Lucha Underground pregled – Tko je on?

Nakon što nam se prošlog tjedna pojavio Alberto El Patrón očekivali smo nova Lucha Underground epizodu i moram vam reći kako nije razočarala.

Počela je upravo tamo gdje je zadnja završila – u uredu. Dario Cueto i Alberto imali su malen razgovor u kojem je čak i bio spomenut misteriozni ključ iza kojeg se skriva još misterioznija osoba. Ako je ovo prvi Lucha Underground pregled kojeg čitate ovo vam neće imati smisla, no prošli tjedan saznali smo puno u ključu, dok je danas ovo bilo jedino spominjanje te priče. Na ovaj način su pokazali kako ne mogu sve staviti u sat vremena, ali mogu spomenuti i reći nam kako nisu zaboravili na to. Lijep mali detalj.

Alberto nije dobio odgovor na pitanje što on otključava, al je dobio ono što je tražio – priliku da u ringu nešto kaže. Cueto nije bio oduševljen tom idejom, kazavši kako je ovo mjesto borbe, no kada mu je Alberto kazao da će tim govorom promijeniti njegovo borilište i će idući zahtjev kojeg mu uputi biti onaj u kojem traži krv, veliki šef je pristao. Bio je to sjajan poziv za nastavak gledanja.

Argenis vs Fenix

Prva borba večeri donijela nam je dva maskirana borca i ponešto brzih poteza. Nije to bila borba koja će se pamtiti, to je bila borba u kojoj smo trebali nastaviti vidjeti nastavak Fenixove priče. Temperatura je porasla kada je usred borbe Catrina ušla u dvoranu i malo po malo se šetala oko ringa ne skidajući pogled s Fenixa. Njega to nije omelo, dovršio je svog protivnika i bio je spreman izaći iz ringa kada je Catrina ušla u isti samo kako bi se nadvila na poraženog Argenisa, izvela Lick of Death (doslovno je polizala protivnika) i dalje ne skidajući pogled s Fenixa. To je bila nekakva poruka, samo kakva? Iduće epizode će nam to otkriti, ja se barem nadam.

Nije to bila jedina njena uloga večeras, uslijedio je promo u kojem ona i Mil Muertes izmjene par riječi prije nego što je on jednom rukom primi za vrat i podigne kao da je vrećica iz dućana. U njenom pogledu nije bilo niti mrve straha, no kada on napusti sobu u njenom disanju vidjet će se kako je taj pogled bio samo dobra gluma. Na kraju svega toga najgore je prošao Chavo Guerrero. Zašto on? Pa kada je Muertes izlazio upravo mu se on našao na putu.

Big Ryck je bio idući. Mjesto radnje: ispovjedaonica. Tražio je savjet od svećenika podsjećajući nas na trenutak kada su mu na oku ugasili cigaru. Kada je dobio blagoslov, zahvalio se i kazao kako mu je i Bog kazao da će dobiti svoju osvetu. Pritom je kresnuo po upaljaču kako bi upalio cigaru, a sve to otkrilo je crni povez preko oka. Bilo je vrlo dobro, no htio sam čuti onu dramatičnu muziku iz sapunica.

Son of Havoc vs Johnny Mundo

Odmah ću vam reći kako je ovo za mene bio najbolji, ne samo najbolji meč, nego trenutak večeri, premda je onaj s kojim će se epizoda zatvoriti bio njemu bok uz bok. Ovo je samo stvar mog osobnog ukusa. Borba je u početku bila izjednačena, oba borca su pokazala zanimljiv repertoar poteza i oba su izgledala vrlo jako. Ono trenutka kada je Mundo preuzeo inicijativu umiješala se Ivelisse kako bi spasila svog momka. Nakon toga pa do samog kraj borbe Son of Havoc će biti dominantan. Spremao se izvesti shooting star press, no što je Ivelisse više htjela da ga on izvede, to je on bio sporiji, kao da likuje nas svojim protivnikom. Na kraju ga je to koštalo pobjede. Šteta. Navijao sam za njega zbog toga koliko je u meču pokazao.

No nije ni Mundo mogao slaviti, kao i prošlog tjedna pojavio se King Cuerno, zadao par udaraca i sve dovršio svojim Thrill of the Hunt završnim manevrom.

Ricky Mandel vs Pentagon Jr.

Najbolji trenutak ovog kratkog meča izvukao mi je osmjeh na lice. Sudac je već bio spreman reći tri i proglasiti Pentagona pobjednikom, a onda je sam borac podigao svog protivnika kako se meč ne bi završio prije vremena, kako bi se sadistički nastavio iživljavati nad Rickyem. Nakon pobjede ponovo je protivniku uništio ruku, prije nego je izgovorio da je svom gospodaru pridonio još jednu žrtvu. Tkogod njegov gospodar bio. Publika je možda malo previše uživala u toj zlobi.

Alberto El Patrón

Trenutak kojeg su svi čekali, Alberto je napokon stupio nogom u Lucha Underground ring. Pun energije, u skupom odijelu i s AAA World Heavyweight Championship u rukama došao je pred oduševljenu publiku. Bilo ga je teško čuti i razumjeti iz dva razloga – buka je bila ogromna i to što uz vrlo jaki naglasak zvuči kao da govori takozvani Spanglish. Ukratko je rekao da je došao na mjesto gdje izgovorena riječ ima svoje značenje, a ne da ti se prvom prilikom zabije nož u leđa zbog različitosti, time se osvrnuo na rasističke uvrede zbog kojih je napustio WWE.

Taman kada je govor postao zanimljiv naglo je prekinut. Par udaraca debelim konopcem srušilo je ovog sjajnog borca, a za sve to zaslužan je El Texano Jr., borac kojem je El Patrón uzeo ranije spomenuti AAA pojas. Ako ne znate AAA (Asistencia Asesoría y Administración) je meksička organizacija čije borce možemo gledati u Lucha Underground, a El Texano Jr. je do prosinca prošle godine bio njen prvak. Imao je vladavinu dugu 735 dana bez prekida, osim što je oborio taj rekord, postao je čovjek koji ne unutar organizacije najdulje držao tu titulu. Ovim je dao do znanja da je želi nazad, a isto tako nam je dao do znanja da bi ga još koji puta mogli vidjeti.

Najveći problem prošlog cijelog ovog segmenta bio je upravo El Texano Jr. Ja nisam znao tko je on, a niti publika nije znala bolje, a ispada da je on itekako velika faca. Sva sreća kako sam ja imao Wikipediju prilikom pisanja. Da sam bio u publici imao bih upitnik iznad glave s pitanjem ‘tko je pak ovaj?’ No to ne umanjuje činjenicu kako je ovo bila još jedna intrigantna epizoda koja postavlja sjajne temelje za nastavak.

Do idućeg tjedna, recite mi u komentarima svoje mišljenje o Lucha Underground epizodama, a zatim to isto napravite na forumu.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

1 Comment on "Lucha Underground pregled – Tko je on?"

  1. Dobar review.
    Albertov promo je bio super. Stvarno mi je zao sto su ga otpustili prosle godine, pogotovo nakon sto je imao tako dobru 2013. godinu i kad mi je postao jedan od drazih wrestlera u WWE-u. :/

Leave a comment

Your email address will not be published.


*