Lucha Underground pregled – Yo estoy Alberto

Kažu da je broj 13 nesretan. Kako za koga, za mene nije pošto živim na tom kućnom broju, a niti za Lucha Underground nije bio. Njihova trinaesta epizoda ponovo je pokazala kako ova mala organizacija ima sve veće ambicije, najbolji pokazatelj je sam kraj epizode, slika iznad vam daje naslutiti o čemu je riječ.

Prije nego krenem, pozvat ću vas da uključite glazbu. Oni su Mariachi El Bronx, svirali su na otvaranju epizode, a ovaj YouTube video donosi malo više njihova rada. Sada kada ste to napravili i fino se smjestili, krenimo kroz događanja epizode.

Son of Havoc (Ivelisse kao pratnja) vs Angélico

Ivelisse je otvorila borbu govoreći o tome kako Son of Havoc nije gubitnik (a je), kako ona ne bi bila djevojka gubitnika (a je) i da će danas pokazati kako svi krivo mislimo o njemu (e to nije). Daleko od toga da je Son of Havoc bio loš u borbi, baš kao i Angélico s druge strane, imao je svojih momenata. Oba su izgledala dobru i ringu i cjelokupni meč možemo tako opisati zato što ništa više ne zaslužuje. Nije bilo nikakve priče iza toga, nije bilo ništa posebno, ali je bilo prilično zabavno, pogotovo sam kraj kada je Ivelisse gotovo dobila poljubac od Angelica. Na kraju ju je Don of Havoc slučajno udario, što ga je koštalo pobjede, a možda i veze.

Veliki šef Cueto u svom uredu razgovara s Mundom, priznaje kako su imali nesuglasice, no kazuje i kako zna da Mundo svaki puta odradi sjajnu borbu pa mu daje jednu s Cage-om za kraj večeri.

Pentagon Jr vs Famous B

Budimo realni Famous B je ovdje bio samo kako bi dobio batine. Dobio je par prilika za napad, ali u konačnici Pentagon Jr je odradio posao uz polugu na ruci koju nije puštao niti nakon što je sudac sudio kraj. Pustio je tek kada smo čuli ‘kvrc’, a zbog toga je i medicinska ekipa morala ući u ring. I dok su doktori gledali hoće li Famous B i dalje biti slavan, publika je navijala za sociopatnog Pentagona Jr, a ovaj im je za nagradu kazao par riječi. Točnije, položio je zakletvu svom gospodara, tkogod on bio.

Sjećate se prošlotjedne epizode gdje na kraju nisam uspio razumjeti jedno ime? E pa sada vam ga mogu reći. Rotunza. Ispada da je Cueto znao o kome se radi kada ga je Angela Fong ispitivala, zapravo izgleda da je znao malo više zato što je ključ oko njegova vrata ujedno ključ koji otvara tamnicu u kojoj je Rotunza zatvoren. Zaista me zanima kuda su krenuli s ovime. Kakav monstrum / demon se skriva iza tog imena.

Drago vs Aero Star

High Flying meč imao je istu problematiku i kvalitetu kao i prvi meč večeri. Bio je to meč samo kako bi imali meč, nismo imali nikakve priče niti išta s čime bi se povezali. Kvaliteta je ponovo bila zabava koju je meč pružio, bilo je tu lijepih poteza u ringu i van njega, dobra struktura i dinamika, a na kraju je Drago dobio meč.

Fenix trenira, dolazi Catrina kako bi mu donijela poruku. Ta poruka je od nje, a ne od Mil Muertesa, a sastoji se od jednostavnog poljupca. Uz komentar da nikome za to ne kaže. Ne volim kada mi to rade ispred kamera tako otvoreno, bilo bi bolje da je segment bio sniman negdje gdje se oni skrivaju od pogleda.

Cage vs Johnny Mundo

Zadnja borba večeri imala je potencijala da bude jedna od najboljih borbi koje je Lucha Underground imao. Cage i Mundo su kvalitetni da to naprave, ali to se nije ostvarilo iz jednostavnog razloga, ova borba je bila osmišljena tako da naš pozitivac (Johnny Mundo) dobije poštene batine i ostane sam protiv svih. Borba je bila sjajna dok se King Cuerno nije umiješao u nju i uzrokovao diskvalifikaciju. Napao je Munda i njegovu nogu, praktički se iživljavao na njemu. Cage je već bio na vrhu stepenica, na putu prema svlačionici, kada je Cueto izašao iz ureda kazavši kako ne želi da se na ovaj način završi njegov meč od pet zvjezdica te naredio ponavljanje meča. Bilo je jasno kako Mundo nije u stanju boriti se, premda je i takav pružio dobar otpor, no na kraju je ipak izgubio. Cage je došao do pobjede i bio je očigledno zadovoljan samim sobom.

Kraj sam vam već najavio. Cueto na telefonu, očigledno u važnom razgovoru zato što je imao starinski crveni telefon kao u vrijeme Hladnog rata. U tome ga prekida netko na vratima. Taj netko je Alberto. Alberto El Patrón. Namignuo nam je i dao dodatnog povoda se i idući tjedan provedemo uz Lucha Underground.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*