Lucha Underground pregled – prva sezona je gotova

I evo ga, posljednja veče Ultimo Luche! Svi smo ovo dugo iščekivali pa da ne dužimo dalje sa uvodom…

1. Johnny Mundo vs El Patron – ***3/4

Vrlo dobar meč za početak ovoh showa, iako moram priznati da sam očekivao i više. Svakako njihov prvi meč je bio dosta bolji i jedan je od najboljih u ovoj sezoni najboljeg sedmičnog pro rvačkog showa, ali i ovaj je bio dosta interesantan. Dosta spotova, kontri, stiffa… Patron je zaključao Munda u Armbar, Mundo je tapkao, ali je sudiaj bio oboren. Na kraju se umiješala Melina i pomogla Johnnyu, koji je i pobjedio u tome meču. Dok su se Melina i Johnny ljubili Alberto se pridigao a onda je počeo da brutalno prebija svog protivnika. Nakon toga je i Melina dobila po zadnjici (bukvalno), što je bio smiješan prizor, a potom smo imaili i jedan ne tako smiješan ni prijatan prizor a to je Johnnyevo, dodao bih, nenormalno, krvarenje.

Čovjek koji je i do sada pomagao Black Lotus sada je došao da je oslobodi iz zatvora, no tada je na scenu stupio Dario Cueto i na kraju je Lotus počela da davi svoga “spasioca”, a možda čak i ubila. Nakon toga je Cueto otključao ćeliju u koju je najvjerovatnije smješten Matanza, što je bio odličan hajp.

2. Pentagon Jr. vs Vampiro – Cero Miedo match – ****1/2

E ovako, prije nego li počnem sa komentarisanjem ovoga meča, želim da se unaprijed izvinem onima koji su “osjetljivi” na caps lock jer sam na internetu naišao na gomilu takvih slučajeva, ali opis ovakvog meča ne može proći bez toga. Prvo da pohvalim Vampirov ulazak u stilu sveštenika, pape, kojeg god sveštenog lica da je u pitanju. A onda da kažem kako je ovo jedan od najboljih mečeva koje sam pogledao za ovih dosta godina koliko gledam profesionalno rvanje. U top 10, ako ćemo preciznije. Od ovoga meča sam povrh svega očekivao izvrsnu priču i dobio sam je. Nisam očekivao odličnu akciju, ali sam dobio i daleko više od toga. Nisu štedili svoja tijela i to je u potpunosti opravdalo naziv stipulacije. Otići ću toiko daleko i nazvati ih manijacima, ali u pozitivnom smislu. To da je to kakva su sve oružja koristili za nepovjerovati i galoni krvi su učinili ovaj meč jednim od najboljih deathmatcheva ikada. Već nakon nekoliko minuta su obojica nenormalno krvarila, ali onog momenta kada je Vampiro izvadio sto i zapalio ga skočio sam i počeo vikati:

-“NE, NE, STANI, DOBIĆU SRČANI, NE… NEEEEEE!”

A onda su proletili kroz taj isti sto. Pentagon je pobjedio, a onda nas je sačekalo još jedno ogromno iznenađenje i nešto bez čega ovaj meč ne bi imao ovakvu ocjenu. I nisam bio baš uzbuđen oko ovoga meča a i nisam ovu priču smatrao nečim baš dobrim, zapravo mi je način na koji je konačno najavljen bio bezveze, potpuno očekivan i već viđen, ali je post-meč segment sve razjasnio i učinio tu priču odličnom. Vampiro je rekao da je on Pentagonov master. Što je bio šok. Dalje nemam šta da kažem, ukoliko niste do sada pogledali meč ispravite to ovog momenta i počastite svoj mozak (a i stomak ukoliko vam je market u blizini, grickalice provjereno pašu uz ovo).

3. Aerostar vs Bengala vs Big Ryck vs Fenix vs Jack Evans vs King Cuerno vs Sexy Star – 7-Way match for the Lucha Underground Gift of the Gods Championship – ***1/4

Dosta dobar spotfest, otprilike onoliko dobar koliko sam očekivao da će biti. Aerostar je izveo dobar skok, sličan onome što smo do sada nekoliko puta vidjeli od Angelica. Ishodom sam malo razočaran, želio sam da Jack Evans pobjedi, a ne Fenix, ali dobro.

4. Texano vs Blue Demon –  No Disqualification match – *3/4

Kratak meč, ustvari na početku je uz Cuetovo odobrenje dodana stipulacija. Ništa posebno, dosta je podsjećalo na WWEove segmente sa Rollnsom i pomoć Securitya, kao što je Blue Demon to sada imao i lako odnio pobjedu, iako uz pomoć i Chava Guerrerra.

5. Mill Muertes vs Prince Puma (c) – Singles match for Lucha Underground Championship – ****

Još jedan odličan meč, sjajan za kraj večeri i izvrsnog showa. Odlični spotovi, Muertes je uglavnom ubijao Pumu a ovaj je to sjajno sellao. Sasvim očekivano, Muertes uzima titulu. U pravo vrijeme, Puma je inače dovoljno dugo bio prvak.

I tako, Lucha je zasitila sve nas gladne dobrog rvanja, ali mi ipak želimo još! Predivna scena za kraj prve sezone: svi učesnici kreću svojim putem i nemilosrdno nas ostavljaju da čekamo drugu sezonu.

 

9.2/10

bi bila ocjena za ukupan Ultimo Lucha show.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*