Lucha Underground – Pojas u jednoj ruci, dok druga…

Lucha Underground se noćas vratio u grad prvom epizodom druge sezone, a nastavili su točno tamo gdje su stali. I to apsolutno doslovno. Krenuli su montažom kojom je završila prošla sezona, dok smo se još sa strepnjom pitali hoće li biti druge sezone. Trnci su prošli tijelom, baš kao i uzbuđenje.

Drugu sezonu otvorio je Vampiro, jadnik je šest mjeseci proveo u mentalnoj instituciji boreći se s vlastitim nasilnim ponašanjem. Time nam je dano na znanje kako je u priči prošlo šest mjeseci, što je bio izvrsna naracija. Bilo je sjajno gledati njegov razgovor s doktorom koje su prekidali bljeskovi prošlosti, pa čak i razmišljanje što bi najradije tom doktoru napravio. Puštenog iz institucije dočekao ga je njegov partner u zločinu Matt Striker. Nemoguće je bilo ne vidjeti pokriveni auto, zato što je opće poznato da kada idete po prijatelja prije nego ga povezete prvo pokrijete auto kako bi on vidio u čemu će se voziti. Bilo je to potpuno over the top, ali kao i u prvoj sezoni, funkcioniralo je savršeno. Scene auta bile su genijalne, nešto na čemu bi Brzi i žestoki zavidjeli. Osim toga, shvatili smo kako su ponovo dobili radno mjesto, samo je ono ovog puta puno mračnije nego je bilo. Sjajno otvaranje sezone.

Lucha Underground s02e01 auto

Nastavka nam je predstavio novu šeficu hrama. Catrina sada ima sve konce u rukama, saznao je to i Fenix koji je odmah odlučio iskoristiti svoju titulu kako bi dobio priliku za naslov, ali kako su pravila još u prošloj sezoni postavljena, priliku na to će imati tek u idućoj epizodi, ako obrani naslov. Sada je on lovina koju lovi King Cuerno. Njih dvojca odmah ulaze u povijesne knjige kao dečki koji su imali prvi meč druge sezone.

Prije nego je meč krenuo bilo je sasvim jasno kako dvorana ima jednu novinu – tron s koje prvak nadgleda sve što se u hramu događa. Mil Muertes mi ne na tom tronu izgledao kao Arnie u Konanu, ideja da svi imaju strahopoštovanje mi se itekako svidjela. Meč je imao svoju minutažu, bilo je dobrih poteza, neću ulaziti u detalje, osim jednoga. Nisam bio sretan kada je Fenix kick-outao iz Thrill of the Hunt završnog poteza, ali ispostavilo se je kako za to postoji savršen razlog. Izgleda kako je Package piledriver novi završni potez lovca. Fenix će se u međuvremenu morati dići iz pepela, a kako više nema pojasa, nema niti prilike za naslov.

U hram su stigli i članovi mog omiljenog trios tima – Angelico, Son of Havoc i Ivelisse. Par minuta kasnije, nova šefica im je kazala kako oni imaju idući meč. Ali ne bilo kakav meč, nego onaj u kojem se njih troje bore jedni protiv drugih, a pobjednik dobiva priliku za naslov protiv Mil Murtesa. To je još jedan pokazatelj Lucha Underground genijalnosti – komentatori nisu znali kako će oni imati meč. Ono što se dogodi iza pozornice poznato je nama gledateljima, ali ne i cijelom svijetu. Zato je bilo sjajno slušati ih kako najavljuju učesnika meča neznajući koji su, polako shvaćajući ironiju sudbine.

Prije nego je meč krenuo, Catrina je porazgovarala s novim Gift of the Gods prvakom. King Cuerno i ona imaju neki dogovor, kakav točno saznat ćemo kasnije u sezoni, ali za sada izgleda kako Mil Muertes nije iduća lovina omiljenog nam lovca.

Trios meč je pokazao puno kemije, ovog puta, za razliku od njihovih početaka u prošloj sezoni, bez seksualnih konotacija. Cijela priča ‘trebalo nam je šest mjeseci da počinemo funkcionirati, i taman kada smo uspjeli moramo jedni protiv drugih’ bila je sjajno ispričana. Bilo je isprika nakon poteza, koje su izgledale iskreno. Svi znaju koja im je prilika pružena. Bilo je i sjajnih momenata, znam da će nekima smetati, no ja nemam ništa protiv borbi gdje se muškarci bore protiv žena. To više pokazuje jednakost nego sva ona lažna feministička jednakost. Ipak Kada je Angelico koljenom udario Ivelisse u glavu nakon što se Son of Havoc izmaknuo, mislio sam kako je ovo bio zbilja brutalan trenutak. U konačnici, Ivelisse je pobjedila, što je dobro za tim pošto mi ona izgleda kao šefica. A njena prilika protiv Mil Murtesa dolazi odmah danas.

Lucha Underground s02e01 Ivelisse

Tri tipa u autu traže gdje je klub s podzemnim borbama. Black Lotus će im pokazati put…

Meč između Ivelisse i Mil Muertesa započeo je time što su Disciplesi uklonili Havoca i Angelica kako se ne bi umiješali u meč i pomogli prijateljici. Sam meč je bio sjajno strukturiran. Mil je nju bacao kao da je lutka, pokazavši kompletnu fizičku nadmoć, dok je ona njega par puta ulovila u polugu koju niti u jednom trenutku nije uspjela dovršiti. Pokazali su je u sjajnom svjetlu, gdje nakon meča kontrira prvaku i ne predaje se, makar je u totalno podređenom položaju. Na kraju je ipak izgubila. No tu stvar nije stala. Kada je Mil htio pokazati kakvo je zlo i natjerati je da pati, došao je princ na bijelom konju – Prince Puma ju je spasio.

Već tada je postalo jasno kako svi žele Muertesov pojas. Fenix neće imati priliku, Cuerno je može imati, Ivelisse je imala, Puma bi htio, a u svoj toj priči pojavio se još jedan čovjek. Dok se je Mil Muertes svađao s pumom došao je cero miedo čovjek – Pentagon Jr se pojavio, oborio prvaka, i na moje opće iznenađenje strugao mu je ruku, kao što je napravio i mnogima u prošloj sezoni. Bilo je to šokantno sjajno, a još bolji je bio izraz lica na Vampiru koji je izgledao kao da ne zna kako bi se postavio, ipak je on sada rehabilitiran čovjek.

I ako ste mislili da je tu kraj ove sjajne Lucha Underground epizode, varate se. Znate ona tri tipa u autu. Black Lotus ih je dovela do Daria Cueta koji im je kazao kako za dvadeset dolara po osobi mogu ući na te podezmne borbe koje toliko silno žele vidjeti. Samo ovo nije borba koju su oni htjeli, ovo je borba s monstrumom koje se skriva iza ključa, ovo je borba za njihov goli život. Kojeg će izgubiti i samo postati objed za Mantazu, njegovog brata. I da, njemu nije trebalo tih 60 dolara. To je samo način na koji bogati ostaju bogatima.

Lucha Underground s02e01 ruka

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

2 Comments on "Lucha Underground – Pojas u jednoj ruci, dok druga…"

  1. Odlicna recenzija Sherpix. Zar stvarno ima dosta ljudi kojima smetaju zena vs muskarac matchevi? Znam da Meltzeru smetaju iz nekog razloga. Meni je totalno ok. Gender equality bajo moj. Ako se moze sellati za niske luchadore, zasto nebi i za zene koje su slicne visine i gradje…

    • Bojim se kako ima. Ne razumijem zašto točno, to je vjerojatno ono razmišljanje kako muškarac nikada ne bi trebao udariti ženu. No ovdje ona nije žena koliko borac kao i svaki drugi, potpuno ravnopravna svojim muškim kolegama svojom odlukom.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*