Lucha Underground pregled – Chavo Guerrero ide na titulu

Epizoda počinje standardno, scenom u kancelariji Daria Cueta. Ovoga puta je njegov sagovornik bio Chavo Guerrero. Utvrdili su da Chavo večeras ima priliku da osvoji zlato, u meču protiv Princa Pume u kome neće biti diskvalifikacija. Olakšavajuća stvar za Chava će biti to što u slučaju da se Konan umješa u meč automatski postaje pobjednik. Ovo je bila Dariova strana dogovora kada mu je Chavo obećao da će mu dovesti Black Lotus.

1. Delavar Daivari/w Big Ryck vs Texano – Singles match – **1/4

Jedan sasvim solidan opener. Akcija je bila na mjestu, kao i odluka o pobjedniku. Daivari se, kao loš momak, služio prljavim stvarima i koristio je svog najamnika. Ipak, to nije bilo dovoljno da uzme pobjedu nad Texanom. Drago mi je da je Texano pobjedio, meni lično je zanimiljiviji od Daivarija.

U bekstejdžu je Konan razgovarao sa Pumom. Tema njihovog razgovora je, uglavnom, bio Chavo. Konan je bodrio svog “klijenta”, ali su prekinuti. Prvo smo imali priliku gledati Catrinine raskošne obline a onda i “oči u oči” Milla Muertesa i sadašnjeg Lucha prvaka. Najvjerovatnije ćemo gledati meč između ove dvojice na specijalnoj epizodi, Ultimo Luchi, za nekoliko sedmica.

2. Hernandez vs Drago – Singles match – **3/4

Ovo je bio dobar meč, brzog tempa i sa dosta dobrih spotova. Hernandez je izgubio u meču, ustvari, diskvalifikovan je, jer je predugo koristio konopce kao oružje protiv Draga, a potom je i održao promo u kome je rekao da zmajevi ne postoje.

Još jednom su se pojavili Catrina i Mill Muertes. Slušali smo istu priču, da će Muertes uništiti svog protivnika na Ultimu’, ko god da to bude. Chavo mu je odgovorio na to, što je ovoga zaista razljutilo.

3. Marty “The Moth” Martinez vs Alberto El Patron – Singles match – NR

Squash od minut i po. Nakon meča je održao dug promo u kome je, uglavnom, hvalio sebe i rekao da će pobjediti Johnnya Munda, svog protivnika na Specijalnoj Epizodi.

4. Chavo Guerrero vs Prince Puma (c)/w Konan – No Disqualification match for Lucha Underground Championship – ***

Dobar main event. Puma je sasvim očekivano odbranio titulu. The Crew se umiješao u meč i pomogao Chavu, savladali su prvaka, ali mu je u pomoć pritekao Texano! Dario je rekao da Puma gubi u slučaju da se Conan umiješa, ali to pravilo izuzima Texana, što je Dario previdio.

Za kraj epizode imali smo konverzaciju Chava i Milla Muertesa. Nije se desilo ništa posebno. Chavo je rekao da je Puma dobio dobre reakcije od publike, jer “je Puma Meksiko”. To je uvrijedilo velikog Muertesa, te je zgrabio Chava i tvrdio suprotno.

 

Dosta dobra epizoda.

7.5/10

Be the first to comment on "Lucha Underground pregled – Chavo Guerrero ide na titulu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*