Lucha Underground pregled – Ljubavni trokut

Hram borbe ponovo nam je otvorio svoja vrata, s nestrpljenjem sam čekao što će nam Lucha Underground ovog puta pripremiti. Bio sam spreman da će jedna epizoda ući u oštri zavoj nakon dugog ravnog dijela i konstantnog ubrzanja te spustiti u nižu brzinu. Ovo je bila ta epizoda.

Chavo Guerrero vs Mil Muertes

Lagao bih da kažem kako me je ovaj meč izuo iz cipela, zapravo, niti jedan u današnjoj epizodi to nije napravio. U ringu se nešto događalo bio bi njegov najbolji opis, a prava akcija krenula je onog trenutka kada se na stepenicama povrh dvorane pojavila Catrina. Minutu il’ dvije kasnije Mil Muertes je dobio meč, a onda je krenula drama. Naredio je da za njega odradi svoj Lick od Death, pritom ju je vukao za kosu i primao za vrat, sve zato što je odbijala poslušnost. Muertesu je prekipjelo i bio je spreman na njoj izvesti svoj završni manevar, kako bi pokazao tko je gazda, a onda se poput princa na bijelom konju pojavio Fenix (koji nije bio u bijelom niti je imao konja). Pomogao joj je, izveo je iz ringa, a onda je dobio poljubac pun srasti u manirama meksičkih sapunica. Mil Muertes je izgubio nešto što mu je ‘pripadalo’ uz pogled koji nije skrivao bijes.

Black Lotus otključava vrata koja vode prema misterioznom čudovištu, za to vrijeme Dario Cueto daje The Crew-u priliku da budu zadnja borba večeri iz instrukciju da prebiju i ponize svoje protivnike.

Angélico vs Ivelisse

Originalno je u borbi trebao biti Son of Havoc, al njegova bolja polovica odlučila je sebe staviti u meč umjesto njega. Ipak je on izgubio zadnje dvije borbe pa da mu ona pokaže kako se to radi. I pokazala je, na kraju je dobila meč u kojem je cijelo vrijeme napadala, ponajprije zbog toga što je Son of Havoc pomogao u ključnom trenutku. Angélico je izgledao pomalo kavalirski nastrojen s dozom James Bond romantičnih manira za vrijeme meča. Nije se htio tuči s njom, bilo je to svima jasno.

Intervju kojeg je Vampiro imao s Texanom bio je sjajno odrađen. Cijeli je bio na španjolskom, što je dalo dodatnu dimenziju, a isto tako je odgovorio na pitanje koje su mnogi imali na kraju prošle epizode – tko je on? Objasnili su kako je najdulji AAA šampion, kako mu je Alberto El Partón ukrao pojas i kako je došao vratiti ono što je njegovo. Očigledno nastavljaju AAA priču ovdje, bit će zanimljivo vidjeti direkciju kojom se kreću.

SuperFly vs Texano

Meč je poslužio samo kako bi vidjelo što Texano može u ringu, a služio je kako bi vidjeli reprizu prošlotjednog kraja samo s obrnutim ulogama. Došao je Alberto El Patrón i uz gromoglasno odobravanje publike onim konopcem prebio čovjeka koji ga je tjedan dana ranije prebio.

Cueto je danas imao puno uredskog posla. Cage ga je tražio priliku za naslov protiv Pume, no dobio je meč koji nije za naslov pa ako u njemu dobije, dobit će i priliku za naslov. Osim toga je bacio pojas kojeg je rastrgao i rekao velikom šefu da nabavi neki bolji prije nego je napustio prostoriju. Cueto nije stigao ni razmisliti, uletio je Chavo kazao da daje otkaz, šef mu je poželio sreću i rekao da su mu vrata njegovog hrama uvijek otvorena.

Za to vrijeme Black Lotus je našla što je tražila, Rotunzu u kavezu, i kazala mu da još od kad je bila djevojčica sanja da ga ubije svojim golim rukama. Ja nemam takve snove, ali moram reći kako mi ovaj segment iz tjedna u tjedan postaje sve mističniji, a to je svakako dobro.

Sexy Star, Piminela Escarlata, Mascarita Sagrada vs. The Crew

Zadnji meč večeri bio je veliko razočarenje, barem meni. The Crew (Cortez Castro, Mr. Cisco, & Bael) je krenuo veoma snažno, par udaraca kendo štapovima tome je pripomoglo. Njihovi protivnici izgledali su kao nogometni trećeligaš koji je u kupu primio dva gola u prvoj minuti utakmice. Prvo je Escatlata prebijen(a), zatim je Mascarita Sagrada prošao kroz istu sudbinu, ostala je samo Sexy Star. Pošto je to bio no-DQ meč bez ijednog taga, ona u toj borbi nije smjela imati šanse. Sama protiv cijelog Crewa, nakon što je već dobila priličan broj udaraca od njih?

Lucha Underground se ovdje odlučio za završnicu kakvu nam WWE na tjednoj bazi servira u svojim tjednim emisijama. Sexy Star je pokazala zaista puno, bila je sjajna, no to nikako nije bilo dovoljno da bi me uvjerilo u njene šanse za pobjedu. Zato je najbolje napraviti ‘vidi Dražen Petrović’ manevar – nadati se da će protivnik pogledati i da ćeš ga dobiti. Ovog puta je tu ulogu odigrao Big Ryck u kojeg je Crew samo gledao, a Sexy Star je to iskoristila za pobjedu. Uspjeli su i njegov povratak, nakon sjajnih promoa, napraviti zaista nezanimljivim. Samo je stajao uz ring, nije ništa napravio, a slušali smo ga kako govori o osveti. Ja je nisam vidio, barem ne danas. Zbilja sam se nadao kako će utrčati u ring i našamarati momke zbog kojih ima povez na oku.

Nije ovo bila loša epizoda, bila je solidna, no u usporedbi sa zadnjih par je malo podbacila. Niti jedna borba u ovom showu nije pružila puno toga u čemu bih mogao uživati, svaka je imala veliki naglasak na priču. No imale su i prethodne, s boljim borbama.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "Lucha Underground pregled – Ljubavni trokut"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*