Lucha Underground pregled – nove Tag Team titule!

Ovosedmična epizoda Luche počinje segmentom u Dario Cuetovoj kancelariji. Big Ryck je došao u pratnji Killshota i The Macka. Bio je poprilično ljut, ali David im je ponudio učešće u turniru za nove Tag Team titule, koji počinje večeras. Momci su izgledali poprilično opasno, a i da ne bi otišli praznih ruku, uzeli su nešto novca. Ovo je izgledalo veoma dobro.

1. Angélico vs Johnny Mundo – Singles match – ***1/4

Prethodne sedmice Angélico je imao dobar meč protiv Son of Havoca a i ove sedmice je pokazao svoja umijeća rvanja. U potpunosti je dominirao prvih nekoliko minuta meča, no onda je Mundo uzvratio istom mjerom i imali smo dobar meč, veoma zabavan za gledati. Vidjeli smo dosta dobrih poteza i skokova a naročito je dobar bio kraj u kome je Mundo kontrirao Hurricanranu Powerbombom sa turnbucklea i, nakon svog finishera, završio meč.

https://www.youtube.com/watch?v=81ejZjUntvU

Imali smo video promo za neku ženu, kojoj, nažalost, ne znam ime. Pričala je kako joj neko ubio roditelje, kako je željela da ubije ubicu i da se osveti, no čovjek po imenu El Dragon Azteca ju je oteo i učio borilačkim vještinama. Promo je izgledao dobro.

U backstageu su razgovarali Johnny Mundo i Alberto El Patron. Alberto je prvo čestitao Johnnyu na “impresivnoj” pobjedi večeras, ali je kasnije taj razgovor prešao skoro u svađu. Možda bi ovo moglo značiti da ćemo imati zavadu između ove dvojice, čemu se ja, u potpunosti, radujem, jer ih obadvojicu smatram dobrim rvačima.

Ponovo smo imali segment u Dariovoj kancelariji. Tamo je razgovarao sa Sexy Star i najavio večerašnji main event, odnosno prvi meč turnira za Trios Tag Team titule – Big Ryck i njegovi momci protiv Sexy Star, Super Fly i Pentagon Jr. O segmentu kao segmentu nemam šta za reći, ali mi se ove titule čine nekako kul.

2. Drago vs Aerostar – Round 4 match – **

Ovo je bio četvrti meč “Best of 5 Seriesa”. Aerostar je imao prednost 2:1 i, prema tome, bilo je za očekivati da Drago pobjedi, jer da je izgubio, Aerostar bi bio pobjednik ove serije mečeva. Meč je bio solidan, vidjeli smo nekoliko dobrih flying poteza i sada nam predstoji finalni meč, u kojem imamo određenu dozu neizvjesnosti jer ulaze u meč rezultatom 2:2. Više bih volio da Aerostar bude pobjednik, jer je, po mom mišljenju, bolji u ringu od svoga protivnika. Drugim riječima, više zaslužuje to.

Još jedan segment u vezi sa novim titulama. Ovoga puta, Dario stvara Tag Team, koji čine Angélico, Son of Havoc i Ivelisse, što je zanimljiva stvar. Njih troje već imaju zajedničku istoriju: prije par sedmica je Angélico imao meč protiv Ivelisse, u kojem je specijalni sudija bio Son of Havoc. Prošle sedmice je Havoc imao meč protiv Angélica, ali je tokom meča raskinuo sa Ivelisse i sada će biti zanimljivo gledati ih kako zajedno sarađuju, odnosno, da li će uopšte sarađivati.

3. Big Ryck, Killshot & The Mack vs Sexy Star, Super Fly & Pentagon Jr – Trios Tag Team Championship Tournament match – ***

Pa, meč je bio dobar, ali ništa naročito. Vidjeli smo par dobrih stvari, recimo, Tope Con Hillo Killshota i Macka, ona Hurricanrana Sexy Star sa turnbucklea… Ryck je ovdje pokazao da je najveći i najjači, ali je on malo usporio tempo meča. Kraj je bio dobar, Killshot, Mack i Ryck su timskim radom uspjeli izboriti pobjedu. Nakon meča, Pentagon je, ljut zbog poraza, napao Super Flya, no Sexy ga je spasila.

https://www.youtube.com/watch?v=v8-kgP_7vcA

Ovo je bila vrlo dobra epizoda. Bilo je dosta segmenata, što je dobro. Mečevi su, uglavnom, bili dobri. Turnir za nove titule je zanimljiva stvar i vjerujem da će biti zabavno za gledati.

8/10

Be the first to comment on "Lucha Underground pregled – nove Tag Team titule!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*