrzi jednog heel. Prva dva puta nije uspio ništa reći, treći također, ali mu se taj puta iz publike pojavio Johnny Gargano. Izbio je brawl. Zaštitari su brzo reagirali i odvukli Gargana iz dvorane.

Gargano ga je čekao na i parkiralištu i dolazio mu kući u kasne sati, ali nije uspio doći do Ciampe. Prije dva tjedna, Regal je najavio da će se na NXT Takeoveru: New Orleans, Gargano i Ciampa sastati u Unsanctioned meču, ako Gargano pobjedi, biti će vraćen na NXT.

Prema mnogima je ovo najbolji feud u svijetu wrestlinga trenutno. Može mu konkurirati jedino Cody vs Omega feud. Obojica su se potrudili da feud bude još bolji tako što su objavljivali Twitter videa gdje ga Gargano napada na parkiralištu i gdje mu dolazi pred kuću.Fantastično su izgradili Gargana kao facea, Ciampu kao heela. Zbog toga što želim da Gargano uzme večeras pobjedu. Publika će eksplodirati ako Gargano pobjedi, nisu to doživjeli u meču protiv Almasa, pa bi se ovdje trebalo to desiti. Vjerujem da će stipulacija pomoći meču i da će nam pružiti jedan spektakl od meča. Njihov meč prije dvije godine je bio odličan, a što će ovdje tek biti? Priča je puno jača, obojica su zreliji za dvije godine i meč ima dosta veći značaj.

 

Večeras će se emitirati live stream NXT Takeovera na našoj stranici, chat će biti sa strane, pa slobodno dođite i uživajte zajedno sa ostalim wrestling fanovima u večerašnjem showu. 

 

 

Be the first to comment on "Meč koji morate pogledati"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*