Lucha Underground pregled – konfrontacija Milla Muertesa i Princa Pume

Epizoda standardno započinje u Dariovoj kancelarij. Ovoga puta mu je sagovornik bio Pentagon Jr. Cueto mu je ponudio šansu za čuveni medaljon Luche Undergrounda, ali je ovaj odbio, rekavši da to nije ono što ga zanima, već da je Ian Hodginson, iliti Vampiro, njegov cilj. Tvrdio je da će večeras napasti Vampira i natjerati ga da pristane na njihov meč a ako se prisjetimo završnog segmenta od prošle sedmice to je sasvim očekivano.

1. Bengala vs Delavar Daivari/w Big Ryck – Singles match for Medallion – **1/2

Jedan sollidan opener meč. Daivari se, kao i obično, služio prljavim stvarima, što ga je na kraju i koštalo meča pa je jedan od sedam medaljona pripao Bengali.

Vampiro je održao dobar promo, govorio je o svojoj karijeri i došao do priče o Pentagonu. U tome momentu je upravo došao on i pogađate, tražio pristanak na njihov meč na Ultimo Luchi. Vampiro je ovoga puta pristao što je izazvalo ogromne (pozitivne) reakcije publike a segment je završio fajtom u kome je, ponovo pogađate, pobjedio Vampiro uradivši Chokeslam.

Sexy Star je u svom lockeru pretraživala torbicu i u njoj našla masku Super Flya, koga je pobjedila prije nekoliko mjeseci i koji joj se pokušava osvetiti za to.

2. King Cuerno vs Killshot – Singles match for Medallion – *3/4

Kratak meč u kome je Cuerno odnio pobjedu, odnosno, medaljon.

3. Super Fly vs Sexy Star – Singles match for Medallion – NR

Jako kratak meč, Sexy Star je ponovo pobjedila.

Nakon tog meča je izašao Marty “The Moth” Martinez, tražio meč protiv Sexy za taj medaljon i ona je pristala.

4. Sexy Star vs Morty “The Moth” Martinez – Singles match for Medallion – **1/4

Solidan meč u kome nismo vidjeli puno stvari, ali barem nije bio dosadan.

Za kraj ove epizode bio je najavljen razgovor Milla Muertesa i Princa Pume. Naravno, to nije ispalo kako je Dario Cueto, koji je inače dobro odradio svoju ulogu ovdje, zamislio. Došla je Catrina, kao i Muertesovi pratioci. Puma je završio na podu, a Conan, koji je pokušao pomoći svom ‘klijentu’ u lijesu. Odličan segment i veliki hype za njihov meč na Ultimo Luchi.

 

Vrlo dobra epizoda.

8/10

Be the first to comment on "Lucha Underground pregled – konfrontacija Milla Muertesa i Princa Pume"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*