Lucha Underground pregled- Vrijeme bogova i ljigavih policajaca

Četvrta Lucha Underground epizoda druge sezone nam je stigla, te kao i prethodne, nije razočarala. Stvari su krenule polako, u Katrininom uredu gdje je Ivelisse došla kazati kako ona i njeni momci čekaju priliku razbiti Trios prvake i osvetiti im se. No, prije toga, kako se revanš ne dobiva automatski, morat će zaraditi tvoju titulu.

I tako su nam postavili prvi meč – Ivelisse, Son of Havoc i Angélico vs Chavo Guerrero, Cortez Castro i Mr. Cisco. Sam meč nije bio ništa specijalno, miljenici publike su dobili, dok je Ivelisse pokazala kako je zbilja dobra u ringu. Šteta što je prvu sezonu bila ozlijeđena. I dok su pobjednici otišli slaviti, u ringu smo imali tenzije između članova gubitničkog tima. Srećom po njih, došao je El Texano i razbacao ih, i njegovo vrijeme osvete je stiglo. Jedino što mi nije sjelo u ovom segmentu je obleka koju sada Texano ima.

Johnny Mundo imao je sjajan segment u kojem smo ga vidjeli kako trenira (mislim kako su ovim zadovoljili i dobar dio ženske publike), ali su se dotaknuli i kraja prošle sezone te pokazali kako je Mundo održao svoju riječ te da Alberto El Patron zbog njega više neće hrvati u Lucha Underground ringu. Još nam je kazao kako on treba biti prava zvijezda kompanije, a put do toga voditi preko mašine Cagea.

S ledom na ramenu Cortez Castro odmarao je u svlačionici, poraz je bio bolan, ali ne tako bolan kao dolazak njegovog ‘prijatelja’, još jednog policajca na tajnom zadatku. Joey Ryan mu je kazao kako je on bolji murjak od njega zato što obavi svoj posao, te će mu pokazati kako je bolji hrvač od njega. Bilo je ovo genijalno. A Joey Ryan je mnoge vratio u osamdesete, kao da gledam Tom Sellecka kao Magnuma.

Minutu kasnije Joey Ryan je debitirao. Predstavljanje je bilo sjajno, polijevao se dječjim uljem, što vas je moglo nasmijati, baš kao i dotaknuti stereotipnost hrvanja – ovo je način na koji će policajac na tajnom zadatku razmišljati o hrvanju. Njegovi potezi, i lizalica u ustima, bili su potpuno ljigavi, ali to je razlog zašto volim i zašto ćemo dodatno voljeti njegovog lika. Protivnik mu je bio Cage, usprkos par near fallova, Joey Ryan je doživio istu debitantsku sudbinu kao i PJ Black – poraz. Tijekom meča očekivao sam kako će se Johnny Mundo umiješati, prevario sam se zato što se to dogodilo par sekundi nakon kraja meča. Par udaraca, priprema za završni potez i kontra mašine. Na kraju je Cage ostao stajati. Johnny, morat ćeš se malo više potruditi idući put.

Rey Mysterio i El Dragón Azteca treniraju. Na prvu je to izgledao kao još jedan takav segment, a onda smo shvatili poantu. U pauzama Rey priča priču o ocu Daria Cueta, o legendama i predajama. O paktu koji su Cueta i Azteca sklopili, da jedni drugima ne ulaze na područje ako im je život mio. Oh da, i o tome kako je Cueto stariji žrtvovao svog sina kako bi u njegovo tijelo ušao bog. Da. Dobro ste čuli. Matanza nije čudovište, on je tijelo koje obitava bog.

Lucha Underground s02e04 Puma Pentagon

Završni meč večeri bio je toliko očekivati Prince Puma protiv Pentagona Jr. Dva momka koja publika obožava bili su nošeni istom, a oni su za uzvrta pružili sjajan meč. Bilo je puno akcije, sjajnih poteza i tempo je bio fantastičan. Bilo je užitak gledati, a onda je došao kraj. Pentagon je prebacio surfboard u pin, a prije nego je sudac kazao tri Puma je podigao ramena i dosuđen je kraj meča. Prvo sam pomislio kako je to još jedan glupi završetak kakve na tjednoj bazi gledam na RAWu, a onda je sudac podigao Puminu ruku. Onog trenutka kada je Puma podigao ramena, Pentragonova su ostala na tlu u trenu kada je sudac kazao tri. Praktički je Pentagon pinao sam sebe. Bilo je to sjajno odrađeno. Pokazali su kako je Puma morao iskoristiti pamet kako bi ga dobio i kako je to protivnik kojeg se itekako treba bojati. No ni tu nije bio kraj, Pentagon ljut zbog pobjede napao je sudca, zatim ga je Puma oborio i postavio u poznati položaj – onaj kojeg koristi kada drugima lomi ruke. I zbilja sam se pitao hoće li to napraviti. Odgovor je bio ne – Puma je pravi pozitivac. Bio je to sjajan kraj koji je samo dodao ulja na ovu zavadu.

Za kraj segment – Sexy Star bježi hodnicima pošto je nešto progoni. Dolazi Mack kako bi je primirio, spreman prebiti Motha koji joj je to učinio. No tada saznajemo kako ovog puta nije on, nego ona – njegova sestra. Premda ćemo se još malo strpjeti kako bi vidjeli njen izgled.

Svaka epizoda bolja je nego prethodna, u nekom trenutku će doći zatišje, ali ono će biti pred oluju. Do tada ćemo uživati u trenutnoj oluji.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "Lucha Underground pregled- Vrijeme bogova i ljigavih policajaca"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*