Lucha Underground pregled – Pentagon napada Vampira!

Pentagon je razgovarao sa svojim “učiteljem”, govorio kako želi da se bori protiv Iana Hodgkinsona, poznatiji pod ring-imenom Vampiro na Ultimo Luchi. Sama scena je izgledala moćno i bila dobar hype za njihov meč, ako se desi, a vjerujem da hoće.

1. The Mack vs Cage – Singles match – **1/2

Dobar meč, sve u svemu. Solidna akcija i pobjeda Macka na roll-up.

Vampiro je imao odličan intervju sa Pentagonom. Vampiro je započeo u “što je bilo, bilo je” ‘fazonu’, ali je Pentagon ćutao veći dio intervjua i nije odgovarao na pitanja svog sagovornika. Onda je nazvao Vampira kukavicom, na šta je ovaj oštro reagovao. Pentagon je nastavio da provocira i izazvao Vampira na meč na Ultimo Luchi, ali ovaj je odbio. Barem za sada.

Catrina je u backstageu prišla Sonu of Havocu i započela konverzaciju sa njim, ali je u tom momentu došla Ivelisse i krenula prema Catrini. Ipak, scena je završila smiješno, tačnije, Ivelisse je završila na svom bivšem momku.

2. Mill Muertes/w Catrina vs Son of Havoc/w Ivelisse & Angelico – Singles match – **3/4

Još jedan dobar meč. I u ovome meču je sama akcija bila solidna, ali su interakcije pratioca učesnika ovoga meča bile plus. Ivelisse i Catrina su imale svoj lični fajt dok se Angelico borio sa Muertesovim pratiocima. Tag prvaci nisu imali sreće, zato im je Havoc pritrčao u pomoć, ali to ga je malo omelo i dalo Muertesu priliku koju ovaj nije propustio.

Texano je odradio dobar promo u ringu i izazvao Chava Guerrera. Umjesto njega je došao Crew i prebio ga. Tu se umiješao Blue Demon Jr. koji je uradio “čišćenje ringa” i rekao da će on bit Texanov protivnik u finalnoj epizodi prve sezone Luche Undergrounda. Ja sam u redu s time, mada nisam uzbuđen oko toga.

3. Team El Patron (Alberto El Patron, Sexy Star, Drago & Aerostar) vs Team Mundo (Johnny Mundo, Jack Evans, Super Fly & Hernandez) – Eight-Man Tag Team match – ***1/4

Ovo je bi dosta dobar meč, sa dosta dobrih spotova i jako zabavan za gledati. Na kraju je Johnny team uspio pobjediti. Meč je dijelom poslužio i kao hype za veliki Mundo-Patron meč na Ultimo Luchi, koji ja, lično, jedva čekam.

 

U završnoj sceni epizode Pentagon Jr. napada Vampira za komentatorskim stolom, nakon toga ga polijeva benzinom i prisiljava da ovaj pristane na njihov meč. Pentagon je dao 7 dana Vampiru da odluči, što je pomalo glupo jer je Pentagon već bio uzeo upaljač, što znači da je trebalo da ga odmah pita da li ovaj pristaje ili ne. Ipak, segment je izgledao dobro a Pentagon zastrašujuće i ludački, baš kako i treba.

 

Dobra epizoda.

7.5/10

Be the first to comment on "Lucha Underground pregled – Pentagon napada Vampira!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*