Lucha Underground pregled – imamo Trios Tag Team prvake!

Predzadnja epizoda Luche Undergrounda u aprilu mjesecu je započela video promoom za ženu koju smu posljednji put vidjeli prije nekoliko sedmica. Ovoga puta, ova žena, ako je suditi po izgledu, kineskog porijekla, je rekla kako je tu već osam sedmica, da njen trener misli da je njena najveća manja njen bijes, ali da ona misli upravo suprotno, da je to njeno najjače oružje. Nakon toga smo vidjeli lijepu tuču u kojoj je prebila nekoliko muškaraca, posve sama, ali na kraju pala protiv svog trenera, koji joj je rekao kako još nije spremna. E, pa, izgleda da ćemo pričekati još malo da ova dama stupi u ring Luche Undergrounda.

Za ovu sedmicu su najavljeni mečevi između Sexy Star i Pentagon Jr-a i finale turnira za Trios Tag Team titule, a to je meč između tima Big Rycka, koji još čine Killshot i The Mack, tima King Cuernoa, u koji spadaju i Texano i Cage i, na kraju, Ivelisse, Son of Havoca i Angelicoa. Pa, krenimo!

1. Sexy Star vs Pentagon Jr. – Singles match – **1/4

Pentagon Jr. je osoba koja ne poznaje pravila, koja napada koga hoće i kada hoće. Tako je, prošle sedmice, prebio najavljivača mečeva, Melissu. Srećom, Sexy Star je bila tu i pritekla joj je u pomoć. Ovaj meč je bio solidan. Nekoliko dobrih spotova je sve što je imao da ponudi. Želim još da kažem kako je čitava arena navijala za Sexy, koja je i pobjedila u ovome meču. Nadam se da ovo nije kraj njihovog sukoba.

Imali smo segment sa Johnnyem Mundom i Albertom El Patronom. Alberto je rekao kako je prošlosedmični Johnnyev meč bio skoro savršen. Pričao je i uopšteno o Johnnyu, ali se razgovor završio malo grubljim govorom, kao i prije nekoliko sedmica. Izgleda da su odnosi između ove dvojice prilično zategnuti. Ja se radujem ideji o njihovom sukobu.

2. King Cuerno, Texano & Cage vs Big Ryck, Killshot & The Mack vs Son of Havoc, Ivelisse & Angelico – Trios Tag Team Championship Tournament Final match – ***1/4

Dobar meč, ali sam očekivao i bolje. Ne kažem da nije bilo dobrih i lijepih poteza i spotova, kao recimo onaj predivni Cageov Moonsault na protivnike van ringa, ali sam očekivao fluidniju i zanimljiviju akciju, kao i duži meč. Cuernov tim je bio prebrzo eliminisan. Ako ništa, onda barem to što su moji favoriti pobjedili, a to su Son of Havoc, Ivelisse i Angelico. Najdisfunkcionalniji tim je ispao najbolji, a to mi se i sviđa, baš zbog te ironije. Nakon meča je izašao Dario Cueto i rekao da imaju još jednu prepreku da pređu, a to je preostali tim iz turnira i to u meču u kome nema diskvalifikacija!

3. Son of Havoc, Ivelisse & Angelico – Trios Tag Team No Disqualification match – ***1/4

Meni je ovaj meč bio možda i malo bolji od prethodnog! Imao je mnogo bolju priču od drugog Tag Team meča večeras. Crew je dominirao većim dijelom meča, što je sasvim normalno, jer su došli svježi i odmorni, dok su njihovi protivnici već imali jedan meč. Držali su Ivelisse u ringu, Son of Havoc je bio u publici, a Angelico takođe na tribinima, samo na drugom dijelu. Meč je postajao pomalo monoton, ali onda se desio veliki BUM i u sekundi se meč preokrenuo! Havoc se vratio u igru, uspio je napraviti kontru protivniku, a nakon toga se desio jedan od najljepših momenata, jedan od najljepših poteza do sada, od kada postoji Lucha – Angelicov skok sa tribina, sa, takoreći, balkona u ring! Nakon toga, Ivelisse se domogla štapa i uzvratila protivniku za batinanje. Još jedan predivna slika za kraj meča i showa – Angelico i Son of Havoc su istovremeno skočili i istovremeno pinovali protivnike za još jednu pobjedu večeras. Nakon toga su stigle titule za prve ikada Lucha Underground Trios Tag Team prvake!

Vrlo dobra epizoda.

8/10

Be the first to comment on "Lucha Underground pregled – imamo Trios Tag Team prvake!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*