Mahalova pobjeda – “best for business”

 

Šok i nevjerica – ukratko bi se mogla opisati reakcija ispunjenog KFC Yum centra u Louisvilleu u trenutku kad je sudac udario “1, 2, 3” za pobjedu Jindera Mahala u meču za izazivača za WWE titulu. Osim u dvorani, na Twitteru su fanovi također bili glasni. Unatoč rijetkim pozitivcima, većina reakcija je zvučalo tužno, bijesno i razočarano, i to ne “kayfabe” razočarano, već zaista razočarano. Zašto? Zato što je čovjek kojemu WWE od 2010. nije dao nijednu dobru priliku (ako ne računate borbu za tada ne bitni NXT naslov) dobio priliku najednom u travnju 2017. dobiti prvu priliku za titulu, ali ne za bilo koju titulu, za najveću titulu.

Ima tu negativnosti, naravno! Prva koja mi pada na pamet je što smisla u storylineu zaista nema, Mahal koji je od svojeg povratka pobijedio dva a izgubio, pretpostavljam možda čak i troznamenkasti broj njih (tko zna?) odjednom pobjeđuje u tako bitnom meču. Međutim, okrenimo se tome zašto ova pobjeda ima toliko simboličan značaj u kreiranju Smackdowna brendom koji ima svoju posebnu vibru, a to je, kao što ih WWE i sam naziva, zemlja prilike. Slična je bila i neočekivana pobjeda Zigglera nad Stylesom, Cenom i ostalima u ljeto prošle godine. Možda je meč između njega i Ambrosea na Summerslamu razočarao, ali se Ziggler motivirao i protiv Miza odigrao možda čak i najbolji feud 2016.

Ne govorim sve ovo bezveze, poanta priče je da Smackdown pokušava. Pokušavaju napraviti nove zvijezde, daju sve od sebe u nove talente. Iako ga dosta “casual” fanova nije znalo, AJ Styles je u Smackdownu postao strašno popularan i oličje tog brenda. Bray Wyatt je konačno imao šansu graditi svoju reputaciju dobrim rezultatima, a ne samo dobrim karakterom, Miz je dobio priliku da uđe totalno u svoj element i odradi najbolji karakterni posao u svojoj karijeri. Lista ide i dalje i dalje: Baron Corbin, Mojo Rawley, Alexa Bliss, Naomi, pa čak i James Ellsworth.

Od Mahala nismo još vidjeli ništa. Backlash je tek za mjesec dana, ima još puno vremena da vidimo razvijanje svojeg karaktera, jer do sad nismo vidjeli ništa osim potencijalne fakcije s Bollywod Boyzima. Moguće je, kako tvrde Meltzer i ostali, da je WWE Mahalu dao šansu samo zbog ekspanzije u Indiju, no, ako Mahal iskoristi ovo vrijeme u kojem je pod povećalom na najbolji mogući način, sigurni smo da Jinder onda neće biti samo lutka za promociju po Indiji, već i nešto puno više.

Gimmick indijske fakcije zaista ima potencijal, samo je pitanje što će menadžment, ali i Mahal i društvo po tom pitanju napraviti. Smackdownov booker Ryan Ward u suradnji s Road Doggom već ima vrhunsku reputaciju, što u NXT-u godinama, što u Smackdownu nakon Drafta. Smatram da možemo sigurne glave prepustiti odgovornost Wardu da Mahala predstavi u što boljem mjestu, jer, budimo realni, Ortonu dokazivanja zaista ne treba, komentatori mogu spomenuti samo koliko je puta osvajao naslove, i to je za njega dovoljno. Mahal je onaj kojem treba njega i protekcija u nadolazećem rivalstvu.

Da se razumijemo, ne smatram da bi Mahal trebao pobijediti, jer Orton mora zadržati kredibilitet u takvom meču da bi mogao nekome dati nešto bolje, neki bolji “rub” na Wrestlemaniji idućih godina. Međutim, poraz u takvom meču, protiv već legende u WWE-u ne mora škoditi Mahalu, ukoliko bude iskoristio ovo main event vrijeme.

Budimo pozitivni, treba poštivati probavanje guranja novih zvijezda prema main event sceni. Smackdown zasigurno pokušava, meni je bolje barem probati uložiti u nekog novog nego gurati Romana Reignsa u svakoj epizodi. Možemo se samo nadati da će nam Smackdown, pa čak i Raw, početi to češće pružati jer ako ne pokušaš, nova zvijezda neće ni doći.

Be the first to comment on "Mahalova pobjeda – “best for business”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*