Lucha Underground – Drago se vratio

U uvodnoj sceni smo vidjeli Draga na vrhu zgrade. Da se prisjetimo, on se borio protiv Aerostara u Best of 5 Seriesu, pobjedio i dobio šansu za titulu, ali je izgubio, te je izbačen iz Tvrđave. Ovaj prizor je bio jasna poruka – Drago je ponovo u igri!

Na početku showa, Vampiro se izvinuo zbog svog “ispada” od prošle sedmice,

1. Blue Demon Jr. vs Chavo Guerrero/w The Crew – No Disqualification match – *

Ovo je jedan od najlošijih Lucha mečeva do sada. Ovo je bio squash, faktički. Chavo i Crew su lagano dobili Blue Demona. Crew je umiješao u meč, upotrijebili su Kendo Stick nekoliko puta i to je sve od ovoga meča. Po mom mišljenju, nepotrebna stipulacija ovdje. Crew se svejedno mogao umiješati u ovaj meč i pomoći Chavu. Još jedna loša stvar, ovo je bio Blue Demonov povratak u ring, a u tom slučaju je ovaj poraz loša odluka.

Još jedna scena sa Dragom. Ovoga puta je na spektakularan način ušetao u Lucha Tvrđavu. Nakon ovoga sam postao uzbuđen, očekivao sam nešto veliko u najavi.

Vidjeli smo Black Lotus, koja je bačena u neku ćeliju. Chavo je prišao i ona je započela konverzaciju sa njim, rekavši kako ju je izdao te da će El Dragon Azteca učiniti sve kako bi mu to naplatio, a ovaj je odgovorio kako se niko neće usuditi da krene na njega, znajući šta je uradio Blue Demonu. Sada je jasna poenta njegove pobjede nad istim, ali ja kažem da su mogli naći i nekoga drugoga da bude Chavov protivnik, tojest gubitnik meča.

Drago je našao Daria Cueta i zatražio meč za titulu. Dario se u početku premišljao, a na kraju pristao da Drago bude učesnik večerašnjeg meča za prvog izazivača. Segment je izgledao dobro, Drago je izgledao opasno, no ne sviđa mi se kako je zvučao. Nema takav glas, kvario je taj utisak zastrašivanja. Da stvari budu još uzbudljivije, Dario je dao Dragu ultimatum – pobjediće u meču, u suprotnom će ponovo biti izbačen iz kompanije i još će morati skinuti masku. Mislim da bi Drago mogao ovo dobiti.

2. Bengala, Mascarita Sagrada & Pimpinela Escarlata vs. Mil Muertes’ Disciples of Death – Six-Man Tag Team match – **1/4

Ovo je bio solidan meč, sa nekoliko dobrih spotova. Vrlo kul završni potez Disciples of Death tima.

Johnny Mundo je razgovarao sa Cuetom. Cueto je rekao da ga želi vidjeti kao novog prvaka, da ga poslije tog meča sa Albertom El Patronom gleda kao budućnost Luche. Uskoro gledamo Johnny Mundo-Prince Puma ‘All Night Long’ meč za titulu. Kao što je Dario rekao: “Jedan show, jedan meč.” Uzbuđen sam po tom pitanju i jedva čekam taj meč, mislim da može biti jedan od najboljih mečeva u Luchi Underground do sada.

3. Cage vs King Cuerno vs Hernandez vs Drago – Fatal 4 Way match for No. #1 Contender for Lucha Underground Championship – ***1/4

Dosta dobar meč. Bilo je odličnih spotova i svi rvači su bili dobri. Izdvojio bih Cagea, koji je izveo čak 3 sjajna Moonsaulta! Kao što sam i očekivao, Drago je odnio pobjedu u ovome meču. Mislim da bi Mundo mogao osvojiti titulu, te da ćemo na Ultima showu gledati Drago vs Mundo. Još jedna stvar, Killshot je polovionu meča posmatrao sa balkona. Pri kraju meča, King Cuerno je usredsredio svoju pažnju na njega, što ga je omelo. To bi možda mogla biti podloga za novi feud.

Catrina je napala Daria, rekla par riječi u korist Milla Muertesa i Dario je bio prisiljen da ga stavi u meč protiv Draga, za dvije sedmice, za prvog izazivača.

 

Dosta dobra epizoda. Mečevi nisu bili naročito dobri, ali razvoj priča, odnosno, segmenti, su bili odlični.

7.5/10

Be the first to comment on "Lucha Underground – Drago se vratio"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*