Lucha Underground – Teška mašinerija

Pentagon Jr. pozorno sluša, a sifu Vampiro ga uči o temeljnim životnim vrijednostima. Ianov alter ego, Vampiro je preuzeo kontrolu nad njim kako bi sa Pentagonom dominirao svemirom. Kaže da ih ništa ne može zastaviti, čak ni “ona” (Catrina)!

PJ Black vs Jack “The Dragon Slayer” Evans

Jack Evans je Melissi uzeo mikrofon i najavio sam sebe kao pravi profesionalac. MC Zmajoubica in da haouse. Kaže da ukoliko se Drago pojavi, napravit će od njega svoju kuju. Genijalno, Evans je zakon na mikrofonu. Ajmo sad malo o meču, sasvim solidno je bilo. Jack sella kao manijak Blackove napade. Dolph Ziggleru, sakrij se. Usred meča se pojavio Drago na jednoj od struktura kod ograde, gleda s visine i mlatara manijakalno nunchakama. Kako prokleto obožavam ovu poremećnu kompaniju. Evans u naletu bijesa baca flašu vode na njega, Drago se izmiče te Evans sada grabi stolicu. Dame i gospodo, ovo je sada postalo ozbiljno! Black je skoro odnio pobjedu, ali Drago je sišao do ringa i probao Evansa pošpricati nekom groznom tekućinom u Great Muta stilu, no promašio je i nastradao je Black. Evans ga hvata u roll up za pobjedu. PJ Black je ljut na obojicu, mislim da ćemo uskoro imati uz još jedan Drago-Evans meč i PJ Black-Drago. **1/2

drago rsz

Famous B se vraća uskoro. Napravili su za njega sirasti video koji izgleda kao reklama za polovne aute iz sedamdesetih. Poziva sve ništarije, papčine i jobbere da ga pozovu i napravit će od njih zvijezde. I da, njegov broj (423-GET-FAME) je navodno pravi. Da živim u SAD-u probao bih nazvati. Bilo je tako dobro napravljeno da sam pomislio kako su mi zaboravili izrezati reklame. Ustao sam se da premotam, ali onda sam shvatio da nije obična reklama. Svaka im čast, bolju produkciju u wrestling biznisu nećete naći.

famousb rsz

King Cuerno vs Killshot

Killshot je ovdje prikazan kao mlada nada i ozbiljan protivnik Gift of The Gods prvaku, King Cuernu. Cuerno nijem orao braniti svoju titulu u ovom meču. Catrina ima dogovor s Cuernom i ima koristi od njega sve dok je titula u njegovim rukama, zna da neće mijenjati titulu za priliku na Muertesovu titulu.  Odradili su zabavan meč uz žestok tempo. Svaki udarac nogom koji su zadali jedan drugom je odjeknuo gromoglasno, brutalno nešto. Cuerno je bio u vodstvu neko vrijeme, Killshot je dobro kontrirao i ispao ozbiljna prijetnja Cuernu. Ali svejedno mu je Cuerno lupio Thrill of the Hunt, ali tu nije bio kraj. Cuerno ga stavlja u položaj za svoj novi piledriver, ali Fenix spašava Killshota. Dobili su malo više vremena nego openner, odradili pristojan meč s par dobrih trenutaka i nekoliko lijepih udaraca. **3/4

cuerno rsz

Cortez Castro, Cisco i Chavo Guerrero vs Texano

Texano mora eliminirati svu trojicu sam kako bi pobjedio, a Cisco je prvi nastradao superkickom čim je ušao u ring. Kako ga je lijepo zakačio Texano po glavuši. Ulazi Cortez Castro, a za to vrijeme Chavo bijesno gazi jadnog Cisca. Chavo mu je bio prava moralna podrška dok mu je naređivao što da radi. Njega je Texano sredio powerbombom. Ulazi sada vođa i napada Texana s leđa. Matt Striker izjavljuje da je Chavito jedan od najboljih wrestlera ikada, a Vampiro ga pita o čemu on to do vraga blebeće. Cortez Castro se vratio iz mrtvih, uzeo Texanovo uže i udario ga. Chavo ide na pin i pobjeđuje, kukavičluk neviđeni. Texano bijesni i tjera The Crew u backstage. Ovo mi miriše na Chavo-Texano Bullrope meč. **1/4

chavo rsz

Matanza jede svoje nove žrtve, Cueto kaže da mu treba snage i da nije još spreman za borbu. Cueto priča Black Lotusici o svojoj obitelji i nasilnoj majci , koja ga je dok je bio klinjo napala vrućom peglom, a Matanza je zgrabio onu figuru crvenog bika koju Cueto stalno drži kod sebe i udarao je sve do smrti. Lotusici je ovo sve zvučalo tužno, ali Cuetu je ovo sretna uspomena na djetinjstvo, taj dan je shvatio kako oboćava nasilje. Luis Fernandez Gil je ovdje ponovno pokazao svoje glumačke kvaliti, unio je mješavinu emocija pefektno, od sjetne nostalgije do poremećnog smijeha. Dajte ovom čovjeku Emmy!

cueto rsz

Catrina ulazi u Pentagonov dojo, a on odmah traži još jednu priliku da sredi Princa Pumu. Catrina koristi svoje magične moći i pojavljuje se nasred ringa. Odbija mu ispuniti želju, na što Pentagon reagira nasiljem. Izmjenjuju kung fu udarce sve dok je Pentagon nije uhvatio polugu i zaprijetio da će joj slomiti ruku, Catrina se izvlači svojom crnom magijom. Pentagon će ipak dobiti meč, ali zažaliti će ovo, nije trebao stavljati svoje ruke na nju.

pentagon rsz

Johnny Mundo vs Cage

Ako ste kojim slučajem zaboravili, Cage već ima jednu pobjedu nad Mundom iz prošle sezone, a planira i sada napraviti isto. Umišljeni Mundo odmah lupa šamarčinu Cageu, jako glup potez. To je dovelo do nasilnog šaketanja, Mundo izbacuje Cagea izvan ringa i izvodi corkscrew dive. Mundo je time kratko preuzeo kontrolu, Cage se vraća u meč i lupa mu lariat,  nekolikom laktova i Alabama slam. Cage ide po cover, ali je malo podcijenio  svog iskusnijeg protivnika. Mundo opet preuzima kontrolu, ali Cage kontrira u F5. Mundo se lukavo izvlači, stavio je nogu na uže. Cage sada izvodi svoj Weapon X, ali Taya (luchadora iz AAA-a) dolazi i ometa suca. Donijela je neku  zahrđalu šipku koju je gurnula Johnnyu u ring. Mundo udara Cagea šipkom nasred čela i pobjeđuje. ***1/4  Taya i Mundo zajedno udaraju ošamućenog Cagea, nadrapali su kad ih se Cage dočepa.

taya rsz

Sada smo u Catrininom uredu, ulazi King Cuerno. Njemu je dosadilo biti lovinom, želi se što prije riješiti Gift of the Gods titule i traži title meč s Muertesom koji mu pravom pripada. Catrina mu kaže ništa od toga bajo moj, sljedeći tjedan braniš svoju titulu protiv Fenixa u ladder meču!

rsz

Rekao bih da je ovo bila još jedna odlična epizoda. Svaki meč je bio zabavan i sve što se dogodilo je imalo svoju svrhi. Izgradilo se nekoliko mečeva:  PJ Black vs Drago (možda dodaju i Evansa u meč) ; još jedan Pentagon vs Puma ;  Cage vs Mundo i Taya te Fenix vs King Cuerno za titulu u ladder meču. Kvaliteta backstage segmenata i videa im je sve bolja i bolja,  a Gil je i dalje sjajan u ulozi Daria Cueta.

Be the first to comment on "Lucha Underground – Teška mašinerija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*