Lucha Underground pregled – da li Drago napušta kompaniju?

Da se prisjetimo, prethodne sedmice smo vidjeli finale turnira za Trios Tag Team titule. Pobjednici su bili Angelico, Ivelisse i Son of Havoc. Pobjedili su u Trios Tag Team meču, a onda im je Dario Cueto priredio jedno iznenađenje, u vidu još jednog meča. To je bio meč protiv The Crewa, koji je izvukao deblji kraj. Vidjeli smo ih i sada, u uvodnom segmentu ovosedmične epizode Luche Undergrounda. Dario Cueto je bio poprilično razočaran zato što je njegova ekipa izgubila, iako je dobila fantastičnu priliku. Dario im je sada dao jedan zadatak, a to je borba nekog Dariovog lika, kojeg nažalost nismo vidjeli sada, ali je predstavljen kao prolično opasna osoba.

1. Fenix vs Killshot – Singles match – **1/4

Killshota do sada nismo imali priliku vidjeti u solo akciji i ovo što smo vidjeli sada je bilo solidno, iako je izašao iz meča kao gubitnik. Meč je bio solidan, vidjeli smo par dobrih stvari i to je to što se tiče ovog meča.

Dario Cueto je razgovarao u backstageu sa Dragom. Dario je rekao kako je pružio Dragu priliku života, ali da mu se ovaj još uvijek nije zahvalio i da će imati priliku za to. Kao što smo vidjeli prethodne sedmice, Drago je pobjedio u Best of 5 Seriesu protiv Aeorostara i tako dobio priliku za titulu. Vjerovatno ćemo večeras vidjeti meč za titulu i ja se tome radujem. Mislim da je Drago dobar rvač, ali ja ga ne bih rado gledao sa titulom oko struka.

Još jednom smo vidjeli šefa. Ovoga puta razgovarao je sa Princom Pumom i, pogađate, o meču za titulu. Nije spomenuo ništa važno u tom razgovoru, ali nakon toga je došao Hernandez i poslije kratke konverzacije Dario je došao na ideju da Hernandeza stavi u meč za mjesto prvog izazivača za Puminu titulu. Hernandez je rekao da će razmisliti o tome, ali ja mislim da bi bilo dobro da Hernandez stvarno dobije tu šansu. E, a da li bi bilo dobro da on u tome meču i pobjedi, to već zavisi od toga ko bi bio na drugoj straniringa.

2. Famous B vs Ricky Mandel vs Vinny Massaro vs Argenis – Fatal 4 Way match – NR

Svi koji su se našli u ovome meču su imali povredu, koju im je nanio Pentagon Jr i ovo je bio njihov povratak u ring. Meč je trajao nekoliko sekundi jer je Texano iznenada uletio u ring i počistio sve ostale, odnosno, izbacio ih. Nakon toga je održao kratak promo u kome je rekao da ga je neko napao prošle sedmice, i ko god da je to bio, Texano ga je pozvao da dođe i da se bori protiv njega. Pa, ovo je bilo okej, mada smo mogli vidjeti i malo meča.

Nepoznati lik, koji se predstavio kao Martinez, je prišao Dariu i rekao mu da želi da nastupa na showu. Ovaj je pozvao obezbjeđenje da izbace nepoznatog momka, ali je momak otišao stopama vjetra. Ako je ovo neko ko bi uskoro trebalo da dođe na roster, onda je ovo bilo okej.

3. King Cuerno vs Cage vs Hernandez – Triple Treath match for No. 1# Contender for Lucha Underground Championship – ***

Meč je ispao solidan, što je u redu za vrijeme koje su dobili. Akcija je bila brza i solidna, ali, ono što mi je privuklo naročitu pažnju je jedan momenat tokom meča. Momak kojeg smo vidjeli ranije ove večeri, Martinez, uletio je u meč ni od kuda, urlao kako je njegovo vrijeme došlo, no ubrzo je bio izbačen od strane učesnika meča. Moje mišljenje o ovome je da, ako žele da od ovoga naprave dobru priču, kao, recimo, da je on stalno pokušavao da učestvuje na showu, ali da nije dobijao priliku i da ga na kraju prime u kompaniju i dokaže se, onda je to odlično, ali ako žele da prave nekakvu komediju od njega, onda je glupo. Lično mislim da je veća šansa da se desi ovo prvo, ali ovo što se desilo tokom ovog meča je izgledalo poprilično komično. Možda sam zbog toga i ja malo skeptičan. Što se meča kao meča tiče, Cage i Cuerno su sarađivali, ali ipak je Hernandez uspio da ih nadjača. Ja nemam ništa protiv toga što je on sada izazivač za Puminu titulu. Njegov učinak u ovom meču je bio dobar, ali ne više od toga.

Imali smo intervju sa Trios Tag Team prvacima. Vampiro ih je intervjuisao pored ringa. Son of Havoc je rekao njjihv “moto”: iako se mrze, kada dođe vrijeme za borbu, oni se bore zajedno. Nakon toga, počela je svađa između tag team partnera i tu se Vampirov posao završio. Ovo je ispalo poprilično dobro. Mislim da sjajno grade ovaj tim.

4. Drago vs Prince Puma (c) – Singles match for Lucha Underground Championship – ***1/4

Dobar meč. Vidjeli smo lijepih flyerskih poteza, skokova… Sve što se tiče akcije je bilo na mjestu. E, sada, što se tiče priče koju nam je ovaj meč ispričao – pa, meni je žao. Ovo jeste bila Dragova šansa za titulu, ali isto tako, imao je ultimatum, da, ako izgubi meč, napušta “tvrđavu”, odnosno, kompaniju. Hernandez se umiješao tokom meča i gurnuo Draga dok sudija nije gledao i Puma je uspio uzeti pobjedu nakon toga. Publika je vikala “Thank you, Drago” i to je bio predivan momenat. Nakon toga, vidjeli smo Draga kako napušta arenu i ulazi u lift. Još jedna lijepa slika, vezana za lika – Drago je pljuvao vatru u liftu.

Još jedna vrlo dobra epizoda. Možda čak i bolja od prošlosedmične. Prva polovina je bila lošija, a i nižeg ranga, a druga zaista dobra.

8/10

Be the first to comment on "Lucha Underground pregled – da li Drago napušta kompaniju?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*