Lucha Underground pregled – finale Best of 5 Seriesa

Ova epizoda je počela razgovorom Daria Cueta i Aerostara, ali ne u kancelariji, kao što je bio čest slučaj do sada, već napolju. Dario je rekao Aerostaru da će večerašnji meč protiv Draga, inače završni u Best of 5 Seriesu, biti težak, da će se Drago truditi da pobjedi po svaku cijenu i poželio mu sreću. Uglavno, ovaj meč je služio hypanju večerašnjeg meča. Ja lično navijam za Aerostara, jer se pokazao boljim od Draga u dosadašnjim mečevima i mislim da će on pobjediti, mada imamo dobru dozu neizvjesnosti.

 

1. King Cuerno, Texano & Cage vs Prince Puma, Hernandez & Johnny Mundo – Trios Tag Team Championship Tournament match – ***1/4

Prvih par minuta je bilo nešto sporije, što je sasvim u redu a onda je akcija postala brža. Malo je trenutaka kada u ringu nisu bila barem 3 rvača u ringu a samim time je akcija brža i zanimljiva. Na kraju je bila još fluidnija. Po strukturi, meč je izgledao ovako: tim Princa Pume je dominirao većim dijelom meča, Cuernov tim je imao nekoliko hope spotova a na kraju je uspio preokrenuti meč u svoju korist i pobjediti. Meč je bio dobar, bilo je zanimljivih i lijepih za gledati stvari. Skokovi preko top ropea su i ovoga puta izgledali dobro. Po meni je odluka o pobjedi Cuerna, Texana i Cagea odlična, jer Puma već ima jednu titulu, i to najprestižniju u Luchi, tako da ne bih volio da ima šansu i za ovu, tojest da se njegov tim plasirao dalje.

 

Nakon meča izašao je Dario, pohvalio Cuernov tim i rekao da želi mali “preview” onoga što ćemo gledati sljedeće sedmice a to je meč za Trios Tag Team titule, te da ova trojica izaberu ko će se od njih boriti u narednom meču. Dakle, imamo triple treath meč u kome će se boriti po jedan rvač iz svakog od tri finalna tima.

 

2. The Mack vs Son of Havoc vs Cage – Triple Treath meč – **1/2

Meč je bio solidan. Vidjeli smo par dobrih spotova i to je to. Cage je uzeo na kraju. Inače, ima veoma kul finisher.

 

Ponovo smo vidjeli Daria, samo je ovoga puta pričao sa Dragom. Nije rekao ništa posebno. Uglavnom je pričao o meču, kao što je i sa Aerostarom.

 

Announcerka, Melissa, najavila je Pentagon Jr. – a, koji je stajao nekoliko sekundi u ringu a onda napao Melissu. Bacao ju je po ringu neko vrijeme. Vampiro je ustao od komentatorskog stola i krenuo ka ringu, ali je Sexy Star bila brža i ona je bila ta koja je spasila nedužnu Melissu. Nakon meča je uputila Pentagonu nekoliko prijetnji. Mislim da je ovo trebalo da pokaže Pentagonovo psihičko stanje, ili, uprošteno – napravi od njega luđaka. I uspjelo je. Meni se ovo svidjelo. Da ne bi bilo zabune, nije mi se svidjelo to što je udarao ženu, već to kako ga grade kao lika.

 

3. Aerostar vs Drago – Round 5 match – ***1/4

Pošto je Melissa bila “povrijeđena”, Dario je bio taj koji je morao najaviti meč. Moram reći da mi se način na koji on najavljuje mečeve sviđa mnogo više od Melissinog. Meč je bio dobar, ali ne više od toga. Nisu dužili na početku već su odmah krenuli sa akcijom. Obojica su dobri high flyeri i vidjeli smo zaista lijepih stvari, tojest skokova i poteza. Čak smo imali i jedan slomljen sto. Ali, kraj me malo razočarao. Ne sviđa mi se to što se meč završio onim Dragovim Small Packageom, Roll-Upom ili kako god da se već zove ono. Na kraju je došao Cueto i kao nagradu Dragu je dao title shot za Puminu titulu. Da budem iskren, to sam u potpunosti očekivao i to je nagrada na mjestu.

 

Ovo je bila dobra epizoda. Mečevi su bili dobri i to je, u suštini, to.

7.5/10

 

 

Be the first to comment on "Lucha Underground pregled – finale Best of 5 Seriesa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*