Lucha Underground pregled – Taya traži osvetu

Ovu epizodu otvara Taya. Taya izlazi pred publiku sva naživcirana, i poziva Antonio Cueta da izađe, i da mu kaže da želi borbu s njegovim sinom Matanzom, jer je Matanza uništio njen najsretniji dan. Antonio izlazi iz ureda, i zakazuje novi Sacriface to the Gods meč.

Matanza vs Taya
Taya je krenula agresivno. Pružila je najveći otpor od svih Matanzinih žrtvi. Međutim kada je polagano počela gubiti prednost, dolazi Johnny Mundo i spašava ju. Mundo je zatim nekoliko puta udario Matanzu, te je na kraju napravio End of the World. Njih dvoje zajedno napuštaju temple.

 

Mil Muertes & Fenix vs The Mack & El Dragon Azteca Jr.
Meč je započeo s brawlom. Bio je ovo Tornado Tag Team meč, što znači da su svi sudionici meča mogli biti u ringu u isto vrijeme. Jako dobro bookiran meč, u kojem je svaki od boraca imao svojih trenutaka. Do samoga kraja je bio izjednačen i jako zanimljiv. Vidjele su se tenzije između Fenixa i Mil Muertesa, radi njihove prošlosti, ali usprkos svemu, uz nekoliko tag team poteza, dolaze do pobjede. Nakon meča imaju jedan oštar staredown, ali se razilaze u miru.

 

Beautiful Brenda i Famous B se nalaze u ringu. Famous B ima jednu novost, a to je da se on vraća iz hrvačke mirovine, i da večeras ima meč. Meč je bio protiv Ricky Munda.

 

Famous B (with Beautiful Brenda) vs Ricky Mundo
Ricky izlazi sa svojom lutkom koju postavlja u kut ringa, i meč započinje. Ricky stvara ogromnu prednost nad Famous B-om, bacajući ga po ringu. Kada je Famous B konačno vezao dva dobra udarca Ricky kontrira s Lariatom, a onda radi Neckbreaker Driver za pobjedu. Nakon meč Ricky Mundo uzima mikrofon i govori kako mu je žao što su Johnny i Taya napustili temple jer im ima nešto važno za reći. Ricky kaže da je on odgovoran za Matanzin napad nad njima, jer ga Johnny uopće ne poštuje. I to sve zahvaljujući Tayi. Izaziva Tayu na meč na Ultima Luchi Cuatro. Nakon toga radi Crossface nad njenom djeverušom, Beautiful Brendom.

 

Pentagon Dark vs Reklusa
Pri Pentagonovom izlasku, Reklusa ga napada. Van ringa su proveli dosta vremena, tu je Reklusa izvukla deblji kraj, jer ju je Pentagon bacao na stolice u publici, bacao na apron, i udarao ju Superkickovima. Kada su se vratili u ring Reklusa je povratila malo momentuma, i zamalo pinala Pentagona nakon fantastičnog Tornado DDT-a. Slijedi Pentagonov Penta Driver, ali događa se odličan near fall. Pentagon pokušava još jednom pinati Reklusu nakon Package Piledrivera koji je završio na apronu, međutim Reklusa još jednom kickouta. Nakon toga ona pogađa Canadian Destoyer, ali i Pentagon kickouta. Pentagon ponovno radi Package Piledriver, ali ovoga puta usješno završava meč. Poslije meča Pentagon ju stavlja u poziciju za The Sacriface, ali ipak se predomišlja i ispod ringa uzima pribadače. U ring uskače Marty Martinez i napada ga sa žičanom bejzbol palicom, te spašava Reklusu. Reklusa ispod ringa uzima benzin kojeg prosipa po Pentagonu, a Marty Martinez pali upaljač iznad Pentagonovog tijela, i tako završava segment.

Be the first to comment on "Lucha Underground pregled – Taya traži osvetu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*