Lucha Underground – Priprema za novu sezonu

Vjernici! Danas je dan koji ste čekali, danas je dan kada se Lucha Underground vraća na male ekrane. Jedan od najboljih, ako ne i najbolji, wrestling program na planeti često je tema naših razgovora u uredništvu ProHrvanja. Zbog toga smo morali nešto pripremiti za novu sezonu. Razmišljali smo o nagađanjima što će u njoj biti, razmišljali smo o vodiču za početnike, a na kraju smo se odlučili za malo drugačiji pristup. Denis i moja malenkost su se dogovorili – zadat ćemo onom drugom tri stvari koje su vezane uz prvu sezonu kako bi ih on opisao svojim riječima. Nikakva objektivnost, čista subjektivnost. Zadano je moglo biti bilo što, hrvač, potez, cijeli meč, promo, neki moment, bilo što nam u tom trenutku padne na pamet.

Denis je bio prvi koji je zadavao, a na meni je da vam opišem momente koje je odabrao.

Matanza pojeo Baela – Samo prisjećanje tog trenutka traži od mene da se naježim, zgrozim pa čak i razveselim u isto vrijeme. Matanza je lik u kojem i dan danas ništa ne znamo, osim da ga Cueto drži strogo skrivenog, pod ključem. Kroz segmente smo saznali kako je on strah i trepet, a najvažniji trenutak toga bio je onda kada je Crew razočarao svog šefa, a Bael je platio glavom. Doslovno. Ostala dva člana njegova tima, po principu bolje oni nego ja, su poveli svog sudruga pred smrtnu presudu. Šokantan trenutak, nisam očekivao da će otići toliko daleko – nisam očekivao tako brutalnu televizijsku smrt jednog od likova. No funkcioniralo je. Matanza je pokazan kao monstrum koji će pojesti čovjeka, a mi smo dobili informaciju kako je Cueto čovjek s kojim se ne treba kačiti. Ostaje dio s veseljem. Pokazali su mi kako je Lucha Underground nadnaravna i kako nema problema otići do kraja kako bi to pokazala.

Lucha Underground Trios Champions

Disfunkcionalni trios prvaci – Što reći? Za mene je onaj trenutak kada se Son of Havoc, Ivelisse i Angelico svađaju u Ceutovom uredu, nakon priče koja je uključivala ljubavni trokut, jedan od najboljih segmenata koje je prva sezona imala. A sve je bilo tako jednostavno – Cueto ima novi pojas i odlučio je da će njih troje biti jedan od timova koji se bori za njega. Kog briga što ne funkcioniraju, sada moraju, šef je tako rekao. Ta njihova disfunkcionalnost je premostila sve prepreke i na moje oduševljenje uzeli su pojase. Kako je sezona odmicala tako su počeli funkcionirati, a bilo bi još bolje da Ivelisse nije bila ozlijeđena. Odlazak na motorima u završnoj montaži kazao nam je kako su od neprijatelja postali prijatelji i premostili sve što je bilo između njih i zato jedva čekam vidjeti što imaju u planu za njih u novoj sezoni.

Big Ryck segment kod svećenika – Big Ryck je vrlo brzo otpisan, polako sam i zaboravio na njega, a onda smo dobili njegovu ispovijed u ispovjedaonici što je bio sjajan način za povratak lika. Ali ne samo za povratak lika nego i za prezentaciju istoga svima onima koji nisu gledali od početka, u dvije minute sve nam je postalo jasno, što mu se dogodilo, kako su ga izdali, zašto na kraju ima povez preko oko, ali su nam bili jasni njegovi motivi, njegova osveta, njegova želja da naudi onima koji su naudili njemu. A sve to bilo je napravljeno tako da napetost iz sekunde u sekundu raste.

Zatim je red bio na mojim zadatcima koje je Denis opisao:

Drago dobiva otkaz – Prince Puma-Drago meč je bio sjajan, a sve je to lijepo zabiberio El Jefe Dario Cueto svojom “jedinstvenom prilikom”. Totalno nepredvidiva priča koja je mogla otići u bilo kojem smjeru, dosta puta sam pomislio da Puma ostaje bez titule te da planiraju nešto veliko za Draga, da ga neće samo tako otpisati sa showa. Upravo zato sam i znao da će Drago vratiti, a i pri odlasku je rekao Cuetu da će se njih dvojica ponovno sresti.

Dario Cueto Drago

Dario Cueto frizura i stajling – Još od prve epizode sam znao da će lik Daria Cueta biti nešto genijalno. Izgleda ljigavo i lukavo, a stajling mu je također sjajan. Podsjeća na šefa nekog meksičkog narko kartela i svaka riječ koju izusti je zlato. Nismo dugo imali ovako zabavnu diktatorsku ličnost u wrestlingu, Luis Fernandez Gil je ovdje pokazao sve svoje glumačke talente. Ekscentričan i tajnovit zaljubljenik u borbe i sve vrste nasilja je samo jedna od stvari zbog koje religiozno pratimo ovaj show svaki tjedan. Neki su govorili da šefovi negativci spadaju u prošlost, ali Dario Cueto je nešto više od toga. Uzmimo samo za primjer WWE i njihov Authority, to već spada pod Attitude Era relikvije, ni na koji način ih nisu napravili zanimljivim, čista reciklaža stare priče i baš zato fanove muči probava nakon Rawa. Jedva čekam vidjeti kakve je sve to nove paklene planove El Jefe pripremio za Lucha Underground roster, a nešto od toga ćemo vidjeti već večeras na premijeri druge sezone.

Casket meč – Imao sam tehničkih problema baš u najgorem trenutku, propustio sam 2 tjedna Luche i to baš jednu od epizoda na kojoj se dogodio ovaj meč. Čuo sam samo riječi hvale i jedva dočekao da ga napokon i ja pogledam. Malo je reći da sam bio oduševljen, vrhunski ispričana priča i vjerovatno najbolji casket meč ikada. Dobro je što se škrinja mogla prenositi, nije samo stajala na jednom mjestu cijeli meč kao što to inače biva u drugim kompanijama. Ne samo da je bio prokleto zabavan, nego je i bitan meč za nastavak priče i svega što se događalo do kraja sezone.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "Lucha Underground – Priprema za novu sezonu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*