Lucha Underground pregled – titula na liniji

Još jednu epizodu započinje Dario Cueto. Razgovarao je sa Prince Pumom i njegovim menadžerom, Konanom. Dario želi uvećati vrijednost Trios Tag Team titula i zato od Pume traži da nađe dva partnera  sa kojima će se boriti u turniru sljedeće sedmice. Takođe, najavljuje i meč za glavnu titulu večeras: Prince protiv Cuernoa. Mislim da bi bilo previše da Puma trži dvije titule, i to dvije najvažnije u kompaniji, ali samo stavljanje glavnog champa u turnir dovljno daje istom na važnosti.

 

1. Son of Havoc, Ivelisse & Angélico vs Drago, Aerostar & Fenix – Trios Tag Team Championship Tournament match – ***

Ovaj meč me interesovao jer sam očekivao da će doći do svađa unutar timova a tako je i bilo. Takođe sam očekivao dosta flyerskih stvari i bilo je i toga. Aerostarov skok sa Fenixovih ramena s početka meča je izgledao poprilično kul. Bilo je još par dobrih spotova. Izdvojio bih dio kada je svako preskočio prvi konopac i srušio protivnika na svoj način. Izdvojio bih i Angélicovo loše sellanje, koje je izgledalo prilično neubjedljivo, kao minus ovome meču. Na kraju je Ivelisse odbila traženi tag in od strane Havoca i napustila ovaj meč, ali tada se desilo nešto poprilično glupo – Drago i Aerostar su se, odjednom, počeli šamarati. Ne bi bilo glupo da nisu tokom čitavog meča, do tog momenta, sarađivali kao da su najbolji prijatelji. To je još jedna stvar koja je izgledala neubjedljivo i, da tako kažem, lažno. Son of Havoc je nakon tog “ispada” donio pobjedu svome timu. Drago mi je što su oni pobjedili, jer su kao tag mnogo zanimljiviji od svojih protivnika a Drago i Aerostar nisu završili svoj Best of 5 Series, tako da bi bilo glupo da su uzeli pobjedu. Sve u svemu, dobar meč.

 

Prince Puma je za prilično kratko vrijeme našao svoje partnere turnir. Konan je došao i rekao da bi Hernandez bio sjajan izbor, ali da ostaje još jedno upražnjeno mjesto. U tom momentu se pojavio Johnny Mundo koji se ponudio za to isto mjesto, što je značilo kompletiranje tag tima.

 

2. Sexy Star vs Super Fly – Mask vs Mask match – **1/2

Da se podsjetimo: poršle sedmice su Sexy Star, Super Fly i Pentagon Jr. učestvovali u tag team turniru i izgubili. Nakon meča Pentagon Jr. je napao Super Flya, ali ga je Sexy spasila. Ovaj meč je bio najavljen kao singles match, ali je Dario izašao na početku meča i promijenio ovo u Mask vs Mask meč. Stipulacija ovog meča je takva da gubitnik mora skinuti svoju masku. U ovom slučaju je to bio Super Fly. Tako je i bilo. Iskreno, ne shvatam poentu ovoga. Skidanje maske u kompaniji kao što je ova ne znači ništa drugo do poniženje. Nakon meča, Sexy i Super Fly su se zagrlili, ali Pentagon Jr. je ponovo napao Super Flya. I dalje ovo ništa ne znači, osim da se priča između ovo troje boraca nastavlja. Meč kao meč je bio solidan i to je sve.

 

 

3. Prince Puma/w Johnny Mundo & Hernandez vs King Cuerno/w Cage & Texano – Singles match for Lucha Underground Championship – ***1/4

Obojica su imali nekoga na svojoj strani i očigledno je ko se sljedeće sedmice bori u turniru. Bilo je za očekivati da će neko umiješati u meč, što je na kraju i presudilo. Cage i Texano su igrali mnogo prljavije od Pumine ekipe, ali ipak, na kraju je Hernandez omeo Cuernoa i Puma je uspio sačuvati titulu. Meč je bio dobar, ali ne više od toga. Bilo je par dobrih spotova, ali i loših stvari u meču, recimo, tajming… Nakon meča smo imali brawl timova, koji je izgledao odlično a to je ujedno bio i prikaz onoga što nas čeka sljedeće sedmice. Ja, lično, jedva čekam.

 

Još jedna dosta dobra epizoda Luche Undergrounda. Mečevi nisu bili nešto naročito, ali mi se sviđa razvoj priča.

8/10

Be the first to comment on "Lucha Underground pregled – titula na liniji"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*