Lucha Underground pregled – Black Lotus oteta

Epizoda počinje segmentom sa Cuetom i Chavom Guerrerom. Razgovarali su o Black Lotus, za koju je Chavo rekao da želi da ubije Dariovog brata, a ovaj je pitao šta Chavo želi zauzvrat, ako mu donese Lotusinu glavu. Nismo dobili odgovor, ali je dogovor sklopljen, definitivno.

1. Jack Evans vs Argenis – Singles match – ***1/4

Prije meča Dario Cueto je uputio komplimente rvačima, rekao im da su nebitni i loši, te, da bi povećao nivo zabave stavio medaljon kao nagradu pobjedniku ovoga meča. Što se tiče meča, moram priznati da sam malo razočaran. Imam primjedbu, ali se ta primjedba ne tiče kvalitete, već dužine. Bio je odličan i zabavan za gledati, ali baš kada sam zaista počeo da uživam gledajući predivne spotove, on se završio. Meč bi bio mnogo, mnogo bolji da su im dali još samo pet minuta, ali dobro. Evans mi je bio odličan u svom debi meču prije par sedmica, a i ovoga puta je briljirao. Argenis je takođe radio predobre high-flying poteze, ali nije bio na nivou Evansa.

Delavar Daivari je prišao Big Rycku, objavio da imaju8 meč za Trios Tag titule, ali da im fali treći čovjek. Ryck je predložio svog rođaka, The Macka, no došao je Cage te im objasnio zašto je on bolji izbor od Macka. Bio je to sjajan fajt.

Chavo je rekao Black Lotus da večeras ima svoj prvi meč u Luchi i baš kada je ona pokupila svoje stvari, te okrenula mu leđa, on ju je zaskočio. Ipak, ona se pokazala kao fizički mnogo spremnija od njega. Momci iz Crewa su mu pritekli upomoć, ali su završili na isti način kao i on. No, baš kada sam pomislio da ih je savladala, Chavo ju je udario sa leđa i oborio na pod. Još jedan odličan bekstejdž fajt.

2. Son of Havoc, Angelico & Ivelisse vs Big Ryck, Delavar Daivari & Cage – Trios Tag Team match for Trios Tag Team Championship – **3/4

Ovo je bio dobar meč, zabavan i sa dosta dobrih spotova. “Loši momci” su dominirali većim dijelom meča, pomalo se služili prljavim stvarima, no, na kraju se umiješao Texano, koji ima lični sukob sa Delavarom Daivariom, te donio pobjedu trenutnim Trios šampionima.

Dario i ekipa su svezali Black Lotus te diskutovali šta bi mogli uraditi sa njom. Nismo vidjeli šta se na kraju desilo, ali je meni ovo sve sa Black Lotus zanimljivo. Ne sumnjam da će se izvući iz svegai vjerujem da će nastupati u Lucha mečevima.

3. Pentagon Jr. vs Sexy Star – Submission match – **1/4

A ovo je bio dosadan meč, očekivao sam i više. Loše su sellali. Oboje su mi bili dosadni i nije me zanimao njihov sukob. Na kraju se umiješao čovjek koga je Sexy pobjedila prije par sedmica u Mask vs Mask meču, te pomogao Pentagonu, koji je pobjedio u ovome meču. Nakon meča je Vampiro imao okršaj sa Pentagon, ustvari,skoro je došlo do okršaja.

Ubrzo nakon toga smo vidjeli Vampira u toaletu kako razbija glavom ogledalo. Mislim da bi on mogao imatu dobru priču.

 

Epizoda je bila dobra, iako je main event bio loš. Segmenti odlični, a opener je bio vrlo dobar.

7/10

Be the first to comment on "Lucha Underground pregled – Black Lotus oteta"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*