Lucha Underground pregled – ko ide na Pumu na Ultimo Luchi?

Nakon kratkog pregleda prethodnih par sedmica prikazan je intervju sa Super Flyom, čiji je sagovornik bio, naravno, Vampiro. Da se prisjetimo, Super Fly je prije nekoliko sedmica  napao Sexy Star, a sada je objasnio i zašto. Kada ga je Sexy pobjedila u Mask vs Mask meču, osjećao se poniženim i htio je da joj vrati za to. Rekao je da do sada nije uspio da joj se oduži, ali da večeras neće propustiti tu priliku.

1. Sexy Star vs Super Fly – Singles match – *1/2

Ovo je bio pomalo dosadan meč, solidan sve u svemu, ali nismo vidjeli skoro ništa. Očekivana pobjeda Super Flya jer, kao što svi znamo, prošli put ga je Sexy pobjedila te je sada rezultat između ovo dvoje neriješen, tako da se njihov sukob može nastaviti.

2. Aerostar vs Marty “The Moth” Martinez vs Cage vs The Mack – 4 Way Match for Medallion – **3/4

Kao prvi učesnik meča je bio najavljen Pentagon Jr, koji je održao odličan promo, rekao da ne želi Medallion već nešto vrijednije i da želi da uništi onoga ko mu je uskratio zadovoljstvo. Tu je mislio na Vampira sa kojim je imao i okršaj, ustvari, skoro imao okršaj. Bilo je guranja, ali je Pentagon ipak napustio arenu. Meč za Medaljon je bio dobar, bilo je dobrih spotova; Cage i Mack su pokazali svoju snagu a Aerostar je bio na nivou i odradio svoje flyerske poteze te i uzeo pobjedu u ovome meču.

Vidjeli smo trenutne Trios Tag Team prvake kako vježbaju u backstageu. Prvo je prišla Catrina, ali je ona bila, takoreći, mamac jer su Mill Muertes i njegovi podanici to iskoristili i savladali prvake. Ovo je ustvari bio samo jedan promo za Muertesa, koji večeras ima meč za broj 1 izazivača.

3. Drago vs Mill Muertes/w Catrina – Singles match for No. #1 Contender for Lucha Underground Championship – ***

Hernandez je prije početka meča uletio u ring i premlatio kaišem Draga. Meč za prvog izazivača je bio dobar. Uglavnom su priča i atmosfera bili bolji nego sama akcija tokom meča. Muertes koji je ovdje predstavlja mnogo jačeg i većeg rvača od svog protivnika je dominirao velikom većinom. Premlaćivao je Draga, koji je imao hope spot pred kraj meča, tojest, pokušaj da se povrati u meč, ali je Mill ipak bio bolji te uspio da ga savlada. Poslije meča smo imali ogledanje između trenutnog šampiona Luche, Princa Pume i, najvjerovatnije, njegovog protivnika na Ultimo Luchi.

 

Dobra epizoda, kojoj mečevi nisu baš bili jača strana, ali koja donosi dobar nastavak priča.

7/10

Be the first to comment on "Lucha Underground pregled – ko ide na Pumu na Ultimo Luchi?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*